Το «six pack» και πως να το αποκτήσετε

Το «six pack» και πως να το αποκτήσετε

Μια καλοσχηματισμένη κοιλιά είναι στόχος για  γυναίκες και άντρες παγκοσμίως και το πιο εμφανές στοιχείο για το πόσο γυμνασμένος είναι κάποιος. Παρ 'ολα αυτά, λίγοι το καταφέρνουν με επιτυχία και αυτό γιατί εστιάζουν λάθος τις προσπάθειές τους.

Το «six pack» και πως να το αποκτήσετε

Το potothema.gr και  το ειδικευμένο προσωπικό του  πρώτου -αποκλειστικά για personal training- γυμναστηρίου στην Ελλάδα, "Yava" προσφέρουν στους αναγνώστες του site μας,  χρήσιμες συμβουλές για θέματα που αφορούν τη γυμναστική, το αδυνάτισμα και την διατροφή μας!



Κλείσιμο
Συμβουλές από την Έλλη Ιωσηφίδου,
Personal trainer του Yava










Μια καλοσχηματισμένη κοιλιά είναι στόχος για  γυναίκες και άντρες παγκοσμίως και το πιο εμφανές στοιχείο για το πόσο γυμνασμένος είναι κάποιος. Παρ 'ολα αυτά, λίγοι το καταφέρνουν με επιτυχία και αυτό γιατί εστιάζουν λάθος τις προσπάθειές τους.


Παρακάτω ακολουθεί ένας οδηγός με τις δέκα σημαντικότερες συμβουλές για  να γίνει το όνειρο πραγματικότητα:

  


   1. Εστίασε τις προσπάθειές σου στη βελτίωση της διατροφής σου. Οι κοιλιακοί φτιάχνονται στην κουζίνα!
   2. Κάψε περισσότερες θερμίδες απ’ όσες προσλαμβάνεις. Αύξησε την αερόβια προπόνηση σε διάρκεια ή/και ένταση και προσπάθησε να βρεις τρόπους να καις θερμίδες στην καθημερινότητά σου (πάρε τις σκάλες, όχι το ασανσέρ , πάρκαρε μακριά, κτλ.)
   3. Μείωσε το διάλειμμα μεταξύ των σετ κατά την άσκηση. Έτσι θα κρατήσεις ψηλά τους καρδιακούς σου παλμούς για μεγαλύτερο διάστημα.
   4. Μην φοβάσαι τα βάρη. Οι μεγάλες επιβαρύνσεις θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τη μυική σου μάζα και δύναμη ακόμα και σε περίοδο δίαιτας. Έτσι θα αυξήσεις το βασικό μεταβολικό ρυθμό σου και θα καις περισσότερες θερμίδες ακόμα και στην ηρεμία!
   5. Μην ξεφεύγεις με τον αριθμό των επαναλήψεων. Οι πολλές επαναλήψεις ( πάνω από 12) είναι για αντοχή, όχι για γράμμωση, όπως λανθασμένα ο περισσότερος κόσμος πιστεύει. Κράτα τις επαναλήψεις σου 8-12.

   6. Φαε λίπος = Κάψε λίπος. Μην αποκλείεις το λίπος από τη διατροφή σου. Το λίπος συμμετέχει σε εκατοντάδες διεργασίες του οργανισμού και θα σε βοηθήσει  στην προσπάθειά σου. Φάε ελαιόλαδο, παχιά ψάρια και ανάλατους ξηρούς καρπούς, που θα σε χορτάσουν για περισσότερη ώρα. Οι υπερβολικοί υδατάνθρακες στη διατροφή σου είναι αυτοι που σε σαμποτάρουν . Φάε όσους χρειάζεσαι στην αρχή της ημέρας και από καλές πηγές ολικής άλεσης και χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη (βρώμη, αγριόρυζο, γλυκοπατάτα, στάρι ολόκληρο,κτλ).
   7. Κοιμήσου τουλάχιστον 8 ώρες. Κατά τον ύπνο παράγονται ισχυρές ορμόνες καύσης λίπους (αυξητική ορμόνη). Όταν είσαι αϋπνος δεν αναρρώνεις σωστα από τη γυμναστική και παράγεις κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες, η οποία αναστέλλει την καύση λίπους.
   8. Πιες νερό. Το νερό θα σε βοηθήσει να αποβάλεις τα υποπροϊόντα του μεταβολισμού από το σώμα σου, θα κρατήσει τον οργανισμό σου ενυδατωμένο κατά την άσκηση και θα μειώσει την πείνα σου.
   9. Μην τρως υπερβολικά πολλά φρούτα. Αν και υγιεινά και πλούσια σε βιταμίνες δεν παύουν να έχουν σακχαρα (φρουκτόζη).
  10. Μην πίνεις αναψυκτικά και αλκοόλ. Έχουν κενές θερμίδες και θα προκαλέσουν λιγούρες. Προτίμησε αναψυκτικά χωρίς ζάχαρα και από αλκοόλ ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και χαμηλό σε θερμίδες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης