Υπόθεση Novartis: Ρίχνουν ευθύνες σε εισαγγελείς γιατί δεν βρήκαν «σκάνδαλο»

areios-pagos_main01

«Εγώ δεν θα πάω φυλακή» λέει ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής που παραιτήθηκε πρόσφατα από την θέση του εποπτεύοντα την Εισαγγελία Διαφθοράς - Δεν υπάρχουν στοιχεία για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος  - Μεθοδεύουν αστήρικτες διώξεις και δωροδοκία

"Εγώ δεν θα πάω φυλακή" λέει στους διαδρόμους του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος πριν από λίγες μέρες παραιτήθηκε από την θέση του εποπτεύοντα την Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ σύμφωνα με εισαγγελικούς κύκλους γίνεται προσπάθεια μέσα στο επόμενο διάστημα, πάντως πριν τις εκλογές, να κλείσει ένα κομμάτι της Novartis.

Όπως έλεγαν εισαγγελείς στο protothema.gr στην υπόθεση της Novartis σε δύο ομάδες έχει χωριστεί το τετράγωνο: Εισαγγελία Διαφθοράς, Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, Λεωφόρος Μεσογείων και Μαξίμου και οι ασκούμενες πιέσεις είναι ασφυκτικές για να κλείσει η υπόθεση άρον –άρον.

Πάντως, από ότι διαφαίνεται μέχρι στιγμής δεν υπάρχει διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος, δηλαδή, δεν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος πολιτικών (τραπεζικοί λογαριασμοί, κ.λπ.) και όπως όλα δείχνουν θα ασκηθούν κάποιες διώξεις σε βάρος πολιτικού ή πολιτικών για δωροδοκία. Η δίωξη θα ασκηθεί σύμφωνα μόνο με μαρτυρικές καταθέσεις, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και χειρόγραφες σημειώσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτατες εισαγγελικές αρχές, γίνεται προσπάθεια να κλείσει ένα τμήμα της Novartis δηλαδή για την χρονική περίοδο 2010 έως το 2012 ή την περίοδο 2009 -2013.

Ήδη οι Εισαγγελείς Διαφθοράς έχουν ξεκινήσει να γράφουν κομμάτι κομμάτι το πόρισμα για την Novartis αξιοποιώντας το υλικό που έχουν στα χέρια τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν, στοιχεία για λογαριασμούς των ελεγχόμενων πολιτικών προσώπων από Τράπεζες της αλλοδαπής, ενώ η έρευνα για τους λογαριασμούς στις Ελληνικές Τράπεζες είναι ακόμα σε εξέλιξη στα χέρια των εμπειρογνωμόνων (δεν έχουν ολοκληρώσει το πορίσματά τους), χωρίς ωστόσο προς το παρόν να έχουν υπάρξει κάποια στοιχεία.

Όπως διευκρίνιζαν οι ανώτατες εισαγγελικές αρχές η δίωξη κατά πολιτικών για το αδίκημα της δωροδοκίας, μπορεί να ασκηθεί χωρίς την ύπαρξη δεδομένων για μαύρο πολιτικό χρήμα, αλλά με μόνα στοιχεία από μαρτυρικές καταθέσεις, έγγραφα και λοιπά. Στην έννοια των έγγραφων, περιλάμβαναν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τα μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα, τις χειρόγραφες σημειώσεις, κ.λπ.

Έτσι, οι εισαγγελείς διαφθοράς θα καλέσουν τυχόν υπόπτους σε εξηγήσεις (ανωμοτί κατάθεση), καθώς ο μέχρι πρότινος εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής είχε αποστείλει έγγραφο στους εισαγγελείς διαφθοράς επισημαίνοντας τους την ανάγκη να καλούν πάντα στις υποθέσεις υπόπτους.

Στην ίδια δικονομική λογική στον τομέα των καταθέσεων θα κινηθεί και ο αντικαταστάτης του Ιωάννη Αγγελή, ο συνάδελφός του Παναγιώτης Μπρακουμάτσος.

Τι έγινε στην Βιέννη

Τον περασμένο Νοέμβριο σε ξενοδοχείο της Βιέννης πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Ελληνικού κλιμακίου της Εισαγγελίας Διαφθοράς και του αντίστοιχου των ΗΠΑ για την υπόθεση της Novartis.

Στην συνάντηση αυτή από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο τότε επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννης Αγγελής και η Ελένη Τουλουπάκη, όπως και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στυλιανός Μανώλης και από την άλλη πλευρά 4 Αμερικανοί (οι 2 ήταν του FBI).

Η συνάντηση αυτή στην Βιέννη απέτυχε καθώς υπήρξε «εμπλοκή» όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε και δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα.

Παράλληλα, στην συνάντηση αυτή, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, από την Αμερικανική πλευρά έγινε προσπάθεια να δοθεί ένα στικάκι με στοιχεία κατά ενός πολιτικού προσώπου, αλλά ο Ιωάννης Αγγελής φέρεται ότι δεν το παρέλαβε.

Μετά τα δημοσιεύματα αυτά ο Ιωάννης Αγγελής κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου εμπιστευτική αναφορά ολίγων σελίδων (δεν ξεπερνά τις 5) για τα τεκταινόμενα τόσο στην πρωτεύουσα της Αυστρίας όσο και στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Ιωάννης Αγγελής στην αναφορά του διαψεύδει το περιστατικό στη Βιέννη και επιρρίπτει ευθύνες για ατυχής χειρισμούς (δικονομικούς και μη) στην Εισαγγελία Διαφθοράς αναφερόμενος σε διάφορα περιστατικά, μεταξύ των οποίων είναι και αυτό του προστατευόμενου μάρτυρα αναπληρωτή κοσμήτορα της Εθνικής Σχολής ∆ηµόσιας Υγείας Νίκου Μανιαδάκη.

Κυρίως όμως επιρρίπτει ευθύνες για διαρροή του περιεχομένου της συνάντησης στην Βιέννη, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι "είμαστε μόνον εμείς οι τέσσερις" ( ο ίδιος και οι εισαγγελείς Διαφθοράς) και προσθέτει με νόημα "πάντως δεν μίλησα εγώ".

Όπως, έλεγαν γνωρίζοντες τα πράγματα στην εισαγγελία διαφθοράς υπήρξαν διενέξεις και τριβές, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και επί δικονομικών ζητημάτων.

Στην αναφορά του ο Ιωάννης Αγγελής, εμφανίζεται στοχοποιούμενος ότι μπλοκάρει την έρευνα κάτι που προκάλεσε την οργή του, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιεί την φράση: "Εγώ δεν θα πάω φυλακή".

Μάλιστα την φράση αυτή την λέει στους συναδέλφους του ακόμα και όταν ευρίσκεται στους διαδρόμους του Αρείου Πάγου.

Παράλληλα, απορρίπτει τον ισχυρισμό ότι αρνήθηκε να πάρει στικάκι από τους αμερικανούς με στοιχεία για πρώην υπουργό, με το επιχείρημα ότι ήταν προϊόν υποκλοπής.

Επίσης επιρρίπτει ευθύνες στην εισαγγελία διαφθοράς για καθυστέρηση σε συγκεκριμένη υπόθεση εκτός αυτή της Novartis.

Πάντως, ανώτατες εισαγγελικές πηγές, δήλωναν ότι κατά την επίμαχη συνάντηση στη Βιέννη, μπορεί να μην δόθηκε στικάκι ή τραπεζικός λογαριασμός, αλλά έγινε συζήτηση προφορική την οποία οι ίδιες πηγές την χαρακτήρισαν "αόριστη", χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται τί ακριβώς ελέχθη.

Εξάλλου, έχει δοθεί εντολή πειθαρχικής διερεύνησης για την επίμαχη συνάντηση η οποία ανατέθηκε ήδη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ερευνηθεί τί ακριβώς έγινε στη Βιέννη, σε συνδυασμό με το περιεχόμενο της αναφοράς του Ιωάννη Αγγελή.

Στο πλαίσιο αυτής της πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνα θα κληθούν να καταθέσουν και οι τρεις εισαγγελείς διαφθοράς.

ΣΧΟΛΙΑ (31)

Δικαιοσύνη στα χρόνια του Καρανικα

γελάνε και οι μπετουγιες στις πόρτες

Los Bomboneros

Το'χε δηλώσει ανοιχτά ο Πολάκης: "να βάλουμε φυλακή 5-6 από αυτούς και θα κερδίσουμε τις εκλογές". Ποιος κάθεται τώρα να ασχολείται αν όντως υπάρχουν κατηγορίες, αποδείξεις, εισαγγελικές εισηγήσεις για συλλήψεις κτλ, ο Πολάκης ήθελε φυλακές και ας είναι ό,τι να'ναι. Δεν του έκατσε και προφανώς τώρα στο κόμμα κατηγορούν τους δικαστές ότι ευθύνονται. Ενώ προηγουμένως, "ήταν καλή η Ελληνική Δικαιοσύνη" όταν στήθηκε η διαφαινόμενη σκευωρία.

itio

Εχει δικιο ο Πολακης , να βαλουν φυλακη αυτους που ψηφισαν Συριζα ,γιατι με την ψηφο τους αυτη ταλαιπωρουν ολους τους Ελληνες.

ΑΙΑΣ

Η ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS , ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ,ΤΣΙΠΡΑΣ,ΠΑΠΠΑΣ ,ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ ,ΚΑΡΤΕΡΟΣ ,ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ..ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ , ΑΥΓΗ,ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ,KONTRA ,DOCUMENTO...

Συριζαιος μπαγλαμάς

εσείς που ψηφίζατε τον νταουλιερη, απλά να ντρέπεστε

αιντε

ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΣΤΑΘΕΙΣ ΨΥΧΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ......

χαζούλης

αυτό το google news όλο παραπληροφόρηση .

βρώμικα, ύπουλα, συριζαίϊκα

στήνουν σκηνικό τα σταλινάκια.

Σκάνδαλο να ναι και ότι να ναι!!

Η Novartis είναι παγκοσμίως ένα ιατρικό σκάνδαλο. Μόνο στην Ελλάδα των σανοφάγων μετατράπηκε σε πολιτικό, μπας και προσελκύσουμε κανένα γίδι παραπάνω να ψηφίσει τους έχοντες το υποκριτικό πλεονέκτημα. Τους έπιασε ο πόνος για κάθαρση....να αποδείξουν ότι ο Σαλμάς και ο Άδωνης πήραν κανένα δίφραγκο, την ίδια στιγμή που πλήρως αδιαφορούν για την ουσία του σκανδάλου. Τι κάνατε για τις σχέσεις ιατρών/Novartis και την κατευθυνόμενη συνταγογράφηση που κοστίζει δις στο ασφαλιστικό σύστημα???? Υποκριτές Συριζαίοι....τις ίδιες μεθόδους χρησιμοποιούσε ο Λένιν για να εξοντώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους!

bloum

ποινικη διωξη στους συριζαιους (ολους) για την καταντια στην οποια μας εφεραν και τη θεση μπρος γκρεμος και πισω ρεμα με λαθρομεταναστευση και μακεδονικο ποτε με το καλο θα ασκηθει;;;

Λευθέρης

Το ξήλωμα του πουλόβερ άρχισε. Το Συριζαϊκό παρακράτος ετοιμάζεται να καταρρεύσει. Θα παρασύρει μαζί του και καποιους φοβικούς που δεν τολμούν να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην Εξουσία του.. Η ώρα της ΚΑΘΑΡΣΗΣ μετά την ΥΒΡΙ έρχεται .Επιτέλους ΤΕΛΟΣ..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

skiathos_1

Διευκρινίσεις για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Σκιάθο έδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ – Η βλάβη εντοπίστηκε σε γραμμή Μέσης Τάσης στο χερσαίο υπόγειο δίκτυο -  Τοποθέτησαν και εφεδρική γραμμή, για να εξαλείψουν τον κίνδυνο νέας διακοπής