Κεραμέως: Στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης η κατάργηση ασύλου

kerame

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στο πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή θα καταργηθεί το άσυλο, καθώς θα υπάρχει διάταξη με βάση την οποία θα μπορεί να επεμβαίνουν οι αρχές αυτεπαγγέλτως για κάθε αξιόποινη πράξη

Στο τραπέζι του διαλόγου στο υπουργείο Παιδείας μπήκε σήμερα το θέμα του ασύλου μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και πανεπιστημιακών.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στο πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή θα καταργηθεί το άσυλο, καθώς θα υπάρχει διάταξη με βάση την οποία θα μπορεί να επεμβαίνουν οι αρχές αυτεπαγγέλτως για κάθε αξιόποινη πράξη που συντελείται εντός του χώρου του Πανεπιστημίου

Για το λόγο αυτό διαδοχικές συναντήσεις με το προεδρείο της Συνόδου των πρυτάνεων και τον πρόεδρο Πρόεδρο και μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) είχε σήμερα η υπουργός από κοινού με τον αρμόδιο υφυπουργό για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης, Βασίλειο Διγαλάκη. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζήτησαν θέματα άμεσης προτεραιότητας, όπως είναι η σχεδιαζόμενη ρύθμιση για την κατάργηση του ασύλου και το καθεστώς των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων, όπως προέκυψαν μετά τις συγχωνεύσεις ανώτατων ιδρυμάτων. Οι δυο πλευρές εξέφρασαν την πρόθεσή τους για τη συνέχιση ενός εποικοδομητικού διαλόγου για όλα τα θέματα που αφορούν στην ανώτατη εκπαίδευση.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (4)

κομνηνος

Τερμα το ασυλο στην εγκληματικοτητα.Το κουβαδακι σας και σε αλλη χωρα [...].Επομενος σταθμος Εξαρχεια.......

Ρε αντε απο δω

Νομίζω ότι η Κεραμέως παει γυρεύοντας..... το άσυλο την μάρανε, τα εχει όλα λυμένα στην Παιδεία και ειπε ρε δεν καταργουμε και το ασυλο…..για τα χιλιάδες νεα παιδια που εχουν πηδήξει την μαντρα και βιοπορίζονται σε χωρες του εξωτερικού, καρφάκη δεν της καίγεται......και που θα καταργήσει το ασυλο αν εξαιρέσουμε τους γύρω δρόμους από το Πολυτεχνείο με τα όσα γίνονται κάθε Παρασκευή βράδυ σε συγκεκριμένη πάντα ώρα λες και εχεις ραντεβού με τον γιατρό του Ικα, που εκεί μπαίνουν θεματα αστυνόμευσης, συμβαίνουν τα ίδια πράγματα στην Παντειο? στη ΑΣΟΕΕ? στο Πανεπιστήμιο Πειραια? στον Πολυτεχνειούπολη? Να το πει καθαρά ότι θέλουν να επιτρέψουν την είσοδο των εταιρειών στην υλικοτεχνική υποδομή των ιδρυμάτων και μάλιστα δωρεαν και σε σχολές όπου παραγεται η ερευνα και να τα αφησει αυτά η μανταμ.

Αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε ...

Εσύ πρέπει να είσαι μπαχαλάκης-άπλυτος και θα σου πάρουν τη δουλειά έτσι ? Θα υποφέρετε θρασίμια .....

ΑΝΤΙ-(Μ).ΥΡΙΖΑ

Ξύλο στους άπλυτους! Τι άσυλο και κουραφέξαλα που έχει καταντήσει η ΑΣΟΕ πρεζοστέκι! Φυλακή λέμε στους ντήλερς!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης