Έτσι εξάρθρωσαν το κύκλωμα ναρκωτικών στον Έβρο

Έτσι εξάρθρωσαν το κύκλωμα ναρκωτικών στον Έβρο

Οι παρακολουθήσεις των συνομιλιών με τον «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ. οδήγησαν στην ταυτοποίηση των δραστών - Συνολικά, συνελήφθησαν 15 μέλη της, όλοι Έλληνες ηλικίας 21 ως 54 χρόνων, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη ένας 52χρονος αλλοδαπός και ο 37χρονος Έλληνας αρχηγός

Alexandroupoli-narkwtika
Επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια διακινούσε στον Έβρο και τη Ροδόπη μεγάλες ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης η εγκληματική οργάνωση η οποία εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, με επιχείρηση που κράτησε δυο 24ωρα και στην οποία συμμετείχαν άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής και Ορεστιάδας, του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών και της Ο.Π.Κ.Ε.

Οι παρακολουθήσεις των συνομιλιών με τον «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ. οδήγησαν στην ταυτοποίηση των δραστών, αν και χρησιμοποιούσαν πλήθος αριθμών κινητών τους οποίους άλλαζαν σε τακτά χρονικά διαστήματα και στις συνομιλίες τους χρησιμοποιούσαν ειδικές συνθηματικές λέξεις και κωδικοποιημένη ορολογία.

Συνολικά, συνελήφθησαν 15 μέλη της, όλοι Έλληνες ηλικίας 21 ως 54 χρόνων, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη ένας 52χρονος αλλοδαπός και ο 37χρονος Έλληνας αρχηγός, ο οποίος συντόνιζε την προμήθεια ναρκωτικών από τη Βουλγαρία και την ενδοχώρα, την μεταφορά τους στον Έβρο και την διακίνησή τους. Μάλιστα, είχε αναθέσει διάφορους ρόλους στους άμεσους συνεργάτες, τρεις Έλληνες ηλικίας 35, 37 και 51 χρόνων και τον 52χρονο αλλοδαπό, ενώ τα υπόλοιπα 12 μέλη συμμετείχαν στη διακίνηση.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε ο 51χρονος που είχε εισάγει από τη Βουλγαρία 43,2 γραμμάρια κοκαΐνης κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο εσωτερικό του οχήματος του. Σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια, οχήματα και άλλους χώρους, κατασχέθηκαν ακόμη ένα κιλό και 422,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 120 ναρκωτικά χάπια, τέσσερις ζυγαριές ακριβείας, δυο τρίφτες, ένα πιστόλι που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, ένα αεροβόλο όπλο, 110 φυσίγγια, δυο διόπτρες, ένας φορητός πομποδέκτης, ένας φορητός υπολογιστής, ένα tablet, έξι USB, πλήθος κινητών, ιδιόχειρες σημειώσεις, ενώ κατασχέθηκαν οκτώ Ι.Χ. αυτοκίνητα, τρεις μοτοσικλέτες και 31.599 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης και σε βάρος τους ασκήθηκαν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατά περίπτωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης