Νηπιαγωγείο υπόδειγμα αειφόρου αρχιτεκτονικής - Φωτογραφίες

Νηπιαγωγείο υπόδειγμα αειφόρου αρχιτεκτονικής - Φωτογραφίες

Πρωτοποριακό έργο διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς

161019_kco_0243
Οι εικόνες εντυπωσιάζουν, οι δυνατότητες του κτιρίου ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Το νηπιαγωγείο «ΙΩΑΝΝΗΣ Μ. ΚΑΡΡΑΣ» του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος είναι ένα πρωτοποριακό έργο διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς, καθώς και υπόδειγμα αειφόρου αρχιτεκτονικής.
140926_kci_5385

Το κτήριο ακολουθεί όλες τις σύγχρονες τεχνικές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως γεωθερμία, ηλιοθερμία, light management system, επαναχρησιμοποίηση ομβρίων υδάτων, κ.α.

Οι οροφές «επιπλέουν» στο κτίριο μέσω μιας οριζόντιας διάφανης ζώνης από φεγγίτες και τοποθετείται μεταξύ των πέτρινων επιφανειών και της στέψης, η οποία επενδύεται με ξύλο.

kindergarten_main--2-thumb-large
Κλείσιμο
150203_kco_3638_acs

Οι φεγγίτες που έχουν την δυνατότητα να ανοίξουν, μπορούν να δροσίσουν το κτήριο κατά τους θερινούς μήνες, ενώ παράλληλα φωτίζουν τον εσωτερικό κεντρικό διάδρομο και τις αίθουσες.

Τα δώματα φυτεύονται, ώστε, αφενός να καλύπτονται με τον καλύτερο τρόπο οι ανάγκες θερμομόνωσης του κτιρίου, αφετέρου να αποδίδεται στο ευρύτερο περιβάλλον πράσινος χώρος.
141127_kc_9849
141127_kc_9874

Το κτήριο-πρότυπο, η αρχιτεκτονική μελέτη και επίβλεψη της κατασκευής του οποίου είναι προσφορά «pro bono» του γραφείου Αλέξανδρος Κ. Σαμαράς & Συνεργάτες, κατέχει την παγκόσμιας εμβέλειας ανώτατη διάκριση Platinum LEED (Leadership in Energy & Environmental Design – Ηγέτες στον Ενεργειακό και Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό).

Tο νηπιαγωγείο είναι το πρώτο κτίριο στην Ελλάδα που παίρνει αυτή την διάκριση, αλλά και το πρώτο εκπαιδευτικό κτήριο, εκτός των ΗΠΑ, το οποίο διακρίνεται με το βραβείο αριστείας του Συμβούλιου Πράσινων-Αειφόρων Κατασκευών των ΗΠΑ.
150202_kco_3615p

Επιμέλεια: Αρχιτεκτονικό Γραφείο Αλέξανδρος Κ. Σαμαράς & Συνεργάτες / www.asamaras.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης