Σε «κόκκινο» συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. για τις παρελάσεις - 2.500 αστυνομικοί μόνο στην Αθήνα

Σε «κόκκινο» συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ. για τις παρελάσεις - 2.500 αστυνομικοί μόνο στην Αθήνα

Ενόψει της 25ης Μαρτίου η κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα «μυρίζει» μπαρούτι

astynomia_troxaia
Δρακόντεια αναμένεται να είναι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. κατά την διάρκεια τόσο της μαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη όσο και της στρατιωτικής στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου.

Οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, κάποιοι να θελήσουν να προκαλέσουν ένταση και επεισόδια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκφράζουν φόβους για δυναμικές αποδοκιμασίες από εκείνες που καταγράφησαν πρόσφατα σε βάρος του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής  Νίκου Παππά σε Κιλκίς και Βέροια. 

Ως «κόκκινες» περιοχές πέρα από Θεσσαλονίκη και Αττική, είναι αυτές της Πάτρας, Κατερίνης, Βέροιας, Έδεσσας, Γιαννιτσών, και μερικές άλλες. 

Στην Αθήνα περίπου 850 αστυνομικοί θα διατεθούν για την υλοποίηση του σχεδίου ααφαλείας που αφορά στη μαθητική παρέλαση και 1.600 για εκείνο της στρατιωτικής.

Οι αστυνομικοί θα προέρχονται από δυνάμεις τάξης, ασφαλείας, τροχαίας και ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις θα τοποθετηθούν σε χωρισμένους τομείς και παράλληλα ακτίνες κατά μήκος της διαδρομής παρέλασης. 

Κλείσιμο
Στη Θεσσαλονίκη η συμμετοχή των αστυνομικών δυνάμεων στην υλοποίηση των σχεδίων ασφαλείας θα είναι μικρότερη από αυτή της 28ης Οκτωβρίου, όπως επισημαίνει υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας. 

Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας είναι πως δεν θα υπάρξουν ακραίες αντιδράσεις, πέρα από απειλητικές προσεγγίσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης