Καιρός: 48ωρο με βροχές, καταιγίδες και δυνατούς ανέμους - Δείτε χάρτες

Καιρός: 48ωρο με βροχές, καταιγίδες και δυνατούς ανέμους - Δείτε χάρτες

Πότε θα επηρεάσουν τα καιρικά φαινόμενα Αττική και Θεσσαλονίκη

storm_greece
Το χειμωνιάτικο κοστούμι του «προβάρει» ο καιρός, καθώς το επόμενο 48ωρο αναμένονται πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, καταιγίδες και δυνατούς ανέμους.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχής το διήμερο Δευτέρα - Τρίτη, και επισημαίνονται οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο.

xartis-vroxie1


Πιο αναλυτικά:
Σημαντική μεταβολή του καιρού περιμένουμε τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019. Βροχές θα εκδηλώνονται αρχικά στο Ιόνιο, στα ανατολικά ηπειρωτικά στις Κυκλάδες και κατά τόπους στη Μακεδονία. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στα ηπειρωτικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα και στο Αιγαίο από τις Σποράδες και νοτιότερα.

Κλείσιμο
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 14 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 20, στην Ήπειρο από 11 έως 21 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 9 έως 22, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 16 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Κεντρικού, Ανατολικού και Βορείου Αιγαίου από 15 έως 22, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στο Βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 6-7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, με πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν κατά κύριο λόγο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 19 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές με εντονότερα φαινόμενα μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς.

Δείτε χάρτη με τις περιοχές στις οποίες αναμένεται να σημειωθούν καταιγίδες τη Δευτέρα:



Συνεχίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες την Τρίτη

Την Τρίτη αναμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες στα νότια τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο που βαθμιαία όμως από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ στα δυτικά και βόρεια θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7, στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Βελτίωση από την Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης