Κεραμέως: Το υπουργείο Παιδείας ασκεί πολιτική μέσω εκβιασμών
Η τομεάρχης της ΝΔ καλεί τον Κώστα Γαβρόγλου να απαντήσει για την καταγγελία του Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών
Ισμήνη Χαραλαμποπούλου
Για άσκηση πολιτικής μέσω εκβιασμών, κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας , η τομεάρχης παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως.
Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας Νίκη Κεραμέως, σχετικά με όσα φέρεται να συζητήθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Παιδείας με την Πρύτανι και τους Κοσμήτορες του Πανεπιστημίου Πατρών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Σύμφωνα με καταγγελία του Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Υπουργός Παιδείας, στην πρόσφατη συνάντησή του με την Πρύτανι και τους Κοσμήτορες σχετικά με τη νέα αρχιτεκτονική του εν λόγω Πανεπιστημίου, κατέστησε σαφές ότι αν δεν προχωρήσει το σχέδιο συγχώνευσής του με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, τότε και ο ίδιος δεν πρόκειται να προχωρήσει στην ίδρυση Νομικής και Γεωπονικής Σχολής.
Η παραπάνω καταγγελία -εφόσον επιβεβαιωθεί- ενισχύει τη θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι το υπουργείο Παιδείας ασκεί πολιτική μέσω εκβιασμών και ότι δεν υπάρχει πραγματικό σχέδιο για την αναδιάταξη του χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, παρά μόνο ευκαιριακές, πελατειακής φύσης συμφωνίες.
Ο κ. Γαβρόγλου οφείλει αμέσως να απαντήσει επιβεβαιώνοντας ή διαψεύδοντας την εν λόγω καταγγελία».
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.