Κρήτη: «Ναι» στη φιλοξενία ασυνόδευτων προσφυγόπουλων λένε οι δήμαρχοι του νησιού

Κρήτη: «Ναι» στη φιλοξενία ασυνόδευτων προσφυγόπουλων λένε οι δήμαρχοι του νησιού

Ο αρχικός σχεδιασμός, σύμφωνα με τα όσα συζήτησαν οι δήμαρχοι με τον υφυπουργό Εργασίας, είναι 400 παιδιά στο νησί, εκατό ανά περιφερειακή ενότητα

prosf
«Ναι» στην υποδοχή ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, μετά το κάλεσμα της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου, είπαν οι δήμαρχοι της Κρήτης στη διάρκεια συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) του νησιού.

Η ΠΕΔ Κρήτης τάχθηκε υπέρ της φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων στο νησί, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στο αίτημα να αναλάβει και η Κρήτη το μέρος που της αναλογεί, σε ό,τι αφορά τη φιλοξενία ανηλίκων ασυνόδευτων προσφύγων. Σχετικά με τον αριθμό, ο αρχικός σχεδιασμός, σύμφωνα με τα όσα είχαν συζητήσει οι δήμαρχοι με την κ. Μιχαηλίδου, είναι 400 παιδιά στο νησί, εκατό ανά περιφερειακή ενότητα που θα φιλοξενηθούν σε μικρές δομές των 30 παιδιών η μία.

Οι δήμαρχοι πάντως κατά τη συνεδρίαση διατύπωσαν τις προϋποθέσεις σε ό,τι αφορά τη φιλοξενία, προτάσσοντας την ανάγκη να βρεθούν οι δομές ως χώροι και αυτές να στελεχωθούν όπως επιβάλλεται, προκειμένου να φιλοξενηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία αρχείου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης