Ένταση επικράτησε για δύο ώρες στο κέντρο υποδοχής προσφύγωνκαι μεταναστών στο Φυλάκιο Έβρου, όταν ασυνόδευτοι ανήλικοι εξεγέρθηκαν σπάζοντας παράθυρα και καίγοντας στρώματα, διαμαρτυρόμενοι για πολύμηνη παραμονή τους στο κέντρο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έσβησαν τις φωτιές, ενώ ήδη έχουν γίνει προσαγωγές.
Όλα ξεκίνησαν στις 5 το απόγευμα. Περίπου 50 ασυνόδευτοι ανήλικοι, πάνω από 15 χρόνων, οι οποίοι ζουν σε έναν χώρο τους τελευταίους δύο έως τρεις μήνες, άρχισαν να διαμαρτύρονται έντονα. Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, έσπαζαν τζάμια, λάμπες, κατέστρεψαν ηλεκτρολογικό εξοπλισμό και πυρπόλησαν στρώματα. Μάλιστα πυρπολήθηκε ένα κοντέινερ με στρώματα, τη φωτιά στο οποίο έσβησαν οι αστυνομικοί.
Η κινητοποίηση των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων περιόρισε τις αντιδράσεις και τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν λίγο μετά τις 7 το βράδυ. Οι αστυνομικοί εξακολουθούν να διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό των συμμετεχόντων στις ταραχές.
Το ξεχωριστό Open Day που θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 αντλεί έμπνευση από σημαντικούς εφευρέτες και επιστήμονες, παρακινώντας τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.