«Καζάνι που βράζει» το νοσοκομείο Ξάνθης: Την απομάκρυνση του διοικητή ζητούν οι νοσηλευτές

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ_Ξανθης

Η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Νοσηλευτών ΕΣΥ μιλά για «διοκητική ανεπάρκεια» του επικεφαλής του νοσκομείου και ζητά από τη διοίκηση της 4ης ΥΠΕ και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να τον απομακρύνουν άμεσα

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στο γενικό νοσοκομείο Ξάνθης με τους εργαζόμενους να έχουν παραταχθεί σε αντίπαλα στρατόπεδα -με βασικά εκείνα των γιατρών και των νοσηλευτών- και το «τοξικό» εργασιακό περιβάλλον να πυροδοτείται από τον ίδιο τον επικεφαλής του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) ΕΣΥ καταλογίζει στον διοικητή του νοσοκομείου ερασιτεχνικούς και επικίνδυνους χειρισμούς όπως αναιτιολόγητες μετακινήσεις νοσηλευτών, που δυναμιτίζουν την εργασιακή ειρήνη και δρομολογούν ακραίες εξελίξεις. Ζητεί δε από τη διοίκηση της 4ης ΥΠΕ και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να απομακρύνουν άμεσα τον κ. Αχιλλέα Γερόπουλο από τη διοίκηση του Γ.Ν. Ξάνθης για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Το συμβάν που έδωσε το έναυσμα για να αποκαλυφθεί η διοικητική ανεπάρκεια, όπως αναφέρει η ΠΑΣΥΝΟ, του επικεφαλής του νοσοκομείου, έλαβε χώρα πριν από μερικές εβδομάδες και εκτυλίχθηκε ανάμεσα σε γιατρό και νοσηλεύτριες, με τις τελευταίες να βρίσκονται πειθαρχικά ελεγκτέες γιατί καθυστερούσαν να κάνουν καρδιογράφημα σε ασθενή. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η διενέργεια καρδιογραφήματος αποτελεί αμιγώς ιατρική πράξη που δεν διενεργείται από άλλον επαγγελματία υγείας.

Σύμφωνα λοιπόν με τα γεγονότα που καταγγέλθηκαν στην ΠΑΣΥΝΟ, «ένας γιατρός καθύβρισε με τον χειρότερο τρόπο και με εκφράσεις αγοραίες, νοσηλεύτριες στον χώρο των ΤΕΠ, χειρονομώντας και χτυπώντας με δύναμη το γραφείο του ιατρείου. Ο λόγος ήταν η …καθυστέρησή τους να κάνουν καρδιογράφημα σε ασθενή, παρότι πρόκειται για ένα παντελώς αλλότριο καθήκον που δεν περιγράφεται στο ΠΔ 351/1989, όπου περιλαμβάνονται περιοριστικά όλες οι κλινικές αρμοδιότητες των νοσηλευτών, αλλά αποτελεί θεσμοθετημένη ιατρική πράξη».

Το γεγονός αυτό στάθηκε, κατά την ΠΑΣΥΝΟ, η αιτία να φανεί η παροιμιώδης διοικητική ανεπάρκεια του διοικητή κ. Αχιλλέα Γερόπουλου, ο οποίος αντί να διαφυλάξει την εργασιακή ειρήνη ελέγχοντας πειθαρχικά τον γιατρό όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον των δυο νοσηλευτριών.

Οι νοσηλευτές καταγγέλλουν πως η ΕΔΕ διενεργήθηκε από άτομο άσχετο με τον χώρο της νοσηλευτικής διοίκησης και το αποτέλεσμα ήταν απολύτως μεροληπτικό υπέρ του γιατρού και πλήρως απαξιωτικό για το νοσηλευτικό επάγγελμα. «Αυτό φαίνεται από αξιολογικές κρίσεις και υποκειμενικές ερμηνείες στην ΕΔΕ, καθώς επίσης και από τη χρήση όρων παρωχημένων και αδόκιμων όπως «εντολή», αντί «οδηγία». Επιπλέον, ο κ. Γερόπουλος αρνήθηκε να συνεννοηθεί με τους εκπροσώπους των νοσηλευτών που προσπάθησαν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά μαζί του δια του προέδρου της ΠΑΣΥΝΟ, υπεκφεύγοντας με αστείες δικαιολογίες και λέγοντας ότι δεν γνωρίζει το καθηκοντολόγιο των νοσηλευτών, χωρίς βέβαια αυτό να τον εμποδίσει να ασκήσει δίωξη στις νοσηλεύτριες για αυτόν ακριβώς τον λόγο» τονίζει η ΠΑΣΥΝΟ.

Η εξέλιξη ήταν ακόμη πιο ανησυχητική: ο διοικητής προχώρησε σε μια σειρά αναιτιολόγητων μετακινήσεων στους τμηματάρχες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας με την ΠΑΣΥΝΟ να διαπιστώνει πως οι μετακινήσεις έγιναν «αγνοώντας και υποτιμώντας επιδεικτικά τη γνώμη της οικείας Διεύθυνσης, με τρόπο αλαζονικό και εξαιρετικά προκλητικό».

Τα γεγονότα αυτά έχουν «μολύνει» το εργασιακό περιβάλλον μέσα στο νοσοκομείο, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς. «Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Ξάνθης πλέον είναι εκρηκτική, και οι επαγγελματικές ομάδες που θα έπρεπε μεταξύ τους να συνεργάζονται, αντιμετωπίζουν η μια την άλλη με καχυποψία και επικριτική διάθεση, εκδηλώνοντας μια συμπεριφορά προβληματική, μολυσμένη από την πλήρη διοικητική ανεπάρκεια του κ. Γερόπουλου» καταλήγει η ΠΑΣΥΝΟ και ζητεί την άμεση απομάκρυνση του διοικητή.

ΣΧΟΛΙΑ (15)

Citrus

Όλα αυτά τα προκαλεί η διευθύντρια νοσηλευτικής που εκμεταλλεύεται τις καταστάσεις και χειραγωγεί το νοσηλευτικό προσωπικό. Πρακτικές πρασινοφρουρών.

εντιμος νοσηλευτης

οι συγκεκριμένες νοσηλέυτριες συνδικαλίστριες αρνηθηκαν οποιαδήποτε νοσηλευτική πράξη ( και οχι ) ΗΚΓ σε 2 ασθενείς λόγω κόντρας ,με το γιατρο που τις εβαζε να δουλεψουν. οταν ο γιατρός αρχισε να τις κατηγορει για παραβαση καθηκοντος αρχισαν τα συνδικαλιστικα. ο αντρας της μιας εξ αυτων ειναι που βγαζει τις ανακοινωσεις ως μελος του πανελληνιου συνδικαλιστικου οργανου. Ο συνδικαλισμός στην υπηρτεσία συγγενων. ολα αυτα για να κατηγορήσουν το Διοικητή που αλλάζει θεσεις καποιες Προϊσταμενες μεταξυ αυτων και συνδικαλιστριες. Ειναι ντροπή για τον κλάδο μας η ανακοινωση αυτη των συνδικαλιστων

Puffin

Γιατί δεν τον αλλάζεις ρε Πολάκη; Τόσοι γκαραζιέρηδες υπάρχουν στην Ελλάδα...

Τάσος

Για αυτό σε λίγο δε θα μείνει κανένας Ελληνας γιατρός στην Ελλάδα και θα πρέπει να μάθουν οι ασθενείς αραβικά, ρωσικά, και αλβανικά. Η γαϊδουριά των νοσηλευτών και ειδικά των συνδικαλιστών είναι δεδομένη και την γνωρίζουν τόσο οι ασθενεις όσο και όσοι έχουν δουλέψει σε ελληνικά νοσοκομεία. Προσλαμβάνονται σαν νοσηλευτές και μετά από κανένα χρόνο δυο δεν κουνάνε δάκτυλο ή αράζουν σε γραφείο όπου μπορούν να ξύνονται με την άνεση τους. Ο γιατρός πρέπει να τα κάνει όλα. Θυμάμαι σαν ειδικευόμενος οι νοσηλεύτες αρνούνταν να να προετοιμάσουν και να χορηγήσουν χημειοθεραπευτικα φάρμακα γιατί ήταν «τοξικά» και φοβόντουσαν για την υγεία τους. Πέρα από τεμπέληδες ήταν και ανόητοι. Αρνούνταν να κάνουν αιμοληψίες ρουτίνες γιατί έτσι θέλαν. Αρνούνταν να πάνε τα φιαλίδια αιμοληψίας στο εργαστήριο γιατί δεν ήταν «δίκη τους δουλειά» Αρνουνταν να κάνουν καρδιογράφημα γιατί...κλπ, κλπ. Το χειρότερο από όλα ήταν ότι είχαν/έχουν πείσει και τις άσχετες διοικήσεις του νοσοκομείου ότι αυτό ήταν και το σωστό.. Εχω δουλέψει σε πολλά νοσοκομεία του εξωτερικού και πουθενά μα πουθενά δεν γίνονται αυτά. Ο καθένας ξέρει τη θέση του και δεν κάνει ότι του κατέβει. Μπράβο στον διοικητή του νοσοκομείου.! Προφανώς και ξέρει τι κάνει. Όσο για τα παράσιτα τους συνδικαλιστές να πάνε να κόψουν το λαιμό τους.

Wtf

Όταν πριν λίγα χρόνια ψηφίσθηκε στην Βουλή το νέο καθηκοντολογιο τον νοσηλευτών κάνατε σαν τρελοί για να ανακληθεί γιατί έδινε το δικαίωμα στους νοσηλευτές να συνταγογράφουν φάρμακα (περιελάμβανε και διενέργεια καρδιογραφηματος). Τώρα όμως που ο νοσηλευτης περιορίζεται σε αυτά που του αναθέτει ο Νομοθέτης δεν σας αρέσει. Να προσεχατε. Και για να μην ξεχνιόμαστε, τις εφημερίες και τα μάτια σας. Ξέρετε εσείς.

Ποιος κιαρατάς άνοιξε τα σύνορα το 1992

Mπάxαλο τα'χει κάνει το κoπέλι από τα Σφακιά με τα διπλά βιβλία! (Θα έγραφα άλλη λέξη μα δεν θα περνούσε)

Ιατρός

Ο ιατρός τα κάνει όλα. Ακόμη και κρεβάτια μεταφέρει στα νοσοκομεία. Τι άλλο να κανει; Να φύγει για το εξωτερικό.

Ο ιατρός επίσης

Κάνει και καρδιογράφημα. Δεν είναι δουλειά των νοσηλευτών.

Αποστολοπουλου

Φέρε τη πάπια ρε και μη "μιλάς"

Wtf

Όταν θα παρακαλάς να μπει φλέβα στον ασθενή να τα θυμάσαι αυτά που γράφεις

Νοσοκομος

Φερτε τον Πολακης. Αυτός τα ξέρει όλα εκτός από ιατρικη

Ιστορία δίχως τέλος...

Το συνδικαλιστικό όργανο βάζει τα πράγματα στην θέση του. Η τοποθέτηση των ηλεκτροδίων στο στήθος είναι δουλειά του καρδιολόγου. Θα πρότεινα τον Barnard αλλά έχει πεθάνει. Το θέμα ξεκίνησε από την καθυστέρηση των νοσηλευτριών να εκτελέσουν μια ιατρική εντολή ( σημαντική-καρδιογράφημα). Δεν υπήρξε διχογνωμία για το ποιανού αρμοδιότητα είναι. Αλλά, αν μπλέξουμε λίγο το θέμα αρμοδιότητα , με λίγη ‘ταξική’ σάλτσα και την αγενή συμπεριφορά του ιατρού κάνουμε την δουλειά μας ως συνδικαλιστικό όργανο που σέβεται τον εαυτό του…και μόνο.

Κοπλεξογιατρός

Φίλοι γιατροί, ας βρειτε άλλο παιχνίδι πια. Η μπογιά σας δεν φτουράει. Αρκετα ρημαξατε τα παντα στην υγεια. Δουλικα δεν θα βρειτε πλεον ευκολα, ουτε βεβαια και θα κατσουν ολοι να πεσουν στα 4 επειδη ειστε γιατροι και ανακαλυψατε το .... στα 35 σας. Αντε γεια

Ιστορια διχως τελος...

Θα με εξεπληττε αν επιχειρηματολογουσες.Απαντας με υβριστικα συνθηματα,οπως αρμοζει σε συνδικαλιστη...

Wtf

Ότι λέει ο νόμος γιατρέ. Εσείς να κάνατε αυτά για τα οποία σας πληρώνει ο Ελληνικός λαός και ο νοσηλευτής τα αντίστοιχα και τα νόμιμα.

seriously?

κι οταν δεν υπαρχει καρδιολογος? ο παθολογος όταν θελει ΗΚΓ φωναζει καρδιολογο να το κανει? αστειοτητες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

598425_10151800416624772_743237502_n

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε ανακοίνωση της σημειώνει ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ότι  έχουμε διορία μέχρι τις 11 Ιουνίου  προκειμένου να συμμετάσχουμε


tess0

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη - Μεγάλη κινητοποίηση Ρομά για την ομιλία του πρωθυπουργού, όπως είχε συμβεί και κατά την πρόσφατη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία - Πολίτες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών σήκωσαν πανό «Τσίπρα προδότη» και τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή» - Τουλάχιστον οκτώ εξ αυτών προσήχθησαν

135