Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» κάλυψε με χιόνια τουλάχιστον το 35% της Ελλάδας

Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» κάλυψε με χιόνια τουλάχιστον το 35% της Ελλάδας

Το χιόνι κάλυψε περίπου 45.900 τετραγωνικά μέτρα, ενώ η μέση έκταση της χιονοκάλυψης την περίοδο 2004-2018 ήταν μόλις 13.700 τετραγωνικά μέτρα 

xioni_zogg
Το 35% της χερσαίας έκτασης στην Ελλάδα έφτασε η έκταση της χιονοκάλυψης λόγω της κακοκαιρίας «Ωκεανίδας», σύμφωνα με τα δορυφορικά δεδομένα που επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr.

Το χιόνι κάλυψε περίπου 45.900 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ συγκριτικά η μέση έκταση της χιονοκάλυψης κατά την περίοδο 2004 - 2018 ήταν μόλις 13.700 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Μάλιστα δεν αποκλείεται η πραγματική έκταση να είναι μεγαλύτερη, καθώς η πυκνή νέφωση εμπόδιζε τις δορυφορικές παρατηρ'ήσεις. 

Πυκνές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν το Σάββατο ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, αυξάνοντας απότομα την έκταση της χιονοκάλυψης, που μέχρι τότε κινείτο λίγο κάτω από τον μέσο όρο των τελευταίων 16 ετών για τον μήνα Φεβρουάριο. Το ύψος του χιονιού σε ορισμένες ορεινές περιοχές ξεπέρασε το ενάμισι μέτρο, ενώ στα ορεινά της Κρήτης πιθανώς το ύψος του φρέσκου χιονιού να ξεπέρασε και τα δύο μέτρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΕΑΑ-meteo.


xionokalipsi
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης