ΜέΡΑ 25: Μέλος του κόμματος χτυπήθηκε στο κεφάλι από χειροβομβίδα κρότου λάμψης

ΜέΡΑ 25: Μέλος του κόμματος χτυπήθηκε στο κεφάλι από χειροβομβίδα κρότου λάμψης

Για «επιστροφή στην θλιβερή και αιματηρή κανονικότητα» μιλά σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη - «Οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων λόγω των επιθέσεων που δέχονταν» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ

4933005
4933022
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, με δήλωσή του καταγγέλλει ότι μέλος της νεολαίας του κόμματος «τραυματίστηκε αφού χτυπήθηκε στο κεφάλι από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε αιμόφυρτη κατάσταση, κατά τη διάρκεια της πορείας των φοιτητών έναντι των μνημονιακών εκτρωμάτων που προωθεί η κυβέρνηση στον χώρο της παιδείας» και προσθέτει:

«Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη και στον "επιχειρησιακό" της υπουργό για την επιστροφή στην θλιβερή και αιματηρή κανονικότητα».

Απάντηση από την ΓΑΔΑ

Η Αστυνομία με ανακοίνωσή της απέρριψε τις κατηγορίες για υπέρμετρη χρήση βίας καθώς όπως σημείωσε σε σχετική ανακοίνωση, οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση δακρυγόνων λόγω των επιθέσεων που δέχονταν.

«Κατά τη διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης - πορείας φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της Αθήνας, ομάδες ατόμων επιτέθηκαν επανειλημμένα κατά των αστυνομικών δυνάμεων στον φραγμό επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας, παραπλεύρως του κτιρίου του κοινοβουλίου», τονίζει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα επεισόδια, ενώ επισημαίνει πως «οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να προβούν σε χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν».

Από τις επιθέσεις, όπως αναφέρει ακόμη η ΓΑΔΑ, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος διακομίστηκε στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών. Επιπλέον προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακό όχημα.

Επίσης, σημειώνει ότι ιδιώτης διακομίστηκε στο ΚΑΤ, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και διερευνώνται οι συνθήκες του τραυματισμού του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης