Κίνηση τώρα: Γολγοθάς για τους εκδρομείς και στις δύο εθνικές οδούς - Χάρτης: Ποια σημεία να προσέξετε

Κίνηση τώρα: Γολγοθάς για τους εκδρομείς και στις δύο εθνικές οδούς - Χάρτης: Ποια σημεία να προσέξετε

Χαμηλές ταχύτητες από την Ελευσίνα έως την Κινέττα - Ουρά στα διόδια της Ελευσίνας - Μεγάλο πρόβλημα και στην Αθηνών-Λαμίας από το 70ο χλμ. μέχρι τα διόδια της Θήβας - Μεγάλη η έξοδος και από τη Θεσσαλονίκη

traffic_main01
Με καθυστερήσεις για όσους εκδρομείς κινούνται τόσο την εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου όσο και στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα που κορυφώνεται σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μεγάλο Σάββατο.

Σύμφωνα με την Τροχαία τα αυτοκίνητα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες από την Ελευσίνα μέχρι την Κινέττα ενώ ουρές σχηματίζονται και στα διόδια της Ελευσίνας.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, για να διανύσει κανείς τη διαδρομή το Παλατάκι στο Χαϊδάρι μέχρι το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ελευσίνας χρειαζόταν 58 λεπτά. Ως αποτέλεσμα, τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ με προορισμό την Ιθάκη και την Κεφαλονιά, καθυστέρησαν τόσο, που καθυστέρησε (για να τα περιμένει) και το πλοίο «Ανδρέας Κάλβος», που αναχώρησε από το λιμάνι της Πάτρας στις 14:15 αντί στις 13:30, όπως ήταν προγραμματισμένο.
kinisi03
kinisi02

Προβλήματα παρατηρούνται και στην Αττική οδό από το ύψος των διοδίων Ρουπακίου στη Μαγούλα.

Κλείσιμο
Παρά τις εκτιμήσεις της Τροχαίας ότι η κατάσταση θα εξομαλυνόταν έως τις δύο το μεσημέρι το μποτιλιάρισμα συνεχίζεται. 

Μεγάλα προβλήματα εξάλλου παρατηρούνται από το πρωί στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με τεράστιες ουρές αυτοκινήτων να σχηματίζονται μέσα στο λιμάνι από το πρωί. Οι εκδρομείς καταγγέλλουν την έλλειψη συντονισμού από τους υπευθύνους και κάποιοι αναφέρουν ότι έχουν «κολλήσει» επί ώρες ακίνητοι μέσα στο λιμάνι.



Μεγάλη είναι η έξοδος και από τη Θεσσαλονίκη, με τους υπευθύνους στα διόδια των Μαλγάρων να τα αφήνουν ελεύθερα κατά διαστήματα, προκειμένου να εκτονώνεται η κατάσταση. 

Κίνηση τώρα: Χαμηλές ταχύτητες και στις δύο εθνικές οδούς για τους εκδρομείς


H εικόνα της κίνησης στις 15:00

eikona12


Προβλήματα υπήρξαν και μετά τα δίοδια της Ελευσίνας και μέχρι το πρώτο τούνελ της Κακιάς Σκάλας καθώς σημειώθηκε σύγκρουση τριών αυτοκινήτων - μόνο με υλικές ζημιές - προκαλώντας καθυστερήσεις μέχρι την απομάκρυνση των οχημάτων. 

Μεγάλο είναι και το πρόβλημα στην εθνικη οδό Αθηνών-Λαμίας με τα αυτοκίνητα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες από το 70ο χλμ. μέχρι τα δίοδια της Θήβας όπως φαίνεται στη φωτογραφία που δημοσιεύει το protothema.gr.

lamias-ath2
lamias-ath


Από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, μέχρι ώρα 10:00, πέρασαν περίπου 24.000 αυτοκίνητα από την Αθηνών- Κορίνθου και περίπου 15.000 από την Αθηνών- Λαμίας ενώ μέχρι τις 21:00 το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης είχαν περάσει και απο τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 133.592 αυτοκίνητα (78.356 από την Αθηνών- Κορίνθου και 55.236 από την Αθηνών - Λαμίας).

Γεμάτα τα πλοία και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ

Γεμάτα φεύγουν από τα ξημερώματα τα πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου καθώς οι πληρότητες ξεπερνούν το 90% και σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν και το 100%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του λιμενικού, μόνο τη Μεγάλη Τετάρτη, από τον Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 18 δρομολόγια, όταν πέρυσι είχαν γίνει 16, και αναχώρησαν 18.328 επιβάτες, σε σχέση με τους 14.954 του περασμένου έτους. Συνολικά 3.167 οχήματα αναχώρησαν χθες, όταν πέρυσι ήταν 2.458 αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με στελέχη ακτοπλοϊκών εταιρειών, η κίνηση φέτος αναμένεται να κυμανθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, με αυξητική τάση στους δημοφιλείς προορισμούς, όπως Κυκλάδες και Κρήτη.

Το Λιμενικό συστήνει σε επιβάτες και οδηγούς να βρίσκονται έγκαιρα στις αποβάθρες αναχώρησης των πλοίων, προκειμένου να επιβιβαστούν χωρίς να ταλαιπωρηθούν και να ακολουθούν τις οδηγίες των λιμενικών.

Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ με τους υπευθύνους να έχουν προγραμματίσει δεκάδες έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων.

Σύμμαχος ο καιρός

Οι εκδρομείς έχουν συμμαχό τους τον καιρό καθώς σύμφωνα με το meteo.gr μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες καθώς φαινόμενα αναμένονται μόνο το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 26/04 σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα επανέλθουν σταδιακά στα φυσιολογικά επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, για το υπόλοιπο της Μεγάλης Παρασκευής αναμένεται ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα κυρίως σε ορεινές περιοχές.

Μια διαταραχή στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα θα επηρεάσει τον καιρό της κεντρικής και βόρειας χώρας το Μεγάλο Σάββατο, προκαλώντας από το μεσημέρι τοπικές βροχές αλλά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλία και την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Στους χάρτους που ακολουθούν φαίνονται οι περιοχές που αναμένονται φαινόμενα το μεσημέρι (πάνω) και το απόγευμα (κάτω) του Μεγάλου Σαββάτου.

xarttis-savato
xarttis-savato2


Τόσο την Κυριακή αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά επίπεδα έως και το Μεγάλο Σάββατο ξεπερνώντας σε πολλές περιοχές τους 26 βαθμούς, ενώ θα παρουσιάσει μικρή πτώση (2 έως 3 βαθμούς κατά μέσο όρο) την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ. Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, οι οποίοι με κάθε μέσο εγκαταλείπουν από χθες τη Θεσσαλονίκη.


Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων και στη Θεσσαλονίκη


Αυξημένη αλλά χωρίς προβλήματα είναι η κίνηση τώρα των οχημάτων στο δίκτυο της Θεσσαλονίκης.


Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στα διόδια των Μαλγάρων.

Διόδια Μαλγάρων - Voria.gr

Σύμφωνα με το voria.gr, οι υπεύθυνοι των διοδίων ανοίγουν κατά διαστήματα τις μπάρες, ώστε να αποσυμφορείται η κατάσταση. Στα διόδια λειτουργούν έως αυτή τη στιγμή οκτώ ταμεία για την έξοδο.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στα διόδια των Μαλγάρων μέλη της Χρυσής Αυγής μοιράζουν σημαίες και έντυπο προεκλογικό υλικό για τους υποψηφίους του κόμματος σε δήμο και περιφέρεια.



Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται, μέχρι στιγμής, η κίνηση στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών.



Από τη Μ. Πέμπτη πάντως επί ποδός  βρίσκεται η Τροχαία Θεσσαλονίκης η οποία έχει λάβει αυξημένα μέτρα για την διευκόλυνση των εκδρομέων.

Πηγή: voria.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης