Νηπιαγωγείο υπόδειγμα αειφόρου αρχιτεκτονικής - Φωτογραφίες

161019_kco_0243

Πρωτοποριακό έργο διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς

Οι εικόνες εντυπωσιάζουν, οι δυνατότητες του κτιρίου ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Το νηπιαγωγείο «ΙΩΑΝΝΗΣ Μ. ΚΑΡΡΑΣ» του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος είναι ένα πρωτοποριακό έργο διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς, καθώς και υπόδειγμα αειφόρου αρχιτεκτονικής.
140926_kci_5385

Το κτήριο ακολουθεί όλες τις σύγχρονες τεχνικές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως γεωθερμία, ηλιοθερμία, light management system, επαναχρησιμοποίηση ομβρίων υδάτων, κ.α.

Οι οροφές «επιπλέουν» στο κτίριο μέσω μιας οριζόντιας διάφανης ζώνης από φεγγίτες και τοποθετείται μεταξύ των πέτρινων επιφανειών και της στέψης, η οποία επενδύεται με ξύλο.

kindergarten_main--2-thumb-large
150203_kco_3638_acs

Οι φεγγίτες που έχουν την δυνατότητα να ανοίξουν, μπορούν να δροσίσουν το κτήριο κατά τους θερινούς μήνες, ενώ παράλληλα φωτίζουν τον εσωτερικό κεντρικό διάδρομο και τις αίθουσες.

Τα δώματα φυτεύονται, ώστε, αφενός να καλύπτονται με τον καλύτερο τρόπο οι ανάγκες θερμομόνωσης του κτιρίου, αφετέρου να αποδίδεται στο ευρύτερο περιβάλλον πράσινος χώρος.
141127_kc_9849
141127_kc_9874

Το κτήριο-πρότυπο, η αρχιτεκτονική μελέτη και επίβλεψη της κατασκευής του οποίου είναι προσφορά «pro bono» του γραφείου Αλέξανδρος Κ. Σαμαράς & Συνεργάτες, κατέχει την παγκόσμιας εμβέλειας ανώτατη διάκριση Platinum LEED (Leadership in Energy & Environmental Design – Ηγέτες στον Ενεργειακό και Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό).

Tο νηπιαγωγείο είναι το πρώτο κτίριο στην Ελλάδα που παίρνει αυτή την διάκριση, αλλά και το πρώτο εκπαιδευτικό κτήριο, εκτός των ΗΠΑ, το οποίο διακρίνεται με το βραβείο αριστείας του Συμβούλιου Πράσινων-Αειφόρων Κατασκευών των ΗΠΑ.
150202_kco_3615p

Επιμέλεια: Αρχιτεκτονικό Γραφείο Αλέξανδρος Κ. Σαμαράς & Συνεργάτες / www.asamaras.gr

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Ιωσηφ

Πού βρίσκεται;

Parathinalos

Ψυχικό.

Τα σχόλια

πιο σβέλτα

dim

Εντυπωσιακό ! Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλα τέτοια εντυπωσιακά κτίρια, η Ελλάδα έχει πολύ δουλεία στην αρχιτεκτονική και σ΄θγουρα πολύ ικανά επιτελεία. Καλό θα ήταν να υπάρχει αναφορά σε όσους συντέλεσαν στο έργο αυτό (γενικά το προτείνω αυτό διότι στα δημοσιεύματα συνήθως λείπει).

μπράβο

στους αρχιτέκτονες ! και εις ανώτερα

Μην

Ενημερώνετε την κυβέρνηση και τον Ρουβίκωνα,και τους αναρχικούς,είναι οι μέρες κακες

Mπάμπης Μπαμπίδης

Απλά καταπληκτικό κτίριο. Το θέμα είναι ότι θα είναι μόνο για παιδιά της άρχουσας οικονομικής τάξεως.

Γιωργος

Ενα στα τρια παιδια που φοιτουν στο Κολλεγιο ειναι με υποτροφεια.

@

Η οικογένεια Σαμαροβενιζέλων δεν ανήκουν στην άρχουσα τάξη. Είναι ............. φτωχαδάκια και ανήκουν στην παρασιτική τάξη.

απόλυτα σωστό

με την απλή υπενθύμιση ότι τα παιδιά του Τσίπρα πηγαίνουν στην Σχολή Χιλ που είναι αρκετά πιο ΑΚΡΙΒΟ σχολείο !

k

καμία σχέση, η Χιλλ είναι περίπου 6.000, το Κολλεγιο περιπου 10.000

αναγνώστης

οχι δεν είναι πιο ακριβό σχολειο απο το Κολεγιο, ειναι πολυ φθηνοτερο

Νίκος

Κάνετε λάθος. Το κολλέγιο προσφέρει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα υποτροφιών, το οποίο υποστηρίζεται κυρίως από την αμερικανική πλευρά. Η περίοδος προεδρίας Σαμαρά (επιλήψημη από πολλές πλευρές) ώθησε τα πράγματα προς τα εκεί που λέτε, προκαλώντας την αντίδραση των αμερικανών υποστηρικτών του Ιδρύματος. Προδόθηκε επίσης από το γεγονός οτι η Ελλάδα δεν διαθέτει αξιοπρεπή "άρχουσα" τάξη -υπό οποιαδήποτε έννοια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης