Κωνσταντίνος Κατσίφας: Η γη της Βορείου Ηπείρου θα τον αγκαλιάζει για πάντα

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Η γη της Βορείου Ηπείρου θα τον αγκαλιάζει για πάντα

Χιλιάδες Βορειοηπειρώτες και Ελλαδίτες ταξίδεψαν στους Βουλιαράτες για το ύστατο χαίρε στον 35χρονο ομογενή - Τον αποχαιρέτησαν με συνθήματα και μοιρολόγια - Επτά ώρες παρέμειναν στο τμήμα τα 12 άτομα που προσήχθησαν από τους Αλβανούς αστυνομικούς για «εκφοβισμό»

bouliarates-neo
Χιλιάδες άνθρωποι από όλα τα χωριά της Βόρειας Ηπείρου και από πολλές περιοχές της Ελλάδας ταξίδεψαν στους Βουλιαράτες για το ύστατο χαίρε στον 35χρονο Κωνσταντίνο Κατσίφα, συμμετέχοντας στον θρήνο και το πένθος της οικογένειας.

Με ανοικτό το φέρετρο, η σορός τυλιγμένη με την γαλανόλευκη, οδηγήθηκε στους δρόμους του χωριού με τους κατοίκους και τους επισκέπτες να φωνάζουν συνθήματα όπως «Κατσίφα, ζεις, εσύ μας οδηγείς» και «αθάνατος». Κρατώντας ελληνικές σημαίες, περπάτησαν στη νεκρική πομπή στο νεκροταφείο των Βουλιαράτων, έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο και τραγούδησαν μοιρολόγια - ακολουθώντας τη φωνή του Ηπειρώτη τραγουδιστή Σάββα Σιάτρα.

Ακόμα και σε αυτή την ημέρα πόνου και θλίψης δεν έλειψαν τα απρόοπτα. Κατά την διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας που ακολούθησε μετά την κηδεία του 35χρονου, στον δρόμο Αργυροκάστρου – Κακαβιάς, οι αλβανικές αρχές προσήγαγαν 12 άτομα, εκ των οποίων στελέχη της ομογένειας της Βορείου Ηπείρου. Στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου, οδηγήθηκαν ο πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Μπάμπης Καραθάνος, ο Θωμάς Στέφος, πρώην μέλος Γενικού Συμβουλίου ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, ο Χρήστος Ντούτσης - πρώην Έπαρχος Άνω Δρόπολης, ο Αντρέας Κούρτης, Σύμβουλος Δήμου Ηλιούπολης. Για τις προσαγωγές ενημερώθηκε και το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Συνολικά τα μέλη της ομογένειας και οι υπόλοιποι προσαχθέντες έμειναν στο ΑΤ Αργυροκάστρου για 7 ώρες και αφέθηκαν ελεύθεροι στις τρεις τα ξημερώματα.

Ο κ. Ντούτσης μίλησε στο OpenTV και περιέγραψε πώς έγινε η προσαγωγή αλλά και τι συνθήκες επικράτησαν στο Αργυρόκαστρο. «Κυκλοφορούσαμε στη Δρόπολη, όταν ξαφνικά μας κύκλωσαν τέσσερα αυτοκίνητα, μας πήραν τα κινητά και μας πήγαν για εξακρίβωση στοιχείων» περιέγραψε τη στιγμή της προσαγωγής. «Στο ΑΤ Αργυροκάστρου μας συμπεριφέρθηκαν καλά αλλά μετά μας φύλαξαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων. Μας είχαν τον καθένα ξεχωριστά, δεν μας άφηναν να μιλήσουμε με κανέναν» είπε ο κ. Ντούτσης για όσα συνέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Κατά την εκτιμήσή του η προσαγωγή έγινε «για εκφοβισμό, ότι εμείς κάνουμε κουμάντο». Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι οι Αλβανοί αστυνομικοί είπαν αρχικά στους προσαχθέντες ότι θα έμεναν «μόνο για 20 λεπτά στο αστυνομικό τμήμα».

Κλείσιμο
Βίντεο από κηδεία Κατσίφα (1)


Ο Σάββας Σιάτρας με το συγκλονιστικό μοιρολόι «Σήκω Κωστάκη γιε μου....»


kideia08


kideia09


Βίντεο από κηδεία Κατσίφα (2)


Κηδεία Κατσίφα (3)


kasifas5
katsifas6
katsifas7
katsifas8


katsifas1
katsifas2
katsifas3
katsifas4
kasifas5



kideia10


kideia07


Δείτε βίντεο: Κωνσταντίνος Κατσίφας: Η Βόρεια Ήπειρος τον αποχαιρέτησε - Πάνδημη θλίψη
Κωνσταντίνος Κατσίφας: Η Βόρεια Ήπειρος τον αποχαιρέτησε - Πάνδημη θλίψη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης