Κρήτη: Εντοπίστηκαν οι έξι εκδρομείς που χάθηκαν σε φαράγγι των Σφακίων

Κρήτη: Εντοπίστηκαν οι έξι εκδρομείς που χάθηκαν σε φαράγγι των Σφακίων

Τους προσέγγισαν οι πυροσβέστες λίγο μετά τις εννέα το βράδυ - Κινητοποιήθηκε και η ΕΜΑΚ

909027__1_
Έξι Έλληνες που θέλησαν να χαρούν την ομορφιά του χιονισμένου φαραγγιού της Ίμπρου στα Σφακιά μπήκαν σε περιπέτειες καθώς έχασαν τον προσανατολισμό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι 6 Έλληνες (3 γυναίκες και 3 άνδρες) που ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους, κάλεσαν γύρω στις 4 το απόγευμα την Πυροσβεστική, μέσω του αριθμού 112 .

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 6 άνδρες της Πυροσβεστικής που βρίσκονταν καθ ‘οδόν και αναμενόταν να φτάσουν στην περιοχή στις 19.30- 20.00 το βράδυ, ήρθαν αντιμέτωποι με μία δυσκολία που δεν είχαν υπολογίσει καθώς το στίγμα που έδωσαν οι 6 εκδρομείς ήταν λανθασμένο με αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ώστε να προσεγγίσουν εκ νέου το σημείο όπου βρίσκονταν στα ορεινά των Σφακίων.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη, οι πυροσβέστες ενισχύθηκαν με άλλα 6 άτομα από την 3η ΕΜΑΚ, με τους εκδρομείς, να είναι καλά στην υγεία τους, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή κι ενώ το σκοτάδι είχε πέσει για τα καλά, με ότι αυτό συνεπαγόταν για τη μεγάλη επιχείρηση που έχει στήσει η Πυροσβεστική από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου.

Eίναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι άναψαν και φωτιά για να ζεσταθούν έως ότου τους προσεγγίσουν οι πυροσβέστες.

Τελικά λίγο μετά τις 9 το βράδυ οι 6 Έλληνες εντοπίστηκαν για να ξεκινήσει η διαδικασία της επιστροφής τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης