Υποσχέσεις Ξανθού ότι έως το τέλος του μήνα θα πληρωθούν οι εφημερίες στο «Α.Κυριακού»

Υποσχέσεις Ξανθού ότι έως το τέλος του μήνα θα πληρωθούν οι εφημερίες στο «Α.Κυριακού»

Στους ειδικευόμενους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων οφείλονται δεδουλευμένες εφημερίες τριών μηνών

kiriakou
Την υπόσχεση ότι θα καταβληθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες μεχρι το τέλος Οκτωβρίου έδωσε στους ειδικευόμενους γιατρούς του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία τους, το απόγευμα της Τρίτης.

Στους ειδικευόμενους γιατρούς οφείλονται οι εφημερίες των τελευταίων τριών μηνών, ενω ανάλογη οφειλή υπήρξε και την περασμένη άνοιξη, με το ζήτημα να διευθετείται τελικα με παρεμβαση του υπουργείου Υγείας.

Από το υπουργείο Υγείας έχει δημιουργηθεί όμως και το πρόβλημα, το οποίο επιχειρεί να λύσει τωρα ο κ. Ξανθός. Η μη καταβολή δεδουλευμένων στο συγκεκριμένο νοσοκομείο αποδίδεται στη μη έγκριση των ενταλμάτων πληρωμής από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο οποίος επικαλείται τη μη εφαρμογή του νόμου 4498/2017 για το ωράριο εργασίας των γιατρών. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, το υπουργείο Υγείας με εγκύκλιό του έχει θέσει σε προσωρινή αναστολή τον νόμο! Το επιχείρημά του υπουργείου είναι ότι δεν εχουν ολοκληρωθεί οι αναγκαίες προσλήψεις μονίμων γιατρών του ΕΣΥ κι ότι όταν συμβεί αυτο θα αρθεί η αναστολή του νόμου.

Σύμφωνα με την ενημερωση του υπουργείου Υγείας, η διοίκηση του νοσοκομείου έχει καταθέσει αίτηση ανάκλησης της απόφασης του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και το θέμα θα συζητηθεί για τη λήψη τελικής απόφασης στο αρμόδιο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης