Υπουργείο Υγείας: Παραμένουν στο ΕΣΥ 4.000 εργαζόμενοι με συμβάσεις

Υπουργείο Υγείας: Παραμένουν στο ΕΣΥ 4.000 εργαζόμενοι με συμβάσεις

Προκειται για εργαζόμενους που απασχολούνται με οκτάμηνες ή ετήσιες συμβάσεις 

yp_ygeias
Τη συνέχιση των συμβάσεων 4.000 εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Προκειται για εργαζόμενους που απασχολούνται στις δομές του ΕΣΥ με συμβάσεις οκτάμηνες ή ετήσιες και οι οποίοι καλύπτουν βασικές ανάγκες σε διάφορους τομείς, ως επί το πλείστον στις τεχνικές, διοικητικές και λοιπές υπηρεσίες.

Ειδικότερα, και όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Υγείας, κ.Βασίλης Κοντοζαμάνης, «το Υπουργείο Υγείας εξασφάλισε τη συνέχιση των συμβάσεων 4.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Σε αυτό συνετέλεσε το Υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ, μιας και οι εργαζόμενοι προέρχονται από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του Οργανισμού. Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι να καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες του ΕΣΥ σε ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση σε ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας», κατέληξε ο υφυπουργός.

Η κάλυψη των αναγκών του συστήματος υγείας σε ανθρώπινο δυναμικό μέσω του ΟΑΕΔ εφαρμόζεται τα τελευταια χρόνια από το υπουργείο Υγείας σε μια προσπάθεια να «κλείσουν» τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία, ωστόσο οι συνδικαλιστικοί φορείς διαμαρτύρονται και ζητουν την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης