Δολοφονία Φύσσα: Βίντεο-ντοκουμέντο με τις θέσεις των εμπλεκομένων και την αλληλουχία των γεγονότων

video_murder_fyssas

Ακριβώς πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, που δείχνει τις κινήσεις που γίνονται την ώρα του εγκλήματος

Μία εβδομάδα νωρίτερα, είχαν δημοσιευτεί εικόνες από το ίδιο βίντεο, αλλά και η συνολική μελέτη που κέντρου και τα συμπεράσματα, όπως προκύπτουν από τις κοντινές κάμερες ασφαλείας, απομαγνητοφωνήσεις του εσωτερικού συστήματος επικοινωνίας της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ, καθώς και τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων.

Σύντομο βίντεο του Forensic Architecture για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture (FA) έχει την έδρα του στο Goldsmiths, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Αποτελείται από μία ομάδα αρχιτεκτόνων, επιστημόνων, ακαδημαϊκών, δημοσιογράφων, τεχνολόγων, κι άλλων ειδικών και πραγματογνώμων. Το κέντρο αναλαμβάνει χωρική και πολυμεσική έρευνα εκ μέρους διεθνών εισαγγελέων, ανθρωπιστικών οργανώσεων, καθώς και άλλων πολιτικών ή περιβαντολογικών μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ).

Την έρευνα ζήτησε η οικογένεια Φύσσα, με σκοπό να διερευνηθούν τα γεγονότα και να διαπιστωθεί η ακριβής θέση των εμπλεκόμενων προσώπων και η ακριβής χρονική αλληλουχία των γεγονότων.

Όπως προκύπτει, σοβαρά είναι τα ερωτήματα  για την στάση της Αστυνομίας και το κατά πόσον υπήρξε ολιγωρία από την πλευρά της ομάδας ΔΙΑΣ. Και αυτό, διότι, όπως αποδεικνύεται από το οπτικοακουστικό υλικό, αν και είχαν φτάσει στην περιοχή πέντε λεπτά πριν από το συμβάν, αποφάσισαν να κάνουν τον κύκλο του οικοδομικού τετραγώνου, γεγονός που δεν διαβίβασαν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΔΙΑΣ, ούτε ανέφεραν στις μαρτυρίες τους.

Στην σκηνή του εγκλήματος έσπευσαν δύο ειδικές μονάδες δράσης δίκυκλης αστυνόμευσης ΔΙ.ΑΣ. (408-01 ‘Κερατσίνι’ και 410-01 ‘Πέραμα’). Οι οκτώ αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο, ισχυρίστηκαν στις μαρτυρικές τους καταθέσεις ότι έφτασαν πολύ αργά, για να αποτρέψουν την επίθεση.

Αντίθετα με τις μαρτυρίες των αστυνομικών, πληθώρα αυτόπτων μαρτύρων τους τοποθετούν κοντά στην σκηνή του εγκλήματος, μερικά λεπτά πριν από τη δολοφονία. 

Όπως προκύπτει από το βίντεο, στις 23:59:08, από την οδό Τσαλδάρη πέρασε το κομβόι των χρυσαυγιτών, μεταξύ των οποίων ήταν και το αυτοκίνητο του Ρουπακιά. Οι χρυσαυγίτες έρχονταν από την κατεύθυνση της λεωφόρου Σαλαμίνος που οδηγεί στα κεντρικά γραφεία της ΧΑ στη Νίκαια και έστριψαν στην οδό Κεφαλληνίας, εφόσον δεν φαίνονται στην επίμαχη κάμερα που καλύπτει τη γωνία της οδού Ξάνθου.

Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των φίλων του Παύλου Φύσσα, ο Ρουπακιάς σταμάτησε μπροστά τους, ενώ αυτοί βρίσκονταν ακόμη στη συμβολή των οδών Κεφαλληνίας και Τσαλδάρη. Από τη θέση του οδηγού, ο Ρουπακιάς ρώτησε τον Παύλο Φύσσα αν γνωρίζει την οδό Κεφαλληνίας. Στη συνέχεια οι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στην παρέα του Φύσσα, περνώντας μπροστά από τους αστυνομικούς. Ο Παύλος Φύσσας και οι φίλοι του τράπηκαν σε φυγή προς την οδό Τσαλδάρη.

Από τα αποτελέσματά της μελέτης του ερευνητικού κέντρου Forensic Architecture προκύπτει ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα έγινε στο χρονικό πλαίσιο μεταξύ των 00:03:23 και 00:04:06.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Θα πάθετε πλάκα με τα ποσοστά της Χ.Α. στις επόμενες εκλογές 🇬🇷

🇬🇷 🇬🇷 Για τα 2 παλικάρια στο Νέο Ηράκλειο ή για τους 3 νεκρούς της MARFIN δεν βλέπω να γίνεται τίποτα απολύτως! 🇬🇷 🇬🇷

Ιάσων

Δηλαδή το νέο Ινστιτούτο της Φλωρεντίας μας λέει ότι αυτές οι μουτζούρες στο βίντεο είναι 8 αστυνομικοί που στέκονται και κοιτάνε; Ο ΣΥΡΙΖΑ τους αποφυλάκισε, διέκοψε την δίκη και ψηφίζουν παρέα τα νομοσχέδια. Τώρα που πέφτουν θυμήθηκαν να το ρίξουν σε αστυνομική πλεκτάνη;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

24069958_lie

Λίγο πριν τις 8 το απόγευμα, μετανάστης κάλεσε τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και ζήτησε βοήθεια - Στις έρευνες παίρνουν μέρος  δύο περιπολικά πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα περιπολικό σκάφος της Frontex καθώς και ένα ελικόπτερο της Frontex

475580

Σε έξαρση το φαινόμενο της παιδικής εργασίας στη Θεσσαλονίκη -  Κατά το πρώτο 9μηνο εντοπίστηκαν 749 παιδιά να ζούνε στον δρόμο έναντι 500 πέρσι αναφέρουν  οι Ομάδες Κοινωνικής Εργασίας (Streetwork) της ΑΡΣΙΣ

2