Το ΣτΕ πάγωσε το διαγωνισμό για το νέο σταθμό του ΚΤΕΛ Αχαΐας

Το ΣτΕ πάγωσε το διαγωνισμό για το νέο σταθμό του ΚΤΕΛ Αχαΐας

Με προσωρινή διαταγή της προέδρου του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ η οποία ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί του αιτήματος αναστολής

symvoylio-ep-thumb-large
Πάγωσε με προσωρινή διαταγή της προέδρου του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαρίας Καρανμανώφ η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου του έργου «Νέος Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων ΚΤΕΛ Αχαΐας», προϋπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ συν ΦΠΑ.

Στο επίμαχο διαγωνισμό συμμετείχαν οι εταιρείες ΕΚΤΕΡ Α.Ε., Εργοδυναμική Πατρών Α.Ε., P&C DEVELOPMENT A.E. και η Θέμελης Α.Ε.

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει η εταιρεία Θέμελης Α.Ε. κατά του «ΚΤΕΛ νομού Αχαΐας Ανώνυμη Μεταφορική, Τουριστική και Εμπορική Α.Ε.» και του δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού με αντικείμενο την ανάθεση κατασκευής του έργου «Νέος Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων ΚΤΕΛ Αχαΐας» ο οποίος έχει σταλεί για δημοσίευση στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εταιρεία Θέμελη ζητούσε από το ΣτΕ να παγώσει:

1) Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΤΕΛ Αχαΐας με την οποία έγινε δεκτό το πρακτικό Νο 2 της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου του επίμαχου έργου,

2) Το πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού της εταιρείας ΚΤΕΛ Αχαΐας, περιλαμβανομένης και της αιτιολογικής έκθεσης και

Κλείσιμο
3) Της σιωπηρής απόρριψης της προδικαστικής προσφυγής της εταιρείας Θέμελης Α.Ε.

Με την προσωρινή διαταγή διατάσσεται, κατά πρώτον, η μη αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου του έργου «Νέος Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων ΚΤΕΛ Αχαΐας» και κατά δεύτερον η αναστολή της προόδου της διαδικασίας του επίμαχου διαγωνισμού.

Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί του αιτήματος αναστολής που έχει υποβάλλει στο ΣτΕ η εταιρεία Θέμελης Α.Ε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης