Στο Καρπενήσι τα φρεάτια είναι «Made in Turkey»!

PAYZA

Το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε στοιχεία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας–Στερεάς Ελλάδας και τον δήμο Καρπενησίου για να διαπιστώσει τα πραγματικά περιστατικά 

Στον ξέγνοιαστο περίπατο στα γραφικά χωριουδάκια της Ευρυτανίας σε μέρες, που η προκλητικότητα της Τουρκίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο, το μόνο ίσως πράγμα που δεν περιμένεις να συναντήσεις είναι φρεάτια “made in Turkey”! Η παρατηρητικότητα των κατοίκων του Καρπενησίου και το κλίμα δικαιολογημένης φόρτισης εξαιτίας της άνευ προηγουμένου παραβατικότητας της γείτονα χώρας έφεραν το θέμα στη Βουλή με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο να προσπαθεί να βρει την άκρη του νήματος. Για ποιο λόγο δηλαδή τουρκικές εταιρείες παίρνουν δουλειές από το ελληνικό Δημόσιο όταν οι εγχώριες εταιρείες του κλάδου δίνουν μάχη επιβίωσης ειδικά σε συνθήκες που η Τουρκία αμφισβητεί ευθέως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Το υπουργείο Εσωτερικών λοιπόν ζήτησε στοιχεία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας–Στερεάς Ελλάδας και τον δήμο Καρπενησίου για να διαπιστώσει τα πραγματικά περιστατικά και στη συνέχεια ενημέρωσε σχετικά τη Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Τα καπάκια για τα φρεάτια του αποχετευτικού δικτύου του ο δήμος Καρπενησίου πράγματι τα προμηθεύτηκε από τουρκική εταιρεία, όπως το επιβεβαίωσε ο δήμαρχος της πόλης Νίκος Σουλιώτης, αναφέροντας στην απάντησή του ότι δε δίνεται η δυνατότητα από τις ισχύουσες διατάξεις να αποκλείονται οι τουρκικές εταιρείες από διαγωνιστικές διαδικασίες του δημοσίου. Ο ίδιος σημείωσε ότι τα συγκεκριμένα υλικά διέθεταν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά και είχαν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ώστε να υλοποιηθεί η προμήθεια.

«Τα καπάκια φρεατίων του αποχετευτικού δικτύου είναι μέρος του έργου, 'Αποχέτευση και κατάλληλη επεξεργασία λυμάτων οικισμών Φουρνάς, Μεσοχωρίου, Πλατάνου και Κορίτσας', που εκτελείται στην Δ.Ε Φουρνάς(τέως δήμος Φουρνάς) του δήμου Καρπενησίου. Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ-Ε.Π Περιβάλλον-Αειφόρος ανάπτυξη 2007-2013. Το έργο ανατέθηκε σε ανάδοχο μετά τη διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού σύμφωνα με τις τότε ισχύουσες διατάξεις Ν.3669/2008. Ο ανάδοχος προμηθεύτηκε τα υλικά(μεταξύ αυτών και τα καπάκια φρεατίων) για την υλοποίηση του έργου προσκομίζοντας τα απαιτούμενα πιστοποιητικά τα οποία πληρούσαν τις απαιτούμενες προδιαγραφές της μελέτης και εγκρίθηκαν από τη διευθύνουσα υπηρεσία. Αλλωστε, από τις ισχύουσες διατάξεις δεν δίνεται η δυνατότητα αποκλεισμού της συγκεκριμένης χώρας», επεσήμανε ο κ. Σολιώτης.
PAYZA_ERGAZOMENOI

Σύμφωνα με τα επισυναπτόμενα έγγραφα, προμηθεύτρια εταιρεία είναι η “PAYZA DOKUM”, που εδρεύει στην Καισάρεια και δραστηριοποιείται στη χύτευση αργού σιδήρου, ελατού χυτοσίδηρου και εξαρτημάτων από χάλυβα και στην παραγωγή αποχετευτικών αγωγών, καλυμμάτων φρεατίων, σχαρών ομβρίων υδάτων και εξοπλισμού υποδομών και προϊόντων πάρκων και κήπων. Η εταιρεία χρονολογείται από το 1975, όταν ο ιδρυτής της ξεκίνησε να επεξεργάζεται τον σίδηρο σε ένα εργαστήριο μόλις 300 τ.μ για να φτάσει στους σημερινούς στόχους της να εξελιχθεί άμεσα σε ένα από τους μεγαλύτερους παίκτες παγκοσμίως στον κλάδο της. Τα πιστοποιητικά και τα τεχνικά έντυπα της εταιρείας, που προσκομίστηκαν, για την προμήθεια καλλυμάτων φρεατίων εγκρίθηκαν τελικώς από την διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Καρπενησίου και η τοποθέτηση τους στους δρόμους των παραπάνω οικισμών προχώρησε κανονικά.


doc1
doc2
doc3
doc4

doc5
doc6
doc7
doc8
doc9

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (28)

4411

Και πολύ γνωστές καραμελίτσες είναι made in Turkey...

ioannis

Σχεδόν όλο το βαμβάκι που παράγουμε το εξάγουμε ακατέργαστο στην Τουρκία με έσοδα περίπου 350 εκατομμύρια ευρώ. Μετά εισάγουμε απο Τουρκία πάλι υφάσματα και γενικά πρώτες ύλες βάμβακος και δίνουμε περίπου 1,2 δις ευρώ γιατί δεν υπάρχουν πλέον εργοστάσια επεξεργασίας. Και το κερασάκι..... τα ρούχα του Ελληνικού Στρατού κατασκευάζονται σε ένα εργοστάσιο στα Άδανα της Τουρκίας. Και μετά μας φταίνε οι Γερμανοί και η τροικα....

Γιώργος

Ενδεικτικά: Το Jumbo γεμάτο MADE IN TURKEY !!! Το Praktiker γεμάτο MADE IN TURKEY !!! Έλεος ... Όταν βλέπουμε MADE IN TURKEY ας τα αφήνουμε στο ράφι πόσο άλλο θα πρέπει να στηρίζουμε την οικονομία τους και τις οικονομίες των φίλων τους ???

Κωστας αρ

Έτσι είναι!!! Εδώ δύο χαλυβουργικες έχουμε και τις κλείσανε οι συνδικαλιστές μας!!! Με τον χάλυβα φτιάχνεις και όπλα-άρματα μάχης κλπ!!! Προς χάρη των συνδικαλιστων τα κλείνουμε όλα!!! Ο εργολαβος και από Τουρκία και Πακιστάν θα αγοράσει για να κερδίσει!!

NOT

Τα τελευταία χρόνια το 90% των καλυμμάτων και σχαρών εισάγονται από την Τουρκία. Αν παρατηρήσετε περπατώντας στο δρόμο σε όλα τα νέα έργα τέτοια καλύμματα βάζουν. Σύμφωνα με τα πιστοποιητικά που φαίνονται, το βασικό πιστοποιητικό για το πρότυπο κατασκευής ΕΝ124-2 δεν φέρει φορέα διαπίστευσης άρα ο TSE δεν έχει την δυνατότητα πιστοποίησης και είναι απλως χαρτί όχι πιστοποίηση.

Φληναφήματα

Γράψτε απλά "φταίει η παγκοσμιοποίηση ηλίθιε" ή απλούστερα η οικονομία "ζούγκλα" και όποιος αντέξει.

Markos

Τηλεοράσεις, ψυγεία, πλυντήρια κ.α. Made in Turkey φούλ η αγορά. Άντε ρε λεφτάδες, φτιάξτε ένα εργοστάσιο, σιγά την επιστήμη να φτιάξεις μια τηλεόραση ή ψυγείο. Πολλοί μιλούν για εμπάργκο στα VW, 50-100 τον χρόνο και από την Τουρκία προϊόντα καραβιές για όλους και γενιές.

ΔΗΜ,

Έπρεπε να δείτε το καπάκι? Τόσα χρόνια οι βουλευταραδες ξεπούλησαν την χώρα,το καπάκι φταίει?

ManosG

Ας μην ξεχνάμε ότι και τα μπλουζάκια των προγλωσσικών οπαδών της χρυσής αυγής είναι made in Turkey. Βέβαια έχουν άλλοθι, δεν τα πάνε καλά με την ανάγνωση και τις ξένες γλώσσες. Το δια ταύτα είναι οτι η Τουρκία, αντίθετα με εμάς, έχει βιομηχανία. Τα άλλα είναι για να λέμε.

Άγγελος

Πέους βραχέως τρίχες πταίουσιν.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

hospital

Εξασφαλίστηκε το κονδύλι για την ανακαίνιση των τουαλετών στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής και την αντικατάσταση των κλινοσκεπασμάτων σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

5010641

«Ήταν ντροπή για την Ελλάδα η αδυναμία εξάλειψης του φαινομένου της τρομοκρατίας επί σχεδόν 28 χρόνια», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά την ομιλία του στην ημερίδα μνήμης των θυμάτων από τρομοκρατικές ενέργειες