Συγκλονιστική περιγραφή ομογενούς: «Οι Αλβανοί μας πήγαν στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων και μας ανέκριναν επί δέκα ώρες»

kideia10

Με κινηματογραφικό τρόπο η αλβανική αστυνομία μετέφερε έναν-έναν τους ομογενείς στο τμήμα Αργυροκάστρου, μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα 

Πόλεμο νεύρων έκαναν οι αλβανικές αρχές στους δώδεκα ομογενείς τους οποίους προσήγαγαν για «εξακρίβωση στοιχείων» και κράτησαν επί δέκα ώρες στο αστυνομικό τμήμα του Αργυροκάστρου.
kourtis_andreas

«Δέκα ώρες μας ανέκριναν οι αλβανικές αρχές παρόλο που είχαμε όλα τα νόμιμα έγγραφα» λέει στο protothema.gr ο βορειοηπειρώτης Ανδρέας Κούρτης, που είναι δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης Αττικής. Ο κ.Κούρτης περιγράφει τον σχεδόν κινηματογραφικό τρόπο με τον οποίο σταμάτησαν τα αυτοκίνητα των ομογενών οι άνδρες της Ασφάλειας της αλβανικής αστυνομίας, πώς τους επιβίβασαν έναν- έναν στα συμβατικά αυτοκίνητα της αστυνομίας και τους οδήγησαν στο τμήμα, παρότι όλοι είχαν πάνω τους και επέδειξαν ταυτότητες και ταξιδιωτικά έγγραφα. Όπως λέει, επέμεναν να μάθουν τους λόγους για τους οποίους βρίσκονταν στη Βόρειο Ήπειρο, σα να μην ήταν επαρκές ότι είχαν πάει στους Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

«Είμαι βορειοηπειρώτης, γεννημένος στον Άγιο Ανδρέα», περιγράφει στο protothema.gr. «Χθες, μετά την κηδεία, μαζί με τον Μπάμπη Καραθάνο, πρόεδρο του συλλόγου βορειοηπειρωτών Αθήνας, τον Χρήστο τον Ντούτση, πρώην Έπαρχο Άνω Δρόπολης και τον Θωμά Στέφο, μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας και επιχειρηματία πηγαίναμε σε ένα χωριό που ήξερε ο Ντούτσης προκειμένου να δειπνήσουμε. Ενώ ακολουθούσαμε την πορεία μας για τον προορισμό μας, ξαφνικά πετάχτηκε ένα αυτοκίνητο της ασφάλειας μπροστά μας και μας σταμάτησε. Οι αστυνομικοί μας ζήτησαν τα χαρτιά μας, ενώ εξακολουθούσαν να έρχονται αυτοκίνητα της ασφάλειας. Σε λίγο οι αστυνομικοί μάς ζήτησαν να τους ακολουθήσουμε στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου. Τους ζητήσαμε τον λόγο και μας απάντησαν πως πρέπει να γίνει εξακρίβωση στοιχείων παρόλο που είχαμε τα χαρτιά μας».

Ο κ.Κούρτης συνεχίσει την περιγραφή της δεκάωρης περιπέτειας που έζησε: « Μας χωρίζουν την παρέα και πήρε κάθε αυτοκίνητο έναν από εμάς. Μετά από σαράντα λεπτά, βρεθήκαμε στο αστυνομικό τμήμα και μας έβαλαν σε διαφορετικά γραφεία και ξεκίνησε η ανάκρισή μας. Τι κάνουμε στην Αλβανία; Γιατί ήρθαμε; Από πού μπήκαμε; Με κάτι τέτοιες ερωτήσεις κρατώντας μας περίπου δέκα ώρες. Από μεριάς μας οι απαντήσεις ήταν ειλικρινείς και μάλιστα τους είπαμε πως δεν ζούμε πιά στην παλιά εποχή εκτός αν έκανα λάθος και θα έπρεπε να φοβάμαι. Ήρθαμε για τον Κωνσταντίνο που πιστεύουμε ότι έχασε άδικα την ζωή του και όχι για να πάρουμε την Βόρειο Ήπειρο. Από τις 16:30 το μεσημέρι έως τις 3:00 το πρωί. Λυπούμε πολύ γιατί το 1989-1991 δώσαμε αγώνες για να πέσει αυτού του είδους η δικτατορία χάνοντας και ανθρώπους μας από τους βασανισμούς. Δεν περίμενα πως το 2018 θα υπήρχε το ίδιο πράγμα. Οι αστυνομικοί έκαναν την δουλειά τους, είχαν εντολές από ανωτέρους τους και φυσικά ήταν πολιτικό το θέμα. Το αυτοκίνητο μου το πήρα σήμερα το πρωί μετά από τρεις ώρες ταλαιπωρία καθώς το βράδυ μου είπαν πως έχει κλείσει το παρκινγκ και δεν μπορούσαν να μου ανοίξουν. Ήθελαν να φτιάξουν κάτι χαρτιά και διάφορα άλλα» είπε ο δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Αλβανίας ο οποίος ανακοίνωσε πως 52 Ελληνες πολίτες δεν έχουν δικαίωμα να περάσουν ξανά τα σύνορα και να μπουν στην Αλβανία.

«Υπουργός είναι και ό,τι θέλει κάνει και λέει. Απλά να θυμίσουμε ότι έχουμε δικαιώματα στην Βόρειο Ήπειρο τα οποία έχουν υπογράψει οι Αλβανικές κυβερνήσεις, υπάρχουν Ευρωπαϊκές Συμβάσεις τις οποίες έχουν υπογράψει οι ίδιοι για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου. Ζητάμε τα δικαιώματα μας όπως εκείνοι τα έχουν υπογράψει πρόσφατα για τις μειονότητες και ειδικά για τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Σε κάθε ελληνική γιορτή έχουμε δικαίωμα να βάζουμε την Ελληνική σημαία και σε κάθε χωριό της Βορείου Ηπείρου, δικαιούται στα κεντρικά σημεία να τοποθετείται η Γαλανόλευκη. Δεν το ξέρουν όλοι οι ομογενείς αυτό κι όμως ισχύει» τόνισε.

Ανιστόρητος ο Νίκος Φίλης

Ο κ.Κούρτης απάντησε και στις αναφορές του κ. Φίλη περί Νότιας Αλβανίας: «Ο κ. Φίλης δεν παίζεται, και κρίμα που βρισκόταν και στο υπουργείο Παιδείας, κρίμα που δεν γνωρίζει ιστορία. Ας διαβάσει να μάθει τι θα πει έθνος και δεν λέμε ζήτω το κράτος, λέμε ζήτω το έθνος. Η Ήπειρος γεωγραφικά είναι 23.000 km2 και ολόκληρη η Αλβανία είναι 28.500 km2. Από την Ήπειρο τα 6.000 km2 ανήκουν στην Ελλάδα και τα 17.000 είναι της Βορείου Ηπείρου ας τα μάθει αυτά ο κ. Φίλης. Την ιστορία και την γεωγραφία δεν θα την αλλάξει ο κ. Φίλης και ο κάθε ένας. Ας μάθει τι δικαιούται ο Έλληνας ομογενής της περιοχής καθώς εκεί είναι Ελληνικό μέρος και δικαιούμαστε να σηκώνομε την σημαία μας. Μάλιστα στο δημαρχείο Φοινίκης έχουμε την Αλβανική σημαία δεξιά και αριστερά την Ελληνική από νόμο. Και μην ξανά παρομοιάσει την κατάσταση με αυτήν στην Θράκη και το ατυχές παράδειγμα του με τον Τούρκο στην Ελλάδα, δεν έχει σχέση. Ο άνθρωπος είναι ανιστόρητος. Και μην την αναφέρει ξανά την έκφραση οι Έλληνες της Αλβανίας ή οι Έλληνες της Νότιας Αλβανίας είναι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου της μειονότητας της Εθνικής» είπε.

ΣΧΟΛΙΑ (27)

ΟΔΥΣΣΕΑΣ

ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΧΩΝΕΥΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ..ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΓΚΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΤΣΙΠΡΑ...ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΗΦΤΗΤΕ..ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ

stp

Φίλε και οι υπόλοιποι τα ίδια σκατά. Άκουσες από κανέναν να πει κάτι, μην στεναχωρήσουμε τους Αλβανούς τους Τούρκους τους Σκοπιανούς. Αν εμείς είχαμε κάνει κάτι ανάλογο θα γινόταν σεισμός από την φασαρία. Εδώ φαντάροι μέσα στην μονάδα κάνουν το σήμα της Αλβανίας και τους ζητάνε και συγνώμη.

B

TIN ALI FORA THA SAS KERNANE SOUFLAKIA

Υπαρχουν θετικα

Ειναι λυπηρο και τραγικο για τον ΒορειοΗπειρωτη αδελφο μας Ηρωα Πιστευω ομως οτι ο θανατος του δεν θα ειναι χαμενος Αν μη τι αλλω απελευθερωνει τα Ελληνικα χερια να φερθει πλεον στους Αλβανους με τον τροπο που καταλαβαινουν και προφανως σεβονται...'Αλβανικα'. και επιπλεον ο κοσμος θα παψει πλεον να ακουει τους υποκριτες αριστερους που μεχρι χθες το επαιζαν οι 'πονοψυχοι' ενω τωρα ολοι μας βλεπουμε οτι απλα ειναι σκατοψυχοι!! Ολα απο εδω και περα θα αλλαξουν και αν ημουν Αλβανος θα τα μαζευα απο την Ελλαδα και οπου φυγει φυγει

Dio

Kai kala sas ekanan

Madonna

και στα δικα σας

-

μιλαμε για πολυ δημοκρατια οπως λεει κι ο Γκασμας Καπλανης

ΑΠΟΡΙΑ

Ρε παιδιά, ας με πληροφορήσει κάποιος σοβαρός. Πόσοι ακριβώς είναι οι Βορειοηπειρώτες;

kakomir

120000

Μαρία

Σύμφωνα με την απογραφή είναι περίπου 25.000. Επί Ενβέρ, το 1989 ήταν περίπου 60.000. Είχαν Σχολεία με διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας. Σε λίγα χρόνια θα μείνουν οι μισοί, 10-12.000.

αλβανια, σκοπια, τουρκια, μας εχουν για να κανουν πλακα

η αλβανια, οπως και η τουρκια, εχουν δημοκρατια μονο στα χαρτια..ειναι σκληρα εθνικιστικα καθεστωτα με μανδυα κοινοβουλευτισμου..το τραγικο βεβαια ειναι, οτι τουλαχιστον τους αλβανους εμεις τους ταισαμε και τους πλουτισαμε και μας κανουν τοσους εξευτελισμους , χωρις να αντιδραμε καθολου..και ρωτω..αξιζουμε σαν ελληνες, τετοια κυβερνηση? μας εχει υπνωτισει τοσο πολυ ο αγωνας για επιβιωση που δεν μας νοιαζει πια τιποτα? εχουμε εξευτελιστει πληρως σαν εθνος και σαν κρατος, απο μια κυβερνηση εντελως εχθρικη για τα ελληνικα ιδεωδη και συμφεροντα

Last

Καμια κυβερνηση υπαρχει στην ελληνικη επικρατεια ; Κανενας πρωθυπουργος ; παιατ ακους, κανενας υπουργος εξωτερικων ; τσιπρα ακους .δυστυχως κανενας ! δυστυχως τιποτα !

@

Σαφώς και δεν υπάρχει κυβέρνηση εδώ . Μόνο μπαχαλάκηδες που θέλουν να εξασκήσουν εξωτερική πολιτική σε εδάφη γειτονικών χωρών .

Να

τηλεφωνησουμε στην μανταμ Μερκελε να μας πει πως θα αντιδρασουμε.

Q

Κανουν αραγε τα ιδια στους ισοβιτες τους που το σκανε προς Αλβανια και στους λαθρεμπορους που τα χουν τακιμιασει με τους εντος των τειχων προδοτες, η αυτοι εχουν το ελευθερο να μπαινοβγαινουν γιατι βολευει?

Δεν ζητήσατε όμως τα δικΩματα σας απο την αλβανική ασφάλεια

Εδώ ήρθατε να τα πείτε

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης