«Έπαιζαν ποδόσφαιρο στο διαμέρισμα» λέει ο δικηγόρος που καταδίκασε τους πολύτεκνους να πληρώνουν €300 όποτε κάνουν θόρυβο

«Η ενόχληση ήταν 24 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα, όλη την εβδομάδα, συνεχώς» υποστηρίζει ο Δημήτρης Σερέφας, δικηγόρος του πολιτικού μηχανικού και της οφθαλμιάτρου που ενοχλούνταν από το θόρυβο που έκαναν τα τέσσερα ανήλικα παιδιά

Θύελλα συζητήσεων έχει προκαλέσει η απόφαση δικαστηρίου στη Θεσσαλονίκη, με την οποία επιβάλλεται σε πολύτεκνη οικογένεια στο Φάληρο πρόστιμο 300 ευρώ το οποίο θα πληρώνει στους γείτονες της κάθε φορά που τα παιδιά της κάνουν φασαρία, καθώς και το μέτρο της προσωποκράτησης για 30 ημέρες.

Της απόφασης, η οποία εκδόθηκε την άνοιξη του 2018, είχε προηγηθεί η άσκηση ένδικων μέσων από ζευγάρι, το οποίο διαμένει στην ίδια πολυκατοικία με την πολύτεκνη οικογένεια στην περιοχή του Φαλήρου.

Τα όσα βίωνε το ζευγάρι, εδώ και δύο χρόνια, στο διαμέρισμά του από τον θόρυβο που προκαλούσε η οικογένεια με τα τέσσερα παιδιά - ηλικίας 12, 10 ετών και δίδυμα 5 ετών-  περιγράφει, μιλώντας στη Voria.gr, ο δικηγόρος του Δημήτρης Σερέφας.

Σύμφωνα με τον κ.Σερέφα, «δεν πρόκειται για πρωτοφανή απόφαση αλλά για ένα μέτρο που προβλέπεται σε πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις, όταν παραβιάζεται αυτή η διάταξη του νόμου».

Όπως εξηγεί ο δικηγόρος, ο πολιτικός μηχανικός και η σύζυγός του οφθαλμίατρος εδώ και δύο χρόνια εξάντλησαν κάθε μέσο για να διευθετηθεί το θέμα.

«Πριν καταλήξουμε στα δικαστήρια, είχαν προηγηθεί πολλές απόπειρες να διευθετηθεί το θέμα μήπως και αντιληφθεί η οικογένεια ότι ο θόρυβος ξεπερνάει τα επίπεδα του ανεκτού, αλλά δυστυχώς, δεν υπήρχε ανταπόκριση», υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για προκλητική συμπεριφορά της οικογένειας.

Σύμφωνα με τον κ. Σερέφα, το ζευγάρι κατέφυγε με σωρεία καταγγελιών στην Αστυνομία, στην οποία κλήθηκε η οικογένεια για εξηγήσεις, αλλά δεν λύθηκε το πρόβλημα.

«Η ενόχληση ήταν 24 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα, όλη την εβδομάδα, συνεχώς», τόνισε ο δικηγόρος, σύμφωνα με τον οποίο στην απόφαση «εμπεριέχεται η κρίση του δικαστή, ο οποίος ανέφερε ότι ακόμα και ποδόσφαιρο έπαιζαν μέσα στο διαμέρισμα».

Στο δικαστήριο κλήθηκαν και κατέθεσαν υπέρ του ζευγαριού και οι υπόλοιποι γείτονες της πολυκατοικίας όσο και ένοικοι από διπλανά σπίτια.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Σερέφα, παρά την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία επιδόθηκε στους αντίδικους, η πολύτεκνη οικογένεια συνέχιζε να κάνει φασαρία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ζευγάρι να καταθέσει εκ νέου αγωγή για την εφαρμογή της απόφαση του δικαστηρίου, επί της οποίας η πολύτεκνη οικογένεια έχει ασκήσει ήδη έφεση.

Ο κ. Σερέφας εξήγησε ότι η απόφαση που προβλέπει το πρόστιμο και την προσωποκράτηση δεν θα εφαρμόζεται κάθε φορά που η πολύτεκνη οικογένεια κάνει φασαρία.

«Σύμφωνα με πάγια νομολογία του Αρείου Πάγου οι περισσότερες παραβάσεις συνιστούν μια διαρκή ενέργεια ή μια φυσική ενότητα ενέργειας. Αυτό σημαίνει πως όταν εγώ κάνω 10 καταγγελίες δεν θα επιβληθεί η απόφαση επί 10 φορές το πρόστιμο και η προσωποκράτηση. Θεωρείται μια φυσική ενότητα ενέργειας και έτσι θα επιβληθεί η απόφαση μια φορά. Επειδή η πολύτεκνη οικογένεια συνέχισε να κάνει φασαρία, προχωρήσαμε εμείς σε νέα κατάθεση αγωγής, ώστε να διαγνωστεί ξανά το ότι έχει παραβιαστεί απόφαση και να επιβάλει ο δικαστής τη χρηματική ποινή και την απαγγελία της προσωποκράτησης», εξήγησε ο δικηγόρος, χαρακτηρίζοντας «μύθο τα όσα κυκλοφόρησαν για την επιβολή της ποινής».

Η νέα αγωγή του ζευγαριού σε βάρος της πολύτεκνης θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα, ενώ η έφεση που κατέθεσαν οι αντίδικοι στις αρχές της νέας χρονιάς.

Πηγή: voria.gr


Δείτε βίντεο: «Έπαιζαν ποδόσφαιρο στο διαμέρισμα» λέει ο δικηγόρος που καταδίκασε τους πολύτεκνους να πληρώνουν €300 όποτε κάνουν θόρυβο

ΣΧΟΛΙΑ (219)

gkexpert1

Βγάλτε όλη την αστυνομία να συλλάβει γονείς και παιδιά που βρίσκονται σε παιδικές χαρές ώρες κοινής ησυχίας.Οι παιδικές Φωνούλες σας ενόχλησαν. Σε κάποια χωρια έχουν Χρόνια να ακούσουν παιδική φωνη.Πολυτεκνος στην Ελλάδα με αυτή την οικονομική κατάσταση σημαινει ήρωας και μετά θέλετε καταπολέμηση υπογεννητικοτητας.Δε σας αξίζουν παιδιά με τέτοια μυαλά που κουβαλάτε.Διαβαζω 24ωρες φασαρια δηλ.δε κοιμούνται ποτε;Κάτω τα χέρια σας από τα παιδάκια.Τον πολιτισμό σας να τον δείξετε όταν πετάτε τη γοπα από το παράθυρο του αυτοκινήτου,όταν βάζετε εμπόδια στα πεζοδρόμια και δε μπορεί όχι ανάπηρος να μετακινηθεί αλλά κάνεις άλλος και εν κατακλείδι γιατί δε βοηθούσε η γειτονιά αυτή την οικογένειά να κάνει μια καλή ηχομόνωση στο σπίτι της.Ντροπη από κάθε άποψη.

Αντώνης

Σε όποια οποιαδήποτε χωρα (εκτός του Πακισταν) θα δίνοντας τριμηνη προθεσμία στους πολυτεκνους να βρουν νέο σπίτι.

360 μέρες το χρόνο.

Δικηγόρος: Η ενόχληση ήταν 24 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα, όλη την εβδομάδα, συνεχώς. Καλα. Υπάρχει δικαστής που πίστεψε αυτή την δήλωση? χαχαχαχα. Ελληνάρεεεεεςςς

Τα ελληνόπουλα

δεν ξέρουν να παίζουν. Ξέρουν να ξεδίνουν, να εκτονώνται. Το παιχνίδι είναι τέχνη, είναι πειραματισμός, είναι μάθηση σεβασμού, ελευθερίας, φαντασίας. Δεν είναι ποδόσφαιρο, ή ξεφωνητά ή παλαβό τρέξιμο ή ποδήλατο στην αλλάνα. Αδαής ή αλητογονείς θα μάθουν στα παιδιά τους την τέχνη του αλητοελληνάρα. Δυστυχώς τα ποντικόσπιτια που ζουν οι έλληνες και τα λένε σπίτια δεν βοηθάνε. Και σε αυτό ακόμα φταίνε οι ίδιοι οι έλληνες. Καταστρέψατε το περιβάλλον σας, τον εαυτό σας, την οικονομία σας. Εχετε καταστρέψει και τα παιδιά σας.

@Τα ελληνόπουλα

Με ποια ιδιότητα βγάζετε αυτά τα συμπεράσματα; Σε ποιο παιδαγωγικό εγχειρίδιο διαβάσατε αυτόν τον ορισμό για την λέξη "παιχνίδι"; Γιατί καταδικάζετε μόνο τα ελληνόπουλα και τους γονείς τους; Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η άποψη σας αλλά δεν μπορώ να αφήσω αναπάντητο ένα εντελώς συκοφαντικό σχόλιο.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

1. Κατά τις ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας απαγορεύονται: α. Οι εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο. β. Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους. γ. Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού. δ. Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΩ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΤΣΙΠΟΥΡΟΚΑΤΑΝΥΞΗ ΚΑΘΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ //ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ//, ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ΄΄

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Από ποιόν ανέχεσαι την τσιπουροκατάνυξη? Αν είναι από το απέναντι τσιπουράδικο, ΔΕΝ μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα. Αν είναι από ΜΗ-εφαπτόμενο με σένα διαμέρισμα, τότε σε ώρες ΜΗ-κοινής ησυχίας, πάλι ΔΕΝ μπορείς να κάνεις τίποτα! Αν το σπίτι σου εφάπτεται με τον χώρο της τσιπουροκατάνυξης, τότε εαν φτάνουν σε σένα 80db (ντεσιμπέλ), φωνάζεις αστυνομία και Διεύθυνση Υγείας (οι μπάτσοι δεν έχουν ντεσιμπελόμετρα) για ηχορρύπανση και επιδίδεται επιτόπου πρόστιμο. Ένα σπίτι όμως απορροφά από 30 εως 60db, ανάλογα την μόνωση του, οπότε για να αποδεχθείς εσύ 80db στον χώρο σου, θα πρέπει ο άλλος να κάνει θόρυβο πάνω από 100-110db! 120db βγάζουν τα νυχτερινά κλαμπ πχ. Σε ώρες κοινής ησυχίας, τους ξεσκίζεις όλους ανεξαιρέτως!! Άλλη λύση είναι να κάνεις κι εσύ θόρυβο και να τους ταπώνεις, όπως οι χεβυμεταλλάδες πιο κάτω που είναι ο καλύτερος οφθαλμός αντί οφθαλμού. Μπορείς να μπείς στο φόρουμ του policenet για να διαβάσεις περιπτώσεις.

Γιωργος

Έλα στο μπουρναζι να κοιμηθείς και μετά έλα πες μου για φασαρία.

Σελεστε

Ειμαι μητερα τριων παιδιων, 2, 9 και 10 ετων. Οποιος εχει παιδια δεν σημαινει οτι μπορει να κανει οτι θελει και οποτε θελει. Δειτε τα σχολεια, ποσα παιδια αντιδραστικα και βιαια υπαρχουν και πως αντιδρουν οι γονεις οταν τολμουν να τους πουν καποια κουβεντα οι δασκαλοι. Φανταστειτε αυτα τα παιδια τι θα κανουν στο σπιτι τους που θα εχουν το ελευθερο... Δεν ειναι υποχρεωμενος κανεις να τα ανεχτει επειδη ειναι απλα παιδια.. Φτανει με αυτη την καραμελα! Και το λεει μια μητερα 3 παιδιων. Ποσες φορες σας εχει τυχει να πατε για φαγητο και απο το διπλανο τραπεζι να γινεται χαμος;; Και δεν χρειαζεται να ειναι καποιος πολυτεκνος, αρκει και ενα κακομαθημενο. Θα μου πεις τα δικα σου ειναι αγια; Καθε αλλο, αλλα εχει βγαλει μαλλι η γλωσσα μου να τους μιλαω για να τα κανω να σεβονται οχι μονο το δικαιωμα για ηρεμια του γειονα αλλα γενικα τα δικαιωματα και τις υποχρεωσεις ολων των ανθρωπων. Απο τα 1000 που τους εχω πει, τα 10 αν τους μεινουν θα εχω κανει κατι καλο για το μελλον τους. Ετσι θα επρεπε να λειτουργουμε ολοι, με γνωμωνα το καλο των παιδιων μας, οχι να μπουμε στο ματι του γειτονα...

ΙΓυναικαρα

Πολυ σωστα μιλατε κυρια μου...

Nikos

Καλά κι εμείς 3 αδέρφια ήμασταν και παίζαμε και ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο διαμέρισμα. Το θέμα είναι αν σέβονται τις ώρες κοινής ησυχίας.

@

Ούτε κι' αυτό είναι σωστό. Δηλαδή τι, τις άλλες ώρες πρέπει να γίνεται κόλαση; Ο άλλος μπορεί να είναι άρρωστος, να διαβάζει, θα ησυχάζει μόνο 2.30 με 5.30 το μεσημέρι και τις υπόλοιπες ώρες τρελοκομείο; Πάντα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην ενοχλούμε όπως δεν θέλουμε να μας ενοχλούν. Στις πολυκατοικίες ακούγονται τα πάντα, δεν είσαι μόνος σου! Χρειάζονται κανόνες για να μπορούμε να συμβιώσουμε.

τζακ

Αν εισαι γυφτος ελληναρας θα παιζεις μπαλα μεσα στο διαμερισμα ασχέτως ώρας, αν όμως επαιζαν μπαλα οι αποπανω σου θα γκρίνιαζες από το πρωτο λεπτο...

Μαφαλντα

Αυτό περί σεβασμού της κοινής ησυχίας και τις υπόλοιπες ώρες να κάνεις ότι θες είναι ΜΥΘΟΣ ! Απλά η παράβαση αλλάζει . Η μια λεγεται διατάραξη κοινής ησυχίας και η άλλη λέγεται ηχορρύπανση. Και οι δυο είναι παραβάσεις και οι δυο διώκονται. Η ηχορρυπανση παγκοσμίως έχει αρχίσει να θεωρείται άσκηση βίας που καταρρακώνει τα θύματα, δημιουργεί μόνιμες βλάβες στον ψυχισμό τους και τιμωρείται όλο και αυστηρότερα .

ΜΙΚ

Μπορεί να γίνει τίποτα για τους τύπους που κυκλοφορούν στους δρόμους έχοντας στη διαπασών το στερεοφωνικό του ενός κιλοβατ για να μας γνωστοποιήσουν τις άθλιες μουσικές προτιμήσεις τους ή για να διαλαλήσουν ότι ήρθε "φρέσκο πράγμα" στην περιοχή (γνωστός συνθηματικός τρόπος επικοινωνίας των χασισέμπορων με την εκλεκτή πελατεία τους).

Καραήττας

Ναι! Νερόβομβες με χρώμα ακρυλικό! Μόλις περνάει κάτω από το σπίτι, του ρίχνεις μία στο πίσω παρμπρίζ. Όχι στο μπροστά! Δεν θα βλέπει! Και μετά ας πάει για νέο βάψιμο! :-)

...

Συγχαρητήρια, μόλις κέρδισες μία αγωγή. Και απέδειξες ότι είσαι πιο ζώο από αυτούς που κατηγορείς. Και πάλι μπράβο.

Βρε ούγκανοι

Για τι μοναστήρια μιλάτε επειδή θέλουμε να κοιμηθούμε και να ηρεμίσουμε στο ίδιο μας το σπίτι; Το σπίτι σου γι'αυτό έχει δωμάτιο και κρεβάτι, για να ξαπλώνεις να ηρεμείς και να κοιμάσαι, όχι να σου κάνουν τα νεύρα κρόσσια κάτι κακομαθημένα που δεν έμαθαν να σέβονται. Αν δεν μάθουν να σέβονται απο μικρή ηλικία 3-4 χρονών, δεν θα σεβαστούνε ποτέ να το ξέρετε αυτό. Είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι που το παίζετε κούλ μένετε σε μονοκατοικίες, ή δεν νιώσατε πραγματικά πως είναι να έχεις μικρά παιδιά απο πάνω και να παίζουν μπάλα ασταμάτητα. Δεν φταίει το παιχνίδι τους και η μπάλα, φταίει το ότι δεν τα έμαθαν να σέβονται τίποτα.

Παθών

Αυτό που δεν καταλαβαίνετε ή δεν θέλετε να καταλάβετε όσοι "εξανίστασθε" για την αυστηρότητα ενάντια στα παιδάκια είναι ότι δεν τα βάζουμε με τα παιδάκια, έχουμε πρόβλημα όσοι έχουμε με τον συνεχή και ακατάσχετο θόρυβο! Το σπίτι του καθενός είναι σπίτι του, ο χώρος του, εκεί που πάει για να ξεκουραστεί απ' την δουλειά, να ηρεμήσει, να κοιμηθεί, να ησυχάσει το κεφάλι του! Αν δεν ξέρουν κάποιοι πως να φερθούν σε μια πολιτισμένη κοινωνία που ο ένας σέβεται τον άλλο, να πάνε στο χωριό τους να φωνάζουν και να κάνουν όσο θόρυβο θέλουν μόνοι τους στην μονοκατοικία τους! Εγώ δεν χρωστάω τίποτα να πέφτω να κοιμηθώ γιατί αύριο δουλεύω και από πάνω να γίνεται της τρελής! 3 ή ώρα τη νύχτα της αλληνής της κατεβαίνει να σφουγγαρίσει και να βάλει πλυντήριο και να τραβάει έπιπλα! Και μετά να βγαίνει να απλώσει και να χτυπάει τα κάγκελα με τη σφουγγαρίστρα γιατί είναι και νευρασθενική! Και αυτό κάθε μέρα γιατί είναι και ψυχαναγκαστική! Και κάθε μέρα να βρίζονται συνεχώς πάνω απ' το κεφάλι σου σε σημείο που να λες "ας σφαχτούν επιτέλους να ησυχάσουμε"! Και όλα αυτά με ουρλιαχτά, με δυνατές φωνές, τους ακούς πεντακάθαρα λες και είναι μες στο σπίτι σου.... Ναι ντάκα ντούκα όλη μέρα επί χρόνια τα έπιπλα, τα ντουλάπια και δεν ξέρω 'γω τι! Λοιπόν να σοβαρευτούμε, και αν είναι "παιδάκια" οι γονείς τους να τα μάθουν να κάνουν ησυχία και να σέβονται τον διπλανό τους, δεν μιλάμε για έξτρα καταστάσεις, μια δυο φορές που έτυχε, ή έχει ο άλλος γιορτή μια φορά τον χρόνο και γενέθλια και τέτοια, αυτά τα ξέρουμε και όλοι έχουμε κατανόηση. Εδώ μιλάμε για κάθε μέρα, εφιάλτης! Για άντε να το κάνεις αυτό στη βόρεια Ευρώπη, καμιά Ελβετία, σε έχουν μπαγλαρώσε αβλεπί! Και να το λες μια, να το λες δυο, με το καλό, με το άγριο, ότι ενοχλείς, πρόσεχε, ακούγεσαι, και... τίποτα να μην αλλάζει. Επί χρόνια αυτό! Τι κάνεις εκεί; Ε ναι λοιπόν, αν σε παίρνει και έχεις και μάρτυρες, κάνεις και δικαστήριο! Το ότι υπάρχουν και άλλοι θόρυβοι, αυτοκίνητα, μηχανάκια κλπ, αυτοί υπάρχουν, δεν σημαίνει πως πρέπει να προσθέσουμε κι άλλους στην ταλαίπωρη ζωή μας! Να μάθουμε να φερόμαστε και να σεβόμαστε τον διπλανό μας...

Στην Γερμανία

μετά τις 11 το βράδυ αν βάλεις πλυντήριο, μουσική, ηλεκτρική σκούπα κλπ, έρχεται η αστυνομία και σε μαζεύει. Ούτε μπάνιο δεν μπορείς να κάνεις, να τρέχει δηλαδή το νερό για μισή ώρα. Ο θόρυβος που κάνει μια νεοελληνική οικογένεια ισοδυναμεί με τον θόρυβο 100 βορειοευρωπαίων.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

poreia-syntagma_main02

Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες συρρέουν έξω από τη Βουλή για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών - Βροντοφωνάζουν «όχι» στη Συμφωνία και συνθήματα για τη Μακεδονία - Διαδηλωτές απ' όλη την Ελλάδα καλούν τους βουλευτές να μην υπερψηφίσουν τη Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ

341
anarxikoi_sidagma

Έγραψαν συνθήματα τα ξημερώματα της Κυριακής στο Σύνταγμα  «οι εθνικές ιδέες γεννούν νεκροταφεία» και «Σε Ελλάδα-Τουρκία-Μακεδονία ο εχθρός είναι τα Κράτη, Αφεντικά και Πατριαρχία»

17