Αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ΕΡΤ: «Στην ΕΡΤ οι διευθυντές δεν έχουν πτυχίο, αλλά μπάρμπα στην Κορώνη»!

thalassinos

Αφορμή, στάθηκε η διαδικασία επιλογής Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας, με τελική επιλογή του Δ.Σ. την τοποθέτηση του ίδιου του Διευθύνοντος Συμβούλου Β. Κωστόπουλου

Δημόσια καταγγελία εναντίον του τρόπου διοίκησης της ΕΡΤ και συγκεκριμένα των διαδικασιών που ακολουθούνται για τη στελέχωση των θέσεων ευθύνης του νέου οργανογράμματος, έδωσε στη δημοσιότητα ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ.

Ο Γιώργος Θαλασσινός με δημόσια παρέμβαση του που φέρει τον ειρωνικό τίτλο «ΕΡΤ- Επιστροφή στις ρίζες» καταλογίζει στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Β. Κωστόπουλο παράτυπες διαδικασίες, αποκλεισμό ικανών στελεχών, έλλειψη λογοδοσίας και κυρίως έλλειψη στρατηγικού οράματος για τη Δημόσια Τηλεόραση.

Αφορμή, στάθηκε η διαδικασία επιλογής Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας, με τελική επιλογή του Δ.Σ. την τοποθέτηση του ίδιου του Διευθύνοντος Συμβούλου Β. Κωστόπουλου. «Οι αρμόδιοι ας αναλογιστούν τη ζημιά που γίνεται σ’ ένα μεγάλο και έμπειρο Ραδιοτηλεοπτικό Οργανισμό σε βάθος χρόνου και τα επιχειρήματα που προσφέρονται σε όσους τον επιβουλεύονται», σημειώνει.

Η επιστολή του Γιώργου Θαλασσινού, έχει ως εξής:

ΕΡΤ – Επιστροφή στις ρίζες..

Γιώργου Θαλασσινού, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου ΕΡΤ

«Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Βασίλης Κωστόπουλος, διά του γραφείου τύπου της εταιρείας, επέλεξε να κάνουμε την συζήτηση για το μέλλον της Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ και δημόσια. Κανένα πρόβλημα. Το μόνο πρόβλημα είναι τα ψέματα και οι δικολαβίες.

Γι αυτό ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.

Ο Β. Κωστόπουλος δεν εξηγεί, πώς ένα πενταμελές ΔΣ οδηγείται σε έλλειψη απαρτίας με έναν απόντα. Αρα δεν ισχύει ότι έλειπε μόνο ένας !

Δεν εξηγεί επίσης γιατί ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ και υπεύθυνος, με απόφαση του ΔΣ, για τη Ραδιοφωνία, με 20ετή επιτυχημένη πορεία στο ραδιόφωνο και τα ΜΜΕ, ήταν ακατάλληλος να επιλέξει προϊσταμένους προγραμμάτων της ΕΡΑ, ενώ ο ίδιος, χωρίς την ελάχιστη εμπειρία και γνώση του αντικειμένου, είναι ο κατάλληλος.

Ο Β. Κωστόπουλος δεν εξηγεί με βάση ποια κριτήρια και με ποιά διαδικασία αποφάσισε να κηρύξει άγονη την διαδικασία προκήρυξης της θέσης του Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας, ώστε να καταλήξει να αυτοπροταθεί για τη θέση. Λίγες οι 10 υποψηφιότητες; Έλειψαν τα πτυχία; Η εμπειρία; Όχι βέβαια. Ο εκλεκτός του δεν διέθετε τα τυπικά προσόντα. Οπότε θα διοριστεί διά της πλαγίας..

Δεν μας εξηγεί γιατί δεν ζήτησε προτάσεις από τον υπεύθυνο για το Ραδιόφωνο ΠΡΙΝ ορίσει τους νέους προϊσταμένους της ΕΡΑ. Και γιατί θα φέρει στο ΔΣ τις αποφάσεις του για..διαβούλευση και όχι για απόφαση.

Με τέτοιες δικολαβίες και υποσχέσεις απέσπασε 3 υπέρ και 1 κατά, στην ψηφοφορία στο πρόσφατο ΔΣ της ΕΡΤ για τον αυτοδιορισμό του, ενώ απειλήθηκε και το 2-2.

Με έωλες –στα όρια της παρατυπίας – διαδικασίες, με αποκλεισμούς και εξοστρακισμούς ικανών στελεχών, με ένα ΔΣ διχασμένο και αμήχανο, χωρίς στρατηγικό σχέδιο και χωρίς όραμα, η ΕΡΤ παραδίδεται σταδιακά στην απαξίωση, την περιθωριοποίηση και την αδράνεια, με αποκλειστική ευθύνη των «διοικούντων».

Έτσι οδηγούμαστε αισίως σε μία ΕΡΤ όπως την ονειρευτήκαμε… στους χειρότερους εφιάλτες μας.

Οδηγούμαστε σε μία ΕΡΤ που –επιτέλους – οι συνδικαλιστές και η ομήγυρης δεν εργάζεται, αλλά διοικεί, οι Γενικοί Διευθυντές δεν έχουν απαραίτητα πτυχίο ΑΕΙ, αλλά μπάρμπα στην Κορώνη, οι συνταξιούχοι διοικούν επιτροπές, ενώ οι υπεύθυνοι σημαντικών διευθύνσεων δεν γνωρίζουν αγγλικά.

Οδηγούμαστε σε μία ΕΡΤ, που την «εκσυγχρονίζουν» ακατάλληλοι άνθρωποι με φθαρμένα υλικά, ενώ θέτουν το μεγάλο μέρος του δυναμικού της σε αδράνεια.

Οι αρμόδιοι ας αναλογιστούν τη ζημιά που γίνεται σ’ ένα μεγάλο και έμπειρο Ραδιοτηλεοπτικό Οργανισμό σε βάθος χρόνου, τα επιχειρήματα που προσφέρονται σε όσους τον επιβουλεύονται.

Και όσοι αυτή τη στιγμή οδηγούν την ΕΡΤ σε πλήρη παρακμή, ας αναλογιστούν τι είναι ευκολότερο : Να πλήξεις έναν ισχυρό, σύγχρονο, απαραίτητο στην κοινωνία οργανισμό ή μία ΕΡΤ που την παρακολουθούν λίγοι και ακόμη λιγότεροι την σέβονται »;

Απάντηση της ΕΡΤ στον κ. Γ. Θαλασσινό

Σε απάντηση στην επιστολή του κ. Γιώργου Θαλασσινού σχετικά με πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΡΤ, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Το πενταμελές ΔΣ της ΕΡΤ οδηγήθηκε πολλές φορές σε έλλειψη απαρτίας, διότι μαζί με τον κ. Γιώργο Θαλασσινό αποχωρούσε και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων. Αυτό ευτυχώς έπαψε να ισχύει για το καλό της εταιρείας στην τελευταία συνεδρίαση.

Δεν τέθηκε ποτέ - ούτε άλλωστε ήταν δυνατόν να τεθεί - θέμα καταλληλότητας του κ. Γιώργου Θαλασσινού να επιλέξει αυτός τους προϊσταμένους διευθυντές της Ραδιοφωνίας. Για τον απλούστατο λόγο ότι ο κ. Γιώργος Θαλασσινός είναι μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, ενώ οι προϊστάμενοι της ΕΡΑ επιλέγονται κατά νόμο μόνο από τον Γενικό Διευθυντή αυτής.

Σε πείσμα των ισχυρισμών του κ. Γιώργου Θαλασσινού ότι δήθεν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ δεν εξήγησε με βάση ποια κριτήρια κρίθηκε άγονη η διαδικασία επιλογής Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας, υφίσταται λεπτομερής εισήγηση του κ. Β. Κωστόπουλου, η οποία περιέχει πρόταση για τη μόνη εφικτή λύση να ενταχθεί επιτέλους και η Ραδιοφωνία στο Οργανόγραμμα της εταιρείας με την προσωρινή ανάληψη καθηκόντων από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής και την επιλογή στη συνέχεια των προϊσταμένων όλων των βαθμίδων της Ραδιοφωνίας, προκειμένου να καταστεί δυνατή η λειτουργία της.

Ο κ. Γιώργος Θαλασσινός όχι απλώς δεν έλαβε τον λόγο επί της εισηγήσεως του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ, αλλά αποχώρησε από το ΔΣ (κατά τη συνήθη τακτική του).

Είναι λυπηρό ότι ο κ. Γιώργος Θαλασσινός δεν γνωρίζει ότι η επιλογή των προϊσταμένων της Γενικής Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας δεν ανήκει στο ΔΣ της εταιρείας, αλλά στον Γενικό Διευθυντή της ΕΡΑ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, υπό την ιδιότητα του ασκούντος προσωρινά καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας, υπέβαλε πρόταση προς το ΔΣ, η οποία και έγινε δεκτή, να υπάρξει σχετική διαβούλευση πριν την επιλογή των άνω προϊσταμένων.

Οι υπόλοιποι ισχυρισμοί του κ. Γιώργου Θαλασσινού που αφορούν σε ζητήματα λειτουργίας της ΕΡΤ είναι γνωστοί και τον εκθέτουν σοβαρά. Οι επανειλημμένες απουσίες του από το Διοικητικό Συμβούλιο, με σοβαρή βλάβη των συμφερόντων της ΕΡΤ, συνδέονται και με πρόσφατες απαράδεκτες θέσεις του κατά της απόφασης για την απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων της Super League, κάνοντας λόγο για παροχές σε “κατάδικους και υπόδικους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ”. Φαίνεται ότι ο κ. Θαλασσινός διαφωνεί κάθετα με το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη να έχει πρόσβαση έπειτα από πολλά χρόνια –ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς- σε ένα από τα πιο δημοφιλή τηλεοπτικά προϊόντα. Αλήθεια, η υψηλή τηλεθέαση των αγώνων κάνει τον κ. Θαλασσινό να νιώθει δικαιωμένος;

Η απάντηση της ΕΡΤ

Απαντώντας, στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΕΡΤ επισημαίνει ότι «το πενταμελές ΔΣ της ΕΡΤ οδηγήθηκε πολλές φορές σε έλλειψη απαρτίας, διότι μαζί με τον κ. Γιώργο Θαλασσινό αποχωρούσε και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων. Αυτό ευτυχώς έπαψε να ισχύει για το καλό της εταιρείας στην τελευταία συνεδρίαση».

Επίσης, αναφέρει ότι «δεν τέθηκε ποτέ θέμα καταλληλότητας του κ. Γιώργου Θαλασσινού να επιλέξει αυτός τους προϊσταμένους διευθυντές της Ραδιοφωνίας. Για τον απλούστατο λόγο ότι ο κ. Γιώργος Θαλασσινός είναι μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, ενώ οι προϊστάμενοι της ΕΡΑ επιλέγονται κατά νόμο μόνο από τον Γενικό Διευθυντή αυτής».

«Οι υπόλοιποι ισχυρισμοί του κ. Γιώργου Θαλασσινού που αφορούν σε ζητήματα λειτουργίας της ΕΡΤ είναι γνωστοί και τον εκθέτουν σοβαρά. Οι επανειλημμένες απουσίες του από το Διοικητικό Συμβούλιο, με σοβαρή βλάβη των συμφερόντων της ΕΡΤ, συνδέονται και με πρόσφατες απαράδεκτες θέσεις του κατά της απόφασης για την απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων της Super League, κάνοντας λόγο για παροχές σε "κατάδικους και υπόδικους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ". Φαίνεται ότι ο κ. Θαλασσινός διαφωνεί κάθετα με το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη να έχει πρόσβαση έπειτα από πολλά χρόνια -ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς- σε ένα από τα πιο δημοφιλή τηλεοπτικά προϊόντα. Αλήθεια, η υψηλή τηλεθέαση των αγώνων κάνει τον κ. Θαλασσινό να νιώθει δικαιωμένος;» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΡΤ.

ΣΧΟΛΙΑ (28)

Insider

Αρκει να δει κανείς το πάρκινγκ της ΕΡΤ πίσω από το κτίριο της Μεσογείων. Ενα απέραντο νεκροταφείο από εξειδικευμένα φορτηγάκια για εξωτερικές λήψεις. Φυσικά και έχει ανατεθεί σε ξένη εταιρεία αλλά οι προμήθειες συνεχίζονται.

Για αυτο δε μας υπολογιζουν στο Εξωτερικο

Πληρωνουμε μεσω των λογαριασμων της ΔΕΗ την ΕΡΤ,μια αχρηστη τηλεοραση χωρις ουσια και προγραμμα της πλάκας...Με υο ετσι θελω πρεπειε να πληρωνουμε την ΕΡΤ λογω νόμου λεει η σαπιλα των 300κονσιων στη Βουλη....Ο ανθρωπος λεει κατι που ισχυει χρόνια.Η ΕΡΤ παντα ηταν ενα δυνατο εργαλειο για την καθε κυβερνηση να διοριζει κολλητους.παιδια,συγγενεις κολλητων για να τους ευχαριστησει που ψηφισαν το συγκεκριμενο κομμα...ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ,,,Γιατι σας φαινεται παραξενο?Γνωριζετε ότι υπηρχαν ατομα στοην ΕΡΤ που επαιρναν μισθο παχυλο και δεν πατουσαν ΠΟΤΕ στο χωρο εργασιας????Και κανενας δεν μπορουσε να μιλησει γιατι ενα μιλουσε ξερετε τι σου ελεγαν???"Μη μιλας,κανε μονο τη δουλεια σου.αυτη που δεν παταει ποτε είναι του ταδε κ.τ.λ...ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΗΔΕΝ...ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΟΛΑ..ΟΙ μονιμοι παντα αποντες και αυτοι που εβγαζαν τη δουλεια ηταν τα παιδια με τις συμβασεις,Και δε μπορουσαν να μιλησουν για το ΑΔΙΚΟ...Στο μαξιμου τσιμουδια...Εκλεβαν απο τη πισω πορτα του parking γραφικη υλη (χαρτι Α4 κυριως)και καθε βδομαδα ερχοταν το φορτηγο του ΠΛΑΙΣΙΟ..Και εγω χωρις να με ρωτησει το κρατος εαν επιθυμω πρεπει να πληρωνω τα ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ με το υστερημα μου!!Για να γλεντνε στην πλατη μου...επειση οι 300 δε θελεουν να αλλαξουν το νομο με σκοπο να διοριζουν κομματικους στρατους...ΕΡΤ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ-ΔΕΚΟ- ΚΑΙ ΔΥΣΙΚΑ ΟΤΑ (ΔΗΜΟΙ) αλλα και ευρυτερος δημοσιος τομεας βρωμανε απο κομματοσκυλα της τωρινης κυβερνησης.....Αυτα που σας λεω δε τα γνωρίζετε????????

Βκ

Ας τη κλείσουν να τελειώνουμε!! Λες και τη βλέπει κανείς? Ο Σαμαράς κάτι ήξερε.

***

Αρχκα πρωτος ο Βαμβακουλας εχει πει: να φτιάξουμε μια τριμελή επιτροπή από 5-6 άτομα. Αρα η έλλειψη απαρτίας σε ενα πενταμελές ΔΣ με έναν απόντα ειναι αναλογα λογικοτατη- ειδικα αμα εισαι αριστερος. Εδω το ΖΑΒΟ που ειναι και μηχανηκαρα, κανει στροφη 360 μοιρων! Δε σας καταλαβαινω ωρες ωρες εκει στην ΕΡΤ. Οδηγούμαστε σε μία ΕΡΤ που –επιτέλους – οι συνδικαλιστές και η ομήγυρης δεν εργάζεται, αλλά διοικεί, οι Γενικοί Διευθυντές δεν έχουν απαραίτητα πτυχίο ΑΕΙ, αλλά μπάρμπα στην Κορώνη, οι συνταξιούχοι διοικούν επιτροπές, ενώ οι υπεύθυνοι σημαντικών διευθύνσεων δεν γνωρίζουν αγγλικά. Τωρα θα σε μαλωσω. Ολα τα ιδιωτικα καναλια-ραδιοφωνα, οπως ελεγε και ο Παππα-ρας μπορουν και δουλευουν με 300-400 υπαλληλους. Η ΕΡΤ θελει +3,000 μονιμους ασε τους εκτακτους τους συμβασιουχους τις εξωτερικες αναθεσεις κλπ. ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ οτι στη ΕΡΤ δεν εργαζωνται? Στην ΕΡΤ που στο Π.Κ καταφερε να μπει μεσα? Ρε καλα σας εκανε ο αλλος και σας εκλεισε σε μια νυχτα. ΚΛΕΙΣΙΜΟ θελετε και μονο. Η ακομη καλυτερα κοψιμο του τελους ΕΡΤ απο τη ΔΕΗ και λειτουργια με εσοδα-εξοδα οπως ΟΛΕΣ οι δουλειες. Στα εσοδα απο το κρατος μονο μια αδεια τηλεορασης οπως κανει η RAI η το BBC να σταματησουν να πληρωνουν τα κοινιχρηστα-γραφεια-αποθηκες-ταφοι κλπ. Να σας δω εκει ποσο μαγκες εισαστε.

Αννέτα

Εγώ δεν έχω μπάρμπα στη Κορώνη, έχω φάξ!

?

Στην βουλή να δεις τι γίνεται που είναι και πιο σοβαρό.... εκεί να δεις μαύρο που θέλουν.

Και η χούντα

έβαζε αγώνες δωρεάν στην τηλεόραση για να ενθουσιάζεται και να ξεχνιέται το πόπολο. Όσα καταγγέλλει αυτός για λεφτά σε υποδίκους είναι ψέμματα; Τι έγινε η διαπλοκή που κάποτε κατήγγειλε ο σύριζα; Οι μισοί λαθρέμποροι καυσίμων στην Ελλάδα με το ποδόσφαιρο ασχολούνται. Θα τους πληρώνουμε κιόλας, αντί να πάρουμε το 1,5 δις ετησίως από το λαθρεμπόριο καυσίμων, που έλεγε το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης;

...

και μιλαμε για μισθους που δεν παιρνει ουτε χειρουργος σε δημοσιο νοσοκομειο

Κηφηναριό

Αλλάζει τις παθογένειες της Ελλάδας είπε ο Αλέξης. 3000 άτομα η ΕΡΤ και θέλουν ακόμα 250 άτομα γιατί δεν προλαβαίνουν. Κούλη ακούς;

Νίκος

Καλά έκανε ο Σαμαράς και έβαλε μαύρο στην ΕΡΤ. Ρουσφέτι, ασυδοσία, αναξιοκρατία, τεμπελιά, προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και γλέντια, κάθε βράδυ στην αυλή της ΕΡΤ ορχηστρες τραγούδια, μπαλόνια γλέντια, ποιος τα πληρώνει όλα; Τα κορόιδα εμεις.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

car

Tο βάθος στο οποίο όπου βρίσκεται το όχημα αγγίζει περίπου τα 18 – 20 μέτρα - Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τις έρευνες των δυτών της ΕΜΑΚ - Η γυναίκα εξαφανίστηκε τη Δευτέρα

1
themos_arthro

Το ΘΕΜΑ πενθεί την απώλεια του Θέμου Αναστασιάδη.
Άφησε την τελευταία του πνοή απόψε μετά από ενάμιση χρόνο μάχης με τον καρκίνο

354