Πολεμική Αεροπορία: Μετέφερε 132 ασθενείς από τα νησιά τον Ιούλιο

Πολεμική Αεροπορία: Μετέφερε 132 ασθενείς από τα νησιά τον Ιούλιο

Ξεπέρασαν τις 210 ώρες πτήσης τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να μεταφέρουν κατοίκους των νησιών του Αιγαίου αλλά και του Ιονίου σε νοσοκομεία των αστικών κέντρων

puma
Αεροσκάφη και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφεραν 132 ασθενείς από νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου σε νοσοκομεία αστικών κέντρων τον Ιούλιο, οπότε ξεπέρασαν τις 210 ώρες πτήσης μόνο για να βρεθούν κοντά στους συμπολίτες μας που έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης.

Συνολικά τις 760,4 ώρες πτήσης -πέραν της κύριας επιχειρησιακής αποστολής τους- συμπλήρωσαν τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας τον Ιούλιο, προκειμένου κυρίως να μεταφέρουν κατοίκους των νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου σε νοσοκομεία των αστικών κέντρων, αλλά και να εκτελέσουν αποστολές αεροπυρόσβεσης-επιτήρησης καθώς και αποστολές έρευνας και διάσωσης.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΑ, αεροσκάφη C-27j και C-130, ΕΜΒ-209 και ελικόπτερα Σούπερ Πούμα, AB-205 και AB-212 εκτέλεσαν 89 αποστολές τον Ιούλιο προκειμένου να μεταφέρουν 132 ασθενείς από νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου σε νοσοκομεία των αστικών κέντρων, συμπληρώνοντας 212,7 ώρες πτήσεως.

Την ίδια ώρα πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415, CL-215 PZL και εκπαιδευτικά Τ-41 πραγματοποίησαν 253 εξόδους για την κατάσβεση πυρκαγιών και για επιτήρηση συμπληρώνοντας 527,4 ώρες πτήσεως.

Εν τω μεταξύ ελικόπτερα Σούπερ Πούμα και AB-205 πραγματοποίησαν 14 εξόδους σε ξηρά και θάλασσα για τον εντοπισμό και διάσωση αγνοούμενων.

Τα ελικόπτερα εντόπισαν 2 αγνοουμένους συμπληρώνοντας 20,3 ώρες πτήσεως.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης