Αναβιώνει σήμερα στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο η δίκη για τη δολοφονία της 4χρονης Άννυ

Αναβιώνει σήμερα στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο η δίκη για τη δολοφονία της 4χρονης Άννυ

Το μικρό κορίτσι είχε βρει τραγικό θάνατο από τα χέρια του πατέρα του το Πάσχα του 2015 μέσα στο διαμέρισμα – σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα

mikri-ani
Μνήμες από τα όσα φρικτά είχαν διαδραματιστεί το Πάσχα του 2015 μέσα στο διαμέρισμα – σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα, όπου είχε βρει μαρτυρικό θάνατο η 4χρονη Άννυ, αναβιώνουν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, ενώπιον του οποίου επρόκειτο να ξεκινήσει η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Πληροφορίες, ωστόσο, δεν αποκλείουν να υποβληθούν στο δικαστήριο αιτήματα για διακοπή η ακόμη και για αναβολή της δίκης.


Το «φρικιαστικό έγκλημα, μοναδικό ίσως στα παγκόσμια χρονικά» όπως είχε χαρακτηρίσει τη δολοφονία της 4χρονης η εισαγγελέας του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο καθώς το μικρό κορίτσι βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του πατέρα του.


Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο με απόφασή του είχε επιβάλλει στον πατέρα της 4χρονης, Στανισλάβ Μπακατσίεφισόβια ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 3 έτη και 6 μήνες, κρίνοντας τον ένοχο για την δολοφονία και τον τεμαχισμό της μικρής αλλά και για τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία.


Επίσης, το δικαστήριο είχε δεχθεί πως ο Στανισλάβ Μπακατσίεφισόβια είχε διαπράξει το φρικτό έγκλημά του από κοινού με τον φίλο του Νικολάι Αχμεντόφ, στον οποίο δικαστές και ένορκοι επέβαλλαν επίσης ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης τριών ετών για παράνομη οπλοκατοχή.


Στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου κάθεται όμως σήμερα και η μητέρα της μικρής Άννυ, Δημητρίνα Μπορίβα, στην οποία σε πρώτο βαθμό είχε επιβληθεί κάθειρξη έξι ετών με αναστολή με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.


Στην απολογία του στην δίκη, σε πρώτο βαθμό, ο πατέρας της μικρής Άννυ είχε υποστηρίξει καταρχάς πως το παιδί του πέθανε από παθολογικά αίτια, ομολογώντας ωστόσο πως το τεμάχιζε για περίπου τρία 24ωρα, και ενώ έκανε χρήση ναρκωτικών.


Κλείσιμο
Τα όσα είχε πει ο πατέρας της μικρής Άννυ στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, πραγματικά ξεπερνούσαν τα όρια των ανθρώπινων αντοχών. Ο κατηγορούμενος είχε αλλάξει τον αρχικό του ισχυρισμό λέγοντας ότι δεν έβρασε τα μέλη του παιδιού, όπως αναφερόταν στην κατηγορία, αλλά τα ανακάτεψε με μαγειρεμένο φαγητό και τα πέταξε στα σκουπίδια με τη βοήθεια του συγκατηγορούμενου φίλου του. Μάλιστα, όπως είχε πει ο συγκατηγορούμενός του Νικολάι Αχμεντόφ, ήταν εκείνος που του είχε πει να εξαφανίσει κάθε ίχνος από το παιδί διότι θα είχε προβλήματα με την Αστυνομία καθώς ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης