Άργος: Πρωτοφανής λεηλασία 100 μνημάτων σε νεκροταφείο!

Άργος: Πρωτοφανής λεηλασία 100 μνημάτων σε νεκροταφείο!

Εκτός από τα καντήλια και τα ανθοδοχεία που είναι στερεωμένα στο μάρμαρο, οι αδίστακτοι δράστες άρπαξαν ακόμα και τις κορνίζες από τις φωτογραφίες των νεκρών

nekrotafeio_argous6
Αντιμέτωποι με ένα απίστευτο θέαμα ήρθαν όσοι πήγαν να επισκεφτούν τους τάφους των δικών τους στο κοιμητήριο του Αγίου Βασιλείου στο Άργος, καθώς τα μνήματα είχαν λεηλατηθεί και είχαν κάνει φτερά καντήλια, βάζα και οτιδήποτε άλλο ήταν κατασκευασμένο από μέταλλο!

Περισσότεροι από 100 τάφοι είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές από την επιδρομή των δραστών, που κατά πάσα πιθανότητα ήταν Ρομά «κυνηγοί» μετάλλων. Οι δράστες τρύπωσαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και ξήλωσαν ό,τι μεταλλικό υπήρχε πάνω στους τάφους σπάζοντας και ξηλώνοντας αδιακρίτως, αδιαφορώντας για την καταστροφή που προκάλεσαν.

Άργος: Άγνωστοι βανδάλισαν το νεκροταφείο στον Άγιο Βασίλειο


Εκτός από τα καντήλια και τα ανθοδοχεία που είναι στερεωμένα στο μάρμαρο, οι αδίστακτοι δράστες άρπαξαν ακόμα και τις κορνίζες από τις φωτογραφίες των νεκρών, προκαλώντας σημαντικές ζημιές. Μάλιστα, από κάποιους τάφους ξεκόλλησαν ακόμα και τους μεταλλικούς σταυρούς που υπήρχαν πάνω στη μαρμάρινη πλάκα. Σύμφωνα με το argonafplia.gr, ήταν η τέταρτη φορά που λεηλατήθηκε το συγκεκριμένο νεκροταφείο!
nekrotafeio_argous7
nekrotafeio_argous8
nekrotafeio_argous9
Κλείσιμο
nekrotafeio_argous10
nekrotafeio_argous11
nekrotafeio_argous18

Φωτογραφίες - Βίντεο: argonafplia.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης