Αλβανίδα ιστορικός σε παροξυσμό: «Ποια Ελλάδα; Δεν υπάρχουν Έλληνες. Όλοι είναι Αλβανοί που ντρέπονται να το πουν»!

Αναφερόμενη στον πρωθυπουργό είπε: «Αλβανοί όπως ο μοντέρνος Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, που έχει παγιδευτεί, όμως, στην παλαιοπολιτική» - Ισχυρίστηκε ότι τους Τούρκους από την Ελλάδα τους έδιωξαν οι Αλβανοί και ότι υπάρχουν τσάμηδες ακόμη και στη Θήβα.

Μεγάλος σάλος έχει προκληθεί από ανθελληνικό μένος σε τηλεοπτική εκπομπή με υψηλή τηλεθέαση στην Αλβανία όταν ιστορικός προσπάθησε να αποδείξει ότι δεν υπάρχουν Έλληνες αλλά και το ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι Αλβανός.

Στην εκπομπή συμμετείχε ο βορειοηπειρώτης καθηγητής Παναγιώτης Μπάρκας ο οποίος αποχώρησε καταγγέλοντας ανθελληνική προπαγάνδα. Το θέμα της εκπομπής της Αλβανικής τηλεόρασης ήταν η «Βαλκανοποίηση των Βαλκανίων» και η Έλενα Κοτσάκι βρέθηκε σε παροξυσμό εθνικιστικού μένους: «Η Ελλάδα δεν έχει ελληνικό πληθυσμό. Ο πληθυσμός της Ελλάδας, όλοι αυτοί που πολέμησαν, ήταν Αρβανίτες με φουστανέλες». Η Αλβανίδα ιστορικός, προκάλεσε μέχρι και αντιδράσεις στο ίδιο το πάνελ όπου συμμετείχε, με τα όσα έλεγε. «Μήπως το παρατραβάμε;» σχολίασε ο παρουσιαστής της εκπομπής. Τότε κάλεσε τον δημοσιογράφο να της βρει «έναν Έλληνα που να πολέμησε το 1821». Η ίδια ισχυρίστηκε ότι τους Τούρκους από την Ελλάδα τους έδιωξαν οι Αλβανοί και ότι υπάρχουν τσάμηδες ακόμη και στη Θήβα...

Μέσα στο παραλήρημα της η Αλβανίδα ιστορικός Έλενα Κοτσάκι ανέφερε: «Ποια Ελλάδα; Δεν υπάρχουν Έλληνες. Όλοι είναι Αλβανοί που ντρέπονται να το πουν. Αλβανοί όπως ο μοντέρνος Έλληνας Πρωθυπουργός που έχει παγιδευτεί, όμως, στην παλαιοπολιτική», είπε η ιστορικός που εξιστορούσε τα… ανιστόρητα.

Ενώ βιβλίο γεωγραφίας στην Αλβανία αναφέρει πως «την Αλβανία την βίασαν η Σερβία το Μαυροβούνιο και η Ελλάδα, καθώς αν υπήρχε διεθνές δίκαιο η Αλβανία θα έφτανε μέχρι και την Άρτα».

video placeholder

H αντίδραση του βορειοηπειρώτη καθηγητή Π. Μπάρκα και η αποχώρηση από την εκπομπή
«Χθες βράδυ, μετείχα προσκεκλημένος σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή στο αλβανικό κανάλι Ora news του δημοσιογράφου Αρτούρ Ζέι. Το θέμα της εκπομπής ήταν «Βαλκανοποιούνται μήπως τα Βαλκάνια;» Οι ομιλητές όμως με επικεφαλής τον συντονιστή Ζέι ως συνήθως, βρήκαν την ευκαιρία να ταυτίσουν το θέμα με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις και να αναπτύξουν τις αλβανικές ανθελληνικές θέσεις που αποτελούν τον γνωστό πλέον αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό στηριζόμενο σε πλαστούς μύθους και λαογραφισμό. Η εκπομπή αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία να ακούσουν μερικές αλήθειες όχι εκείνοι στο στούντιο, αλλά εκμεταλλευόμενος αυτούς να ακούσει αυτές τις αλήθειες το αλβανικό κοινό !!! Τα πράγματα όμως οδηγήθηκαν στα άκρα (απομακρύνθηκα από το στούντιο σε ζωντανή μετάδοση) όταν χρειάστηκε να αποφασίσω να μη διαπραγματευτώ τις ορέξεις του γνωστού Αλβανού εθνικιστή (Έλληνόβλαχου γενιτσάρου Νγκέλια) περί αμφισβήτησης της ύπαρξης της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Σήμερα το γεγονός αποτέλεσε την είδηση στα αλβανικά ΜΜΕ. Έλαβα πολλά τηλεφωνήματα από αλβανούς συναδέλφους να με συγχαρούν για το κουράγιο για να αναπτύξω τις θέσεις μου, ανεξαρτήτως που δε συμφωνούν μαζί μου. Όπως εννοείται έλαβα και πάρα πολλά μηνύματα Αλβανών με ύβρεις, συκοφαντίες και ακραίες απειλές»...

Ο καθηγητής Αργυροκάστρου Παναγιώτης Μπάρκας στην τηλεοπτική του παρέμβαση είπε για τους Αρβανίτες: «Οι Αρβανίτες είναι Έλληνες που μιλούν και την αρβανίτικη γλώσσα (όχι την αλβανική) και καμιά σχέση έχουν με τους Αλβανούς. Δεν θα βρείτε έναν αρβανίτη στην Ελλάδα που να θέλει να δηλώσει ότι είναι Αλβανός». Ο Μπάρκας είπε ότι οι ειρηνική κάθοδος των Αρβανιτών στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε την περίοδο των Σταυροφοριών και ότι ο ισχυρισμός ότι δήθεν ο Κολοκοτρώνης ήταν Αλβανό, απάντησε εαν γνωρίζουν πόσες χιλιάδες Αλβανούς στην υπηρεσία του Βρυώνη σκότωσε ο Κολοκοτρώνης στην Τριπολιτσά. Ο Π. Μπάρκας με ανάρτηση του περιέγραψε τι ανέφερε στην εκπομπή πριν αποχωρήσει «Εξήγησα ότι ο όρος «Σκιπετάρ» είναι νεόκοπος του 18ου-19ου αιώνα και ότι οι Αλβανοί και όχι οι αρβανίτες, εμφανίστηκαν στην Ήπειρο τον 14ο αιώνα με τον Σέρβο Στεφάν Δουσάν. Ότι τα εδάφη που ισχυρίζεται σήμερα ο Αλβανικός εθνικισμός είναι εδάφη της πρώην οθωμανικής αυτοκρατορίας, που ανήκουν σε άλλους λαούς. Παράδειγμα ο Αλί Πασάς καυχιόνταν ότι μαζί με τους γιους του είχε στην Ήπειρο και Θεσσαλία 73 χιλιάδες στρατό από το βορά της σημερινής Αλβανίας!! (Με το Ζέι να συμπεραίνει ότι είμαστε καταχτητές). Είπα ότι υπήρξε διαχρονική αλλοίωση του ελληνικού στοιχείου, σε όφελος του Αλβανισμού, στην Ήπειρο με αποτέλεσμα και οι συνομιλητές στην εκπομπή να έχουν ελληνική καταγωγή, εφόσον οι προγονοί τους ήταν Έλληνες και εργάζονταν για την Ελλάδα. Παρέπεμψα τον Ζέι να κάνει τον παραλληλισμό ανάμεσα στη αναμενόμενη Βόρεια Μακεδονία σε αντιδιαστολή με τη Νότια Μακεδονία (Θεσσαλονίκη) με την Βόρεια και Νότια Ήπειρο. Τους είπα ακόμα ότι δεν παράγετε συλλογικές εθνικές αξίες και δεν μπορείτε να δείτε προς τα μπρος.Για την ύπαρξή σας βρίσκετε εύκολο καταφύγιο στον εθνικισμό, ζητώντας τον εθνικό αυτοπροσδιορισμό σας στην αντιπαράθεση με τους χριστιανούς γείτονες (όπως επί τουρκοκρατίας), κυρίως στον ανθελληνισμό, φτιάχνοντας πλαστούς μύθους ιστορίας. Τους είπα δεν μπορείτε να δείτε την πραγματικότητα κατάματα αν δεν απομυθοποιήσετε την ιστορία σας. Καταλήγοντας είπα ότι ενώ θα πρέπει να θεωρούσατε τον εαυτόν σας τυχερό που έχετε γείτονα την Ελλάδα που τόσα έδωσε στον Κόσμο και σε σας, εσείς στρέφεστε εναντίον της με την ελπίδα της καταστροφής της για να είμαστε στα ίδια επίπεδα...

Δείτε βίντεο: Αλβανίδα ιστορικός σε παροξυσμό: «Ποια Ελλάδα; Δεν υπάρχουν Έλληνες. Όλοι είναι Αλβανοί που ντρέπονται να το πουν»!
video placeholder

ΣΧΟΛΙΑ (314)

Αργυρώ

Ας πει κάποιος σε αυτήν την "μεγάλη ιστορικό" ότι αν όλοι οι Έλληνες ήταν Αλβανοί και ότι αν ο αλβανικός "λαός" έδιωξε τους Τούρκους από την 'Ελλάδα τότε η φουστανέλα δεν θα λεγόταν έτσι. Γιατί αυτή η κυρία που ισχυρίζεται όλα αυτά δεν μας μεταφράζει στα αλβανικά την λέξη φουστανέλα; Σημασία δεν έχει από που είσαι αλλά να τιμάς την χώρα σου, αυτή με τα λόγια της προσβάλει και την Ελλάδα με την μεγάλη ιστορία της και την Αλβανία που προσπαθεί να αποκτήσει ιστορία αντάξια της Ελληνικής. Αν λοιπόν γραφτεί βιβλίο με την αληθινή κατά τα λεγόμενα της ιστορία, να μην παραληφθεί ότι απλά θέλουν να μοιάσουν στην Ελλάδα και πως αρνούνται την πραγματικότητα.

Niko

Στά βυζαντινά ελληνικά η φουστανέλλα ονομαζεται “ποδέα”. Σ’όλες τις Βαλκανικες γλωσσες η φουστανέλλα λεγεται “φουστανέλλα”. Μέχρι το 1821 (ακομα και μετά) συσχετιζεται με τους Αρβανήτες (Αλβανούς) σχεδόν αποκλειστικά.

Σκιριτης

Μπράβο ρε Μπάρκα παλικαρε.Τους ξεβρακωσες κανονικά. Οι μισοί Αλβανοί έχουν ελληνικές προσμίξεις και οι άλλοι μισοί σερβικες.

Χόρτασε η ψείρα και βγήκε στο γιακά!

Ήρθατε εδώ το '91, χορτάσατε ελληνικό ψωμί, παιδεία, βρήκατε δουλειά σε ανθέλληνες αφεντικά που αναζητούν φτηνά εργατικά χέρια και τώρα που σας ελληνοποίησαν και αφομοιωθήκατε, γυρνάτε και λέτε ότι ξεράσει η κούτρα σας...παλιοσιπτάρια! Αλμπανό πεινάει, κατσαρίδα φάει... κατσαρίδα κλαίει, Αλμπανό τι φταίει;

Δεν ξέρω αν έχει δίκιο η κυρία ιστορικός αλλά

οι έλληνες πολιτικοί είναι σίγουρα αλβανοί με μανδύα την ελληνικότητα......Οι περισσότεροι των πολιτικών είναι αλβανοί μερικοί τουρκαλβανοι και ακόμη λιγώτεροι νεότουρκοι.........Αν δεν είναι έτσι τότε γιατί χρεοκόπησαν την ελλαδίτσα; Μου λέτε;

Ελα μωρε τωρα

που κάνατε θέμα μια "Αλβανίδα ιστορικό". Δεν πάει να λέει ότι θέλει.

Ελλην

Δεν ασχολουμαι με ερευνες, στατιστικες κλπ εφοσον δεν ειναι αξιοπιστα και καθε τοσο αναιρούνται απο νέες επιστημονικες μελετες. Καλα θα κανει και ο καθε Έλληνας να μην ασχολειται με αυτα η δηλωσεις του καθε ιστορικου (Έλληνα και μη). Βγηκε μια μελετη. Ποσοι Έλληνες αποτελούσαν το δειγμα μελετης ..10 % του πληθυσμου ; Ηταν Έλληνες Έλληνες ; Εχω γνωρίσει 68αρη συναδελφο μανιάτη γνησιο ο οποιος μετα αο χρονια μου ειπε οτι ηρθε απο Γιουγκοσλαβία μικρος και ειναι γνησιος γιουγκοσλαβος ...ολα τα χαρτια του ομως Ελληνικά. Ονοματεπωνυμο μανιατικο. Σπιτι στην Μάνη κλπ. ..αν βρουν καθαρους ελληνες με έρευνα στο γενεαλογικο δεντρο και κανουν ερευνα σε ολους αυτους, τοτε θα εχουμε αντικειμενικη μελετη. Τα 400 χρονια τουρκοκρατίας (μουσουλμανισμου ουσιαστικά) οι ελληνες δεν δίνονταν σε ξενους ..μονο οσοι εξισλαμιστηκαν για να σωθούν απο αποκεφαλισμο κ.α. Οι παππουδες και προπαππουδες μας, ουτε κατα διαννοια να ακουσουν για ελληνα/νιδα να παρει ξενη/νο..αυτο δειχνει το πως αναμιγνυοντουσαν οι Έλληνες εως και την εποχη παππουδων και προπαππουδων μας. Το δειγμα ελληνικου πληθυσμου χωρις γενεαλογικη μελετη για το αν καταγεται απο ελληνες γονεις και η νοοτροπία εποχης εως πριν 50-100 χρονια (παππουδων κ προπαππουδων) δειχνει αν δεχτηκαμε προσμιξεις η οχι. Αυτα μου αρκουν.

???? Απορω ????

Αφού ειναι τόσο σπουδαία ράτσα αυτοί οι Αλβανοί, γιατί η Αλβανία είναι παντελώς άγνωστη διεθνώς και κανένας Αλβανός δεν έχει ακουστεί για καλό λόγο ποτε? Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ. Η ιδέα της μεγάλης Αλβανίας θα γίνει η αιτία της εξάλειψης της Αλβανίας. Με τι στρατό βρε πειναλες θα κάνετε πόλεμο? Με του γιαλαντζί σουλτάν? Αυτός σε λίγο δε θα βρίσκει σουλτανιστη ούτε για δείγμα. Όλοι γκιουλενιστες θα μπουν φυλακή.

Niko

’Οταν ρώτησαν τη κυρία Κοτσάκι σε μια άλλη εκπομπή στην Αλβανική τηλεώραση εαν απολαμβάνει το τιτλο της “ανθέλληνης” είπε επι λέξει: “Δέν είμαι ανθέλληνη δίοτι εαν ειμαι ανθέλληνη θα ειμουν και ανθαλβανή.” Πριν απο 150 χρονια: «Η διαίρεσις ημών Αλβανών καί Ελλήνων διευκολύνει το κράτος άλλων.Μίαν ημέραν εξυπνήσαντες,θα ίδωμεν αίφνης ότι απωλέσθημεν,νομίσαντες ότι αναγεννώμεθα»(εφημερίς «Νεολόγος» αριθ.φ.617,Κων/πολη 1870) «..Είτε το θέλουμε εμείς ή εκείνοι είτε όχι είμαστε αδελφοί λαοί,με κοινή ιστορία κοινή καταγωγή καί κοινές παραδόσεις»:Ιωάννης Κούμαρης(εγκυκλοπαιδικό λεξικό «ΗΛΙΟΣ») «Ελλάς άνευ Αλβανίας καί Αλβανία άνευ Ελλάδος ουδέν γενναίον δύνανται να επιτελέσωσιν εν τη Χερσονήσω τού Αίμου»(Νεοκλής Καζάζης) Απωρείτε ακόμα; Ο τσάρος Βλαδίμηρος τα βρήκε με το Σούλτανο Ερντογκαν...εμείς σκοτωνόμαστε εδώ για Βόρεια ’Ηπειρα, Τσαμουριές και τα ψάρια του Ιονιού.

Άλλο Αρβανίτες άλλο Τουρκαλβανοί.

Οι Τουρκαλβανοί ήταν αποκρουστικά και βδελυρά όντα στα μάτια των σκλαβωμένων Ελλήνων,το ίδιο μισητά με τους Οθωμανούς ,ει μη και περισσότερο.Ήταν το εκτελεστικό και καταστροφικό όργανο τους,χωρίς να αφήνουν τίποτα στο πέρασμα τους.Οι Αρβανίτες ήταν ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ Χριστιανοί, πολεμώντας στο πλευρό των Ελλήνων για τον κοινό σκοπό ,την δημιουργία Ελληνικού/Ρωμέϊκου κράτους.Δυστυχώς προέκυψε ψευδορωμέϊκο ,αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Επιστήμη

Πάντως, αντικειμενικά, ο μέγιστος εθνικός ήρωας της σημερινής Αλβανίας (Γιώργος Καστριώτης) τιμάται ακριβώς λόγω της εξέγερσης του κατά της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Επί τουρκοκρατίας φυσικά και υπήρχαν και Αλβανοί και Έλληνες αξιωματούχοι και στελέχη του οθωμανικού καθεστώτος (πχ Φανάρι). Οι φανατισμοί και οι ακρότητες δεν είναι πράγματα συμβατά με την οποιαδήποτε επιστήμη. Δεν υπάρχει άσπρο και μαύρο μόνο.

κοκος

δεν ειναι ιστορικος, στην Κουμουνδουρου δουλευει καθαριστρια στα γραφεια του Τσιμπλα

θεσπρωτος

Μην ζοριζεστε πολυ , για το ποσο καθαροι (γνησιοι ...!!! ) Ελληνες ειμαστε . Εμαστε ορθοδοξο-βαλκανιο-τουρκο-γυφτο-εβραιο-Ελληνες καθαροι .!!!!!! και σε 50 χρονια , θα προστεθουν και πακιστανο-ινδο-αφρικανο-κινεζοι ....και θα ειμαστε περηφανοι ......!!!!!! Ελληνες καθαροι , θα το γραφει και η ταυτοτητα , Ελληνας καθαρος 100% ...!!!! πλυμενος στο χερι ....!!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης