Το σπίτι σου στο Airbnb

Το σπίτι σου στο Airbnb

Τι να κάνεις για να αυξήσεις τις κρατήσεις στο ακίνητό σου

architecture-athens-building-951539
Ξεπερνούν τα 126.000 τα σπίτια ανά την Ελλάδα που λειτουργούν ως καταλύματα Airbnb, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Μόνο στην Αττική καταγράφονται 30.184 καταλύματα του είδους, με τη συντριπτική πλειονότητά τους να εντοπίζεται στο κέντρο της Αθήνας, ενώ έπονται οι παραθαλάσσιοι δήμοι στα ανατολικά του νομού. Στην υπόλοιπη Ελλάδα, τον μεγαλύτερο αριθμό καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης συγκεντρώνουν οι περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης. Ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία, τα Ιόνια Νησιά και η Πελοπόννησος.

Η βραχυχρόνια μίσθωση άλλαξε τη ζωή στις πόλεις. Πλέον ολόκληρες γειτονιές αποτελούν hot spots, όχι μόνο για τους τουρίστες που τις επισκέπτονται αλλά και για τους ίδιους τους κατοίκους, που νοιάζονται για την εικόνα των σπιτιών και των υπόλοιπων κτισμάτων. Η Airbnb «ξεκλείδωσε» ακίνητα που έμεναν αδρανή και άχρηστα, ανακαίνισε διαμερίσματα, «αναγέννησε» περιοχές.

Σπίτια με αισθητική και περισσότερα… έσοδα

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θέλουν να βλέπουν την πόλη μέσα από τα μάτια του επισκέπτη, γι’ αυτό και επενδύουν στη διαμόρφωση ενός χώρου με χαρακτήρα και αισθητική. Η ίδια η Airbnb, άλλωστε, ενθαρρύνει αυτή την ποικιλομορφία προωθώντας κατά καιρούς σχετικές προτάσεις στην αρχική της σελίδα.
Πολλοί λοιπόν επιλέγουν να επιπλώσουν και να διακοσμήσουν το ακίνητό τους με συγκεκριμένο θέμα, δημιουργώντας ένα πρωτότυπο περιβάλλον που μπορεί να προσελκύσει όλο και περισσότερες κρατήσεις. Δίνουν σημασία στη λεπτομέρεια, στο design, στη λειτουργικότητα και την ποιότητα, ακριβώς επειδή επιθυμούν οι χώροι τους να διακρίνονται από τουριστικό ενδιαφέρον.

Ακόμα και η ίδια η αγορά ενθαρρύνει «τολμηρές», αλλά πρωτίστως προσεκτικές επιλογές για την καλύτερη αξιοποίηση των ακινήτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Κωτσόβολος, ο οποίος παρέχει όχι μόνο λύσεις και συμβουλές για τον εξοπλισμό των σπιτιών, αλλά και συμβουλές που αφορούν στο περιεχόμενο της καταχώρησης, στην τιμολογιακή πολιτική των hosts, στη διαχείριση των κρατήσεων και στην απόσπαση θετικών κριτικών από τους φιλοξενούμενους.

Κλείσιμο
Ακόμα, ο Κωτσόβολος προτείνει τρόπους για την μεγιστοποίηση των εσόδων, όπως την ένταξη στο Airbnb Plus. Το Airbnb Plus είναι μια αναβαθμισμένη εκδοχή του Airbnb, στην οποία περιλαμβάνονται μόνο τα σπίτια με την υψηλότερη ποιότητα και οι οικοδεσπότες που προσέχουν και την παραμικρή λεπτομέρεια και δέχονται τις καλύτερες κριτικές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κερδίζουν και περισσότερα χρήματα από τα καταλύματά τους.

Στον ειδικά σχεδιασμένο κατάλογο της εταιρείας ή εδώ μπορεί κανείς να δει συγκεντρωμένα τα προϊόντα με ειδική σήμανση «Airbnb+» που προτείνει ο Κωτσόβολος για:

-Κουζίνα, με εντοιχιζόμενες λευκές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας

-Σαλόνι, με smart tvs που θα ανεβάσουν το επίπεδο ψυχαγωγίας των επισκεπτών

-Μπάνιο, με ανέσεις όπως πιστολάκια μαλλιών, που αποτελούν σημαντικό στοιχείο της αξιολόγησης των επισκεπτών για το κατάλυμα

-Υπνoδωμάτιο, με συσκευές όπως χρηματοκιβώτια που θα βοηθήσουν τους επισκέπτες να νιώσουν ασφάλεια για τα πολύτιμα αντικείμενά τους ή συσκευές «Baby Monitors» που θα κάνουν το κατάλυμά σας κατάλληλο και για οικογένειες

-Business Corner, με πολυμηχανήματα για να καταταχθεί το κατάλυμα ως ιδανικό για τη φιλοξενία όσων βρίσκονται σε επαγγελματικά ταξίδια

-Χώρους ψυχαγωγίας με είδη barbeque για πιο premium επισκέπτες

-«Eπαναστατικά» προϊόντα όπως η κλειδαριά Danalock V3, με την οποία οι επισκέπτες έχουν ελεγχόμενη πρόσβαση από το κινητό τους τις μέρες και ώρες της κράτησής τους.

Ακόμα, οι επισκέπτες μπορούν να ανοίγουν την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας σας από το κινητό τους με το σύστημα διαχείρισης συσκευών Danalock, και ο ιδιοκτήτης να κλείσει συσκευές, όπως το κλιματιστικό ή το θερμοσίφωνο απομακρυσμένα, μετά το πέρας της κράτησης των επισκεπτών του.

Σημείωση: Ο Κωτσόβολος αναλαμβάνει την εγκατάσταση των λευκών συσκευών, όπως πλυντήρια, κουζίνες, εστίες, εγκατάσταση και συντήρηση των κλιματιστικών, επιτοίχια τοποθέτηση των τηλεοράσεων και την παράδοση και εγκατάσταση των ηλιακών θερμοσιφώνων. Επιπλέον διαθέτει πλάνο δόσεων με αγορές από 10€/μήνα για να μη δεσμεύεται η ρευστότητα του ιδιοκτήτη και αναλαμβάνει τις επισκευές των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών φθορών με το MEGA Συμβόλαιο Σπιτιού Κωτσόβολος με μόλις 89€.

Διαβάστε περισσότερα στο kotsovolos.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης