Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι 11 κατηγορούμενοι για την υπόθεση διαφθοράς στο λιμάνι

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι 11 κατηγορούμενοι για την υπόθεση διαφθοράς στο λιμάνι

Την Κυριακή αναμένεται οδηγηθούν στις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές οι υπόλοιποι επτά κατηγορούμενοι -ο κεντρικός λιμενάρχης και οι έξι πλοηγοί του λιμανιού της πόλης

kyklwma
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 11 εκ των 18 κατηγορουμένων για την υπόθεση διαφθοράς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι απολογήθηκαν το Σάββατο στο δικαστικό μέγαρο της πόλης.

Οι συλληφθέντες, πλοιοκτήτες και υπάλληλοί τους, οδηγήθηκαν ενώπιον της Α' Ειδικής Ανακρίτριας και, έπειτα από μία μαραθώνια διαδικασία, η οποία ξεκίνησε λίγο πριν τις 10 το πρωί. 

Κατά τη διάρκειά της, οι τέσσερις κατηγορούμενοι πλοιοκτήτες αρνήθηκαν τις εις βάρος τους αποδιδόμενες κακουργηματικές πράξεις της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της εκβίασης. Όπως έγινε γνωστό, επισήμαναν ότι δεν τεκμηριώνεται οικονομία ζημία εις βάρος της φερόμενης ως θιγόμενης εταιρείας, την οποία κατονόμασαν ως υπαίτια για την εμπλοκή τους στην συγκεκριμένη υπόθεση, λόγω του ανταγωνισμού που υπάρχει στην αγορά.

Σε ό,τι αφορά τα όσα τους καταλογίζει το κατηγορητήριο περί χρηματισμού πλοηγών του λιμανιού, οι τέσσερις πλοιοκτήτες φέρεται να μίλησαν για «φιλοδωρήματα», μικρή κλίμακας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «έθιμο», δηλαδή είναι κάτι σύνηθες. Ερωτηθέντες, δε, για οικονομικά ωφελήματα που φέρεται να εισέπραττε σε μηναία βάση ο κεντρικός λιμενάρχης, κατά πληροφορίες, τονίστηκε ότι επρόκειτο για ποσά που συνδέονταν με την αγορά εξοπλισμού.

Από την άλλη, οι υπάλληλοι των εμπλεκόμενων εταιρειών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανέφεραν στις απολογίες τους ότι εκτελούσαν απλά εντολές, ενώ αρνήθηκαν το σύνολο των κατηγοριών που τους καταλογίζονται.
 
Μετά το τέλος της διαδικασίας και με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thestival.gr, ελεύθεροι με εγγύηση 50.000 ευρώ αφέθηκαν οι τέσσερις πλοιοκτήτες, ενώ για τους επτά υπαλλήλους των εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση ορίστηκαν εγγυήσεις μέχρι 10.000 ευρώ.

Την Κυριακή αναμένεται οδηγηθούν στις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές οι υπόλοιποι επτά κατηγορούμενοι -ο κεντρικός λιμενάρχης και οι έξι πλοηγοί του λιμανιού της πόλης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης