Τράπεζα Αττικής: Π. Ρουμελιώτης-Θ. Πανταλάκης έπαιξαν ξύλο για ένα δάνειο

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
attica_arthro

Απίστευτο περιστατικό με κλοτσιές και γροθιές μεταξύ του προέδρου της Τράπεζας Αττικής Παναγιώτη Ρουμελιώτη και του διευθύνοντος συμβούλου Θεόδωρου Πανταλάκη μέσα στην Τράπεζα για δάνειο 100.000 ευρώ - Δείγμα διάλυσης και παρακμής την ώρα που καταρρέουν οι τράπεζες μαζί με το success story της κυβέρνησης

Ενα πρωτοφανές επεισόδιο ξυλοδαρμού μεταξύ των κορυφαίων στελεχών της ημικρατικής Τράπεζας Αττικής έρχεται να σφραγίσει με τον πλέον θλιβερό τρόπο την εικόνα διάλυσης και παρακμής που υπάρχει στον τραπεζικό τομέα, ο οποίος το τελευταίο διάστημα καταρρέει στο Χρηματιστήριο, μαζί με το success story της κυβέρνησης. Ο διορισμένος από την κυβέρνηση πρόεδρος της Τράπεζας επιτέθηκε στον διευθύνοντα σύμβουλο, που είναι επιλογή της Τραπέζης της Ελλάδος, και χρειάστηκε η παρέμβαση των φρουρών και των γραμματέων για να αποσπάσουν τον δεύτερο από τα χέρια του πρώτου. Εικόνες τριτοκοσμικές, οι οποίες δυστυχώς συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2018, την ώρα που η αβεβαιότητα για τις τράπεζες κορυφώνεται λόγω του προβλήματος των κόκκινων δανείων αλλά και της αμφισβήτησης που προκαλούν οι ευρύτεροι κυβερνητικοί χειρισμοί στην οικονομία.

Τα γρονθοκοπήματα έλαβαν χώρα μέσα στο γραφείο του προέδρου της τράπεζας με ηχητική επένδυση κραυγές και βαριές βρισιές. Δεν υπάρχει προηγούμενο ανάλογου καβγά, με τον 71χρονο πρώην υπουργό, ευρωβουλευτή, καθηγητή πανεπιστημίου να ρίχνει κάτω τον 64χρονο τραπεζίτη καριέρας και να τον γρονθοκοπεί με όλους τους παριστάμενους πανικόβλητους και αναμαλλιασμένους καθώς προσπαθούσαν να τους χωρίσουν.

Πρωταγωνιστές του θλιβερού περιστατικού είναι ο πρόεδρος της Attica Bank Παναγιώτης Ρουμελιώτης και ο διευθύνων σύμβουλός της Θεόδωρος Πανταλάκης. Η συμπλοκή είναι η κορυφή του παγόβουνου στη δύσκολη σχέση των δύο ανδρών, αλλά και στην επιδίωξη του προέδρου να κάνει κουμάντο στην τράπεζα. Η αντιπάθεια μεταξύ τους και οι συγκρούσεις που είχαν ήταν γνωστές στην αγορά, αλλά η αντιπαράθεση δεν είχε φτάσει στο επίπεδο της χειροδικίας. Ηταν περισσότερο ένας υπόγειος εσωτερικός πόλεμος που γινόταν φανερός σε τρίτους όταν π.χ. η Τράπεζα Αττικής στην τελευταία ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της είχε δήλωση του προέδρου αλλά όχι και του διευθύνοντος συμβούλου, όπως πάγια συμβαίνει στις τράπεζες.

Κατά πληροφορίες, αφορμή να ανάψουν τα αίματα ήταν ορισμένα δημοσιεύματα και η χορήγηση ενός δανείου για το οποίο είχε αντιρρήσεις ο Θ. Πανταλάκης. Ο διευθύνων στις 16 Νοεμβρίου εκλήθη στο γραφείο του προέδρου που είναι σε διαφορετικό όροφο. Μόλις ο Θ. Πανταλάκης μπήκε στο γραφείο συνάντησε τον Π. Ρουμελιώτη σε «κατάσταση βρασμού». Η συζήτηση ξεκίνησε σε υψηλούς τόνους για τα δημοσιεύματα σχετικά με την τράπεζα και επεκτάθηκε και στις χορηγήσεις δανείων σε συγκεκριμένους πελάτες.

Ο πρόεδρος λέγεται ότι κατηγορούσε τον διευθύνοντα - που φημίζεται για την ολύμπια ψυχραιμία του. Οι ψυχρές απαντήσεις του Θ. Πανταλάκη στις κατηγορίες φαίνεται πως εξαγρίωσαν περισσότερο τον Π. Ρουμελιώτη. Κάπου σε αυτό σημείο χάθηκε ο έλεγχος, με τον πρόεδρο να αρπάζει από τη γραβάτα τον διευθύνοντα και να τον ρίχνει κάτω. Η επίθεση ήταν σφοδρότατη και καίρια. Κρίσιμη λεπτομέρεια: ο Π. Ρουμελιώτης, παρά τα 71 χρόνια του, γυμνάζεται συστηματικά και σκληρά. Σηκώνει 150 κιλά στον πάγκο και μπορεί να κολυμπά σε ανοιχτή θάλασσα δυόμισι ώρες χωρίς να κουραστεί. Την πραγματικότητα αυτή συνειδητοποίησε με τον πιο σκληρό τρόπο ο Θ. Πανταλάκης. Η γραβάτα έγινε βρόχος κόβοντας την ανάσα του, την ώρα που ο πρόεδρος τον είχε γονατίσει και άρχισε τα γρονθοκοπήματα.

Δυσκολεύτηκαν να τους χωρίσουν

Σε δεινή θέση ο διευθύνων άρχισε να κραυγάζει άναρθρα. Οι θόρυβοι από τη συμπλοκή και τις ύβρεις που τη συνόδευαν κινητοποίησαν όσους βρίσκονταν στον όροφο. Γραμματείς, αστυνομικοί φρουροί, υπάλληλοι, στελέχη κι όποιος άλλος βρισκόταν απέξω όρμησαν αμέσως στο γραφείο και αντίκρισαν τον μαινόμενο Π. Ρουμελιώτη να συντρίβει τον αντίπαλό του. Η σκηνή ήταν σοκαριστική, αλλά γρήγορα συνήλθαν και έπεσαν πάνω να τους χωρίσουν, γιατί ήταν φανερό ότι ο Θ. Πανταλάκης κινδύνευε με πνιγμό.

Ηταν τέτοια η ένταση της σύγκρουσης που δεν ήταν εύκολο να τους χωρίσουν. Μάλιστα όπως είχαν πέσει πάνω τους άντρες και γυναίκες και τους έσπρωχναν, ο σχεδόν ασφυκτιών πλέον Πανταλάκης δάγκωσε το χέρι κάποιου που είχε μπει ανάμεσα για να απελευθερωθεί και να αναπνεύσει. Κάπως έτσι η συμπλοκή έλαβε τέλος, με τον διευθύνοντα να αποχωρεί αμέσως και την «ειρηνευτική δύναμη» να παρίσταται αμήχανη, χωρίς οι υπάλληλοι να μπορούν να συνειδητοποιήσουν αυτό που είδαν τα μάτια τους. Αναμφίβολα είναι ένα θλιβερό περιστατικό που καταδεικνύει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το τραπεζικό σύστημα. Ο Π. Ρουμελιώτης διορίστηκε πρόεδρος στην Attica Bank από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το γραφείο του πρωθυπουργού και η αντιπροεδρία της κυβέρνησης αρχικά τον προόριζαν για διευθύνοντα σύμβουλο. Η Τράπεζα της Ελλάδος παρενέβη ασκώντας την εποπτική της αρμοδιότητα και ανέτρεψε τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ. Επέβαλε τον Θ. Πανταλάκη στη θέση του διευθύνοντος και ως συμβιβαστική λύση δέχτηκε τον Π. Ρουμελιώτη για πρόεδρο. Στο πλαίσιο της εταιρικής διακυβέρνησης οι πρόεδροι στις τράπεζες δεν έχουν εκτελεστικά καθήκοντα. Τη διοίκηση ασκεί ο διευθύνων σύμβουλος και ο πρόεδρος προΐσταται του διοικητικού συμβουλίου και παρακολουθεί τις επιτροπές της τράπεζας. Οι ρόλοι είναι ξεκάθαροι αλλά στην Attica Bank ήταν κοινό μυστικό σε όλη την αγορά ότι οι αρμοδιότητες συχνά εμπλέκονταν προκαλώντας «σπινθήρες» στη σχέση των δύο ανδρών. Ανταγωνιστικές σχέσεις λίγο πολύ συμβαίνουν στις μεγάλες εταιρείες, αλλά από αυτό το σημείο μέχρι τη συμπλοκή προέδρου - διευθύνοντος η απόσταση είναι τεράστια.

Με έκπληξη πληροφορήθηκε τα πρωτοφανή γεγονότα η Τράπεζα της Ελλάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη ζήτησε εξηγήσεις για τα πραγματικά γεγονότα τόσο από τον κ. Ρουμελιώτη όσο και από τον κ. Πανταλάκη, προκειμένου, ως εποπτεύουσα αρχή, να λάβει τα προσήκοντα μέτρα.

Who is who

Ο Π. Ρουμελιώτης είχε πάντα σχέσεις με χρήσιμους ανθρώπους. Υπουργός Οικονομικών σε κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου την εποχή του σκανδάλου Κοσκωτά, παραπέμφθηκε από τους βουλευτές στο Ειδικό Δικαστήριο, με την κατηγορία ότι ως αρμόδιος υπουργός δεν είδε το σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης. Κατάφερε να παρακάμψει το Ειδικό Δικαστήριο εξαιτίας της ασυλίας που του διασφάλισε ο Α. Παπανδρέου τοποθετώντας τον σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών του 1989. Οι ισχυροί δεσμοί του με την οικογένεια Παπανδρέου διατηρήθηκαν κι αργότερα, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου τον διόρισε εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Σπούδασε στη Γαλλία, και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, όπου και δίδαξε, όπως και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στο Πάντειο. Διετέλεσε πρόεδρος στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ από το 2011 μέχρι το 2015 ήταν αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 είναι πρόεδρος της Attica Bank.

Ο Θ. Πανταλάκης ήταν από τους στενότερους συνεργάτες του αείμνηστου Θεόδωρο Καρατζά και για χρόνια υποδιοικητής στην Εθνική Τράπεζα. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ΕΤΕΒΑ και το διάστημα 1991-1996 ήταν στέλεχος της Interamerican. Στη θητεία του στην Εθνική Τράπεζα ήταν ο άνθρωπος που καθάρισε τον ισολογισμό από βαρίδια του παρελθόντος. Από το 2004 ως το 2009 ήταν αντιπρόεδρος και αναπληρωτής CEO της Τράπεζας Πειραιώς. Στη συνέχεια εργάστηκε ως διευθύνων σύμβουλος της Αγροτικής Τράπεζας και μετά στην Attica Bank. Εχει διατελέσει πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. σε πολλές εταιρείες. Το συμπέρασμα από την πρωτοφανή αυτή ιστορία μπορεί να είναι ότι η ζωή... δεν τελειώνει στα 70, αλλά οι τράπεζες μάλλον τελείωσαν!

ΣΧΟΛΙΑ (93)

Nikos

Το έχω δει gym και όντως κάνει 150 κιλά 1 max rep. 5 max reps έχει 130 κιλά. Επισης deadlift είναι στα 250 κιλά 1 max και squats 220 κιλά. Θα κατέβει στο IPF τον άλλο μήνα...

Nikos

Το παγκόσμιο ρεκόρ στο powerlifting στην κατηγορία Masters 4 είναι 150 -155 γαι 80 με 90 κιλά. Αν ο κ. Πρόεδρος είναι 71 και σηκώνει 150 κιλά πάγκο όπως λεει το αρθρο, να κατέβει σε αγώνες

Γεωργιος

Καλησπέρα!κ. Ρουμελιώτη ο καιρός πλέον θα μας δείξει το αβέβαιο μέλλον σας και ίσως το τέλος της καριέρας σας μετά από την άνανδρη πράξη στην οποία φτάσατε...εν βρασμώ???ζήλια???εσείς ξέρετε!όσο για τον κ.Πανταλακη ξέρουμε καλά ότι φημίζεται για την Ολύμπια υπομονή του...αλλά και για τα όσα έχει κάνει για το καλό της χώρας του και της εθνικής μας οικονομίας!!!όσοι πραγματικά γνωρίζουν το στοιχείο της οικονομίας ,των τραπεζών κτλ ξέρουν καλά για το ονοματεπώνυμο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗΣ ! Τέλος γελάω και κλαίω με το σχόλιο του αρθογραφου περί γυμναστικων δεξιοτήτων του κ. Ρουμελιώτη οτι τάχα σηκώνει 150 κιλά στον πάγκο και αντέχει να κολυμπάει τόσες ώρες στην θάλασσα....το λέω εξαιτίας των γνώσεων μου ως καθηγητής φυσικής αγωγής και αθλητισμού ότι δεν γίνεται κυριε μου διότι δεν είσαι ο Σαμψών...

Πήγασος

Η Ελλάδα δεσμεύτηκε για πλεονάσματα 2% μέχρι να αποπληρωθεί το 75% του χρέους και να έχει Μνημόνιο μέχρι να τα αποκτά. Ο Μοσκοβισί έδωσε ένα νέο mail Χαρδούβελη ενόψει εκλογών λόγω φόβου έκφρασης 61% ΟΧΙ από Χρυσή Αυγή. Ο φόβος συμφωνίας για Σκόπια μαζί με ομοφυλοφιλία, κάνναβη, παραμέληση εκκλησίας, άνοδο εγκληματικότητας και τουρκικές προκλήσεις θα στείλει όλες τις ψήφους Τσίπρα στη Χρυσή Αυγή έναντι Βαρουφάκη που ήθελε ευρώ και θα έδειχνε την ανικανότητα των Ευρωπαίων και δεν θα ήταν κατά όπως η Χρυσή Αυγή, που τους βολεύει αφού δεν θα δείξουν ανεπάρκεια ομολογώντας την αποτυχία των Μνημονίων σε Σαλβίνι και Φάρατζ. Η Μέρκελ δεν ήθελε να αθετήσει τις υποσχέσεις τις, άρα με αφορμή τα εσωκομματικά έστειλε μετανάστες στην Ελλάδα που με το κόστος συντήρησης και τη μείωση τουριστών λόγω ανασφάλειας και ενίσχυσης της ανταγωνιστικής Τουρκικής αγοράς με σκόπιμη υποτίμηση νομίσματος θα επισπευσθεί η σίγουρη πτώχευση με την οποία η Ελλάδα θα βγει εκτός στόχων άρα με δραχμή δεν θα πρέπει να πείθουν Ιταλία και Αγγλία για τα οφέλη του ευρώ. Ο Ερντογάν ετοιμάζεται για πόλεμο με την Ευρώπη στα πρόθυρα διάλυσης λόγω αναξιοπιστίας που θα υποτιμήσει το ευρώ σαν το 30% σε 2014-15 με το Ισραήλ να κάνει επίθεση σε Ιράν λόγω πρωτοφανούς συμμαχίας με Τουρκία όταν είναι αποπροσανατολισμένη, ενώ η συμφωνία με Κορέα ναυαγεί διότι τα πυρηνικά που απέκτησε το Ιράν με άρση του εμπάργκο από Ομπάμα δεν μπορούσαν να δοκιμαστούν στο έδαφός του επιβεβαιώνοντας τις απειλές του Ισραήλ, οπότε ο Κιμ Γιονγκ-Ουν με αποτυχημένο δεκαετές πρόγραμμα έπαιζε σαν παιδί με αυτά μέχρι που ο Τραμπ αντέδρασε για να κρύψει τον φόβο με τον οποίο έκανε συμφωνία σαν ξανθός Ομπάμα (Ντένις Ρόντμαν), οδηγώντας σε μομφή για εσχάτη προδοσία και παραίτηση αντιπροέδρου Μάικ Πενς για εγκατάλειψη σταδιοδρομίας με στήριξη του απαξιωμένου Τραμπ, οπότε ο τρίτος σε σειρά διαδοχής Πρόεδρος της Βουλής Πολ Ράιαν που αποσύρεται θα διορίσει τον συνυποψήφιο το 2012 Μιτ Ρόμνεϊ στην Προεδρία, εγκαινιάζοντας το τέταρτο Ράιχ με την Ευρώπη υπό το φόβο του Πούτιν και την Ελλάδα ως νέο Ισραήλ να αποτελεί τους Adeptus Astartes του Imperium στο Warhammer 40K. Η Τερέζα Μέι υποστήριζε Bremain πριν αναλάβει το Brexit και έχει συγκριθεί με τον Ρόμνεϊ ως εκπρόσωπος του κατεστημένου που επιχειρεί να εντάξει ακραίες συνιστώσες στο κόμμα, με την νεκρή βασίλισσα να αντικαθίσταται από τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα που θα επαναφέρει το Σχέδιο Μάρσαλ για την εξόντωση των Μουσουλμάνων με αφορμή το θράσος που έδωσε στον Ερντογάν ο Τσίπρας μέσω προσφυγικού.

Ενδιαφέρον

Ποιανού δάνειο είναι το δάνειο των 100000;

aKIS pOL

Δικο μου. Υπάρχει πρόβλημα? ολοι σας και μονος μου, σας έχω.

Gossip

Επεσε το ξυλο της αρκουδας,ο Πανταλακης πηγε στο τμημα και ζητησε αλλαγη επωνυμου!Στος εξης θα λεγεται ΑΡΚΟΥΔΑΚΗΣ

κωστας αιρετικος κυνικος 51

Οταν φθανεις στα 70 και λυνεις τις διαφορες σου με γροθιες εχεις περασει απο τη ζωη χωρις να παρεις χαμπαρι ΤΙΠΟΤΑ.......ΥΓ Γνωριζω παππου 87 ετων σηκωνει κατ απαιτηση της συζυγου του τα ψωνια της λαικης επειδη ειναι σε καλη κατασταση κανοντας δυο τρεις διαδρομες με τα ποδια δεν κολυμπαει στην ανοικτη θαλασσα διοτι δεν εχει τη δυνατοτητα για διακοπες εχει ενα παγκο εργασιας κι ασχολειται οποτε του επιτρεπει η ηλικια του με το χομπυ του κι εχει ενα χαμογελο μεχρι τ αυτια διοτι ειναι ευτυχισμενος μαζι με τα παιδια του και τα εγγονια του............

Γυαννυσ

δεστε τι πολιτισμνενος ανθρωπος ειναι ο .Βαρδινογιαννης (ο "καπετανιος" που εμπαινε ΜΟΝΟ με πιστολι στο γηπεδο και μπουμπουνιζε κιολα, μεγαλος αριστερος ο "καπετανιος"...

Μηνάς

Να απολυθούν και οι δύο εδώ και τώρα Είναι ντροπή να σηκώνεις χέρι σε άνθρωπο Αν δεν κάνω λάθος ο άλλος ελέχγεται για ανακριβή ποσά στις καταθέσεις του

Καραβισιος

Κινησε ο τεντζερης και βρηκε το καπακι

Πεθαίνω να είμαι εκεί!

O Στουρνάρας τηλεφώνησε εκτάκτως στον Στήβεν Σίγκαλ, 1.93 γονατιστός, μέγας δάσκαλος αϊκίντο να αντικαταστήσει τον Πανταλάκη για να τον βρίσει μετά ο Ρουμελιώτης. Είναι ο μόνος τρόπος να τελειώνουμε οριστικά με το βαθύ ΠΑΣΟΚ και την σημερινή εκδοχή του, τον Σύριζα. Θέλουν έξοδο από τα παράθυρα του ρετιρέ χωρίς αλεξίπτωτο.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης