Κακοκαιρία: Επιμένει η «Ζηνοβία» - Έρχεται το δεύτερο κύμα χιονιά

Κακοκαιρία: Επιμένει η «Ζηνοβία» - Έρχεται το δεύτερο κύμα χιονιά

Καλλιάνος στον ΘΕΜΑ 104,6: Το δεύτερο κύμα το περιμένουμε από αργά το βράδυ της Κυριακής μέχρι και όλη τη Δεύτερα - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια - Διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Χασιάς και στη λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ  - Πώς εξελίσσεται η κυκλοφορία σε οδικά δίκτυα της χώρας

xioni_main4
Σε εξέλιξη βρίσκεται το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ζηνοβία» από τη χώρα μας, η οποία συνοδεύεται από ισχυρές βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές σε Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και Αττική και ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο.

Για δύο κύματα της κακοκαιρίας έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος.

«Το δεύτερο κύμα το περιμένουμε από αργά το βράδυ της Κυριακής μέχρι και όλη την υπόλοιπη αυριανή ημέρα (σ.σ. τη Δευτέρα)».

Σύμφωνα με τον ίδιο «θα έχουμε ισχυροποίηση των βροχοπτώσεων στις πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές από το Πήλιο μέχρι την ανατολική Πελοποννησο. Χιονοπτώσεις θα έχουμε και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ενδεικτικά στη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία θα χιονίσει έως τα 150 μέτρα υψόμετρο και αυτό σημαίνει ότι ίσως έχουμε προβλήματα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας».

Ειδικά για την Αττική ο Γιάννης Καλλιάνος εκτίμησε ότι «θα χιονίσει στα γύρω ορεινά σε περιοχές δυτικότερα που συνορεύουν με την Κορινθία και βόρεια με τη Βοιωτία σε υψόμετρο 250-300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας για λίγο πιο ισχυρές χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα» ενώ για την ανατολική Πελοπόννησο είπε ότι θα χιονίσει πάνω από τα 500 μέτρα.

Χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ωρών θα είναι, επίσης, οι πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις στο Αιγαίο και οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης ενώ στο Αιγαίο θα επικρατούν βορειάδες έως και 10 μποφόρ.

Κλείσιμο
Η εκτίμηση, πάντως του Γιάννη Καλλιάνου είναι ότι «μέχρι τις 10-11 το πρωί της Τρίτης οι οποιες χιονοπτώσεις θα σταματήσουν».



Δείτε βίντεο με με τα ύψη των χιονοπτώσεων μέχρι και τη Δευτέρα

Υψη χιονοπτώσεων το επόμενο πενθήμερο απο την ΕΜΥ

Το πεδίο των ανέμων Κυριακή και Δευτέρα

 


Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ. Από τον Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες καθώς και τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό. Επίσης από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες και Μαρμάρι.

Κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές ΑγίαΜαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός και Γλύφα Φθιώτιδας. Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Αθηνών - Λαμίας

Αποκαταστάθηκε πριν λίγες ώρες η κυκλοφορία των φορτηγών στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας που είχε απαγορευτεί από νωρίς το πρωί της Κυριακής λόγω χιονόπτωσης στο Σχηματάρι. Την ίδια ώρα μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην παλαιά εθνική οδό Αθήνας- Θήβας, που είχε διακοπεί το πρωί στη Μάνδρα.

Ωστόσο, διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Χασιάς από το ύψος της Μονής Κλειστών και στα δύο ρεύματα, ενώ παραμένει κλειστή και η λεωφόρος Πάρνηθος. Ακόμη, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία και στην Πεντέλη, που είχε διακοπεί τη νύχτα, τόσο από Διόνυσο προς Νέα Μάκρη, όσο και από την Ανατολή μέχρι το Στρατιωτικό νοσοκομείο.

Στη Θεσσαλία και πιο συγκεκριμένα στα ορεινά του οδικού δικτύου σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, παρά τον παγετό, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες φρόντισαν να ρίξουν αλάτι στους δρόμους.

Σε ότι αφορά στην Εύβοια, στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Αιδηψού, από 16η χ/θ (Καστέλλα) έως 47η χ/θ (τοποθεσία Δερβένι), ισχύει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων, ενώ με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση σε σημεία της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας, της Ευρυτανίας και της Φωκίδας.

Απεγκλωβισμοί από την Πυροσβεστική

Στο μεταξύ, γύρω στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής, η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε τρεις περιπτώσεις στην Αττική, για να απομακρύνει άτομα που είχαν παγιδευτεί στα αυτοκίνητα τους επειδή δεν είχαν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Πρόκειται για τρία άτομα από την περιοχή αγίας Τριάδας στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, πέντε άτομα από αυτοκίνητο στα Βίλια και ένα στην παλαιά εθνική οδό Αθήνας- Θήβας στη Μάνδρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης