Καμίνης για επιχείρηση στο Κουκάκι: Να κάνει το υπουργείο τη δουλειά του αντί να δημοσιεύει τελεσίγραφα

koukaki_epixeirisi

Ερωτήματα για την επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στο Κουκάκι από τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργο Καμίνη

Δύο ερωτήματα για την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στο Κουκάκι έθεσε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης.

«Οι σοβαρές καταγγελίες κατοίκων στο Κουκάκι για πρωτοφανείς αυθαιρεσίες εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς και η σημερινή επιστολή του κ. Αλιβιζάτου, επικεφαλής της Επιτροπής που ο ίδιος ο υπουργός όρισε πρόσφατα, για τα φαινόμενα αυτά, δημιουργούν δύο βασικά ερωτήματα, τα οποία η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας έχει υποχρέωση να απαντήσει αμέσως:

- Τι είδους σχεδιασμός είχε γίνει για τη συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία, σύμφωνα με τις καταγγελίες, έγινε χωρίς την παρουσία εισαγγελέα και χωρίς πρόβλεψη για εισαγγελική εντολή για είσοδο σε άλλους χώρους για τις ανάγκες τις επιχείρησης;

- Πως δικαιολογείται η προσαγωγή και κατά τα φαινόμενα αδικαιολόγητη και δυσανάλογη χρήση βίας προς άτομα εντελώς άσχετα με το αντικείμενο της επιχείρησης;», αναφέρει ο κ. Καμίνης.

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ μάλιστα τονίζει ότι το υπουργείο δεν θα πρέπει να εξαντλείται «σε δημοσιεύσεις τελεσιγράφων που μικρή αξία έχουν και ας επικεντρωθεί στο να κάνει απλά τη δουλειά του: να προετοιμάζει τις επιχειρήσεις αυτές με επάρκεια, απόλυτο σεβασμό στο κράτος δικαίου και σαφείς οδηγίες προς τις αστυνομικές δυνάμεις να μην αυθαιρετούν».

Ο Γιώργος Καμίνης υπενθύμισε την τοποθέτησή του την περασμένη Παρασκευή, στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής που είχε καταθέσει για τα πρόσφατα ανησυχητικά περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, την οποία ο κ. Χρυσοχοΐδης θεώρησε αρκετά σημαντική για να απαντήσει αυτοπροσώπως. Εκεί ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, είχε αναφερθεί εκτενώς στο ιστορικό της αστυνομικής αυθαιρεσία στη χώρα και είχε τονίσει πως το πραγματικά καθοριστικό βήμα θα γίνει από την αλλαγή της κουλτούρας της ίδιας της Αστυνομίας. Όταν, δηλαδή, η αστυνομία καταφέρει η ίδια να διερευνά αποτελεσματικά περιπτώσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας με βάση τις παραδοσιακές πειθαρχικές διαδικασίες.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Άγγελος

Καμίνη, αιντε στο διάτανο, ηλίθιε.

Look who's talking

ο άνθρωπος που 8 χρόνια δήμαρχος δεν έκανε Τίποτα.

Λυκούργος

Καμίνη ετοιμάσου... θα σε λούσουν εδώ στα σχόλια... πήρα ποπ κορν και περιμένω

F.

Ξεκινώ εγω : ο Καμινης ο πιο αποτυχημένος δήμαρχος Αθηναίων, εκανε τη πόλη σαν τα μούτρα του. Ας μάθει πρώτα να μετρα και μετα να κανει υποδείξεις ο φιλελες φιδες!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης