Καθαρίστριες του «Δρομοκαΐτειου» στο υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα: Θα μείνουμε εκεί όλη μέρα!

katharistries-agonas-ena

Ζητούν την παράταση των συμβάσεών τους και κατηγορούν για κοροϊδία και εμπαιγμό την πολιτική ηγεσία

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν τη Δευτέρα 13 Μαΐου οι καθαρίστριες του «Δρομοκαΐτειου» Ψυχιατρικού Νοσοκομείου έξω από το υπουργείο Υγείας κατηγορώντας για εμπαιγμό την πολιτική ηγεσία της Αριστοτέλους.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα στις 09:00 π.μ. οι καθαρίστριες του «Δρομοκαΐτειου» θα βρεθούν για τρίτη φορά έξω από το υπουργείο Υγείας, με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) προκειμένου να εξασφαλίσουν την παράταση των συμβάσεων εργασίας τους.

Μάλιστα προειδοποιούν ότι θα παραμείνουν έξω από το υπουργείο «όσο χρειαστεί έως την άλλη μέρα για να εξασφαλίσουμε την παράταση των συμβάσεων».

Οι καθαρίστριες κατηγορούν για κοροϊδία και εμπαιγμό την πολιτική ηγεσία της Αριστοτέλους και την κυβέρνηση καθώς όπως υπενθυμίζουν στις 21 Μαρτίου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, «άρπαξε την ντουντούκα έξω από το Υπουργείο σε Συγκέντρωση των καθαριστριών του Δρομοκαϊτειου και αφού ευλόγησε την πολιτική της Κυβέρνησης, δεσμεύτηκε για παράταση των συμβάσεων», υπενθυμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Το ίδιο συνέβη και τη Μεγάλη Δευτέρα σε νέα συγκέντρωση των καθαριστριών, όπου υπήρξε δέσμευση για παράταση των συμβάσεων.

Ωστόσο, η ΠΟΕΔΗΝ και το Σωματείο Εργαζομένων του «Δρομοκαΐτειου» Ψυχιατρικού Νοσοκομείου υποστηρίζουν ότι «τελικά ειδοποιηθήκαμε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία παράταση. Οι καθαρίστριες πετάγονται στο δρόμο. Χάνουν την δουλειά τους. Πάνε σε ένα διαγωνισμό παρωδία όπου θα γίνουν πολυάριθμες αιτήσεις υποψηφίων και οι σημερινές καθαρίστριες που εργάζονται πάνω από 10 χρόνια στο Δρομοκαϊτειο θα απολυθούν. Αγωνιστήκαμε να διώξουμε τους εργολάβους και η επιβράβευση της Κυβέρνησης που ήταν μαζί μας στις κινητοποιήσεις είναι η απόλυσή τους. Είμαστε αποφασισμένοι να μην δεχθούμε τον εμπαιγμό».

ΣΧΟΛΙΑ

Φωνάξτε

και την Χαρούλα να σας κάνει συναυλία. Πάντως σας πρόλαβαν οι προηγούμενες και δεν θα έχει διορισμό στα δικαστήρια για σας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kos3

Η «European Week of Regions and Cities» είναι μια τετραήμερη εκδήλωση που διεξάγεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες, κατά την οποία εκπρόσωποι περιφερειακών και τοπικών αρχών, εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακοί έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ορθές πρακτικές και τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης

pame23

«Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την τρίτη κατά σειρά δολοφονική εισβολή στη Συρία με την ονομασία “Πηγή Ειρήνης”, που έχει οδηγήσει σε εκατοντάδες άμαχους νεκρούς και σε μεγάλο αριθμό ξεριζωμένων»

dikastirio-larisa

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 12 χρόνια κάθειρξης - Ο 46χρονος κατηγορήθηκε ότι επί σειρά ετών βίαζε τη σύζυγό του την οποία - όπως και την κόρη τους - χτυπούσε με πιρούνια, βέργες και ό,τι άλλο έβρισκε μπροστά του