Πόσο κοστίζει η προσφυγική κρίση για το Εθνικό Σύστημα Υγείας

eidomeni-prosfyges

Οι τέσσερις στους δέκα πρόσφυγες αρρωσταίνουν στη διαδρομή, με συχνότερο πρόβλημα να είναι οι λοιμώξεις του αναπνευστικού - «Δεν έχουμε επαρκή στοιχεία για το εμβολιασμό στο 80% αυτών των ανθρώπων», λένε γιατροί

Τον αντίκτυπο της προσφυγικής κρίσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας καταδεικνύει ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «International Journal of Environmental Research and Public Health».

Η ανασκόπηση έγινε από την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Επείγουσας Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βέρνης, το Οικονομικό Κολλέγιο Περρώτης και το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Εκ των κύριων ερευνητών της ανασκόπησης από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι ο καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, ο οποίος μίλησε στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Μαντουβάλου «104,9 Μυστικά Υγείας».

Βάσει των επίσημων στοιχείων της ανασκόπησης, από τις αρχές του 2014, 1.112.332 πρόσφυγες διήλθαν από τα σύνορα της Ελλάδας. Από αυτούς, 33.677 ήταν παιδιά και έφηβοι πρόσφυγες, οι οποίοι ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, ενώ σήμερα φιλοξενούνται συνολικά 57.042 πρόσφυγες. «Οι Έλληνες είναι πολύ φιλόξενοι παρ' όλη την κρίση που βιώνει η χώρα με το 35% του πληθυσμού να είναι στο όριο της φτώχειας και οι δαπάνες για το σύστημα υγείας να μειώνονται συνεχώς», είπε ο κ. Γουργουλιάνης.

Σχεδόν 33% μειώθηκαν οι μέσες κατά κεφαλήν δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurostat, και όπως σημειώνεται από τους συγγραφείς της ανασκόπησης, το 2015, το 35,7% του πληθυσμού κινδύνευε από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό. Οι συνολικές δαπάνες για την υγεία στη χώρα μειώθηκαν από 22,49 δισ. ευρώ το 2009 σε 14,73 δισ. ευρώ το 2015, ενώ οι μέσες κατά κεφαλήν δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη μειώθηκαν από 2.024 ευρώ το 2009, σε 1.361 ευρώ το 2015, καταγράφοντας συνολική μείωση σχεδόν 33%. Στην πραγματικότητα, η κρίση οδήγησε σε ελλείψεις σε βασικό εξοπλισμό και ανεκπλήρωτες ανάγκες υγείας, τόσο για τον εγγενή πληθυσμό, όσο και για τους πρόσφυγες, τονίζει ο κ. Γουργουλιάνης.

Επικαλούμενος την ανασκόπηση, δηλώνει ότι το εκτιμώμενο κόστος των δημοσίων δαπανών για τη διαχείριση της προσφυγικής εισροής για το 2016, ήταν περίπου 0,3% του ΑΕΠ της χώρας (δηλαδή περίπου 600 εκατ. ευρώ). Το 35,7% αυτού του ποσού δαπανήθηκε στα Κέντρα Φιλοξενίας των προσφύγων, το 26,3% σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, το 20,6% στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, το 8,1% σε μεταφορές, το 6,5% σε άσυλο και μετεγκατάστασή τους, και το 2,8% στις επιστροφές στη χώρα τους.

Από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης υπάρχει αναφορά για 42.787 εμβολιασμούς παιδιών προσφύγων, που πραγματοποιήθηκαν από τον Μάιο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2017, με τη συνεργασία του υπουργείου Υγείας και διαφόρων ΜΚΟ, επισημαίνει ο κ. Γουργουλιάνης. «Ωστόσο, το κόστος αυτών των εμβολιασμών καλύφθηκε τουλάχιστον εν μέρει από τις ΜΚΟ. Στην πραγματικότητα οι ΜΚΟ έχουν αναλάβει σε μεγάλο ποσοστό την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των προσφύγων. Έτσι λοιπόν δεν ξέρουμε ακριβώς τι στοιχίζει η προσφυγική κρίση στην Ελλάδα, σε ένα σύστημα που είναι αρκετά επιβαρυμένο ήδη», λέει ο κ. Γουργουλιάνης.

Οκτώ στους δέκα πρόσφυγες αντιμετωπίζουν ψυχολογικές διαταραχές

Τα υπερπλήρη κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας χαρακτηρίζονται από υψηλά ποσοστά ψυχικής και οργανικής νόσου, αναφέρεται στην ανασκόπηση. «Αυτοί οι άνθρωποι δεν έρχονται να ζήσουν στην Ελλάδα. Άρα έχουν μια ισχυρή ανασφάλεια, με τις ψυχολογικές διαταραχές να αποτελούν ένα πολύ συχνό φαινόμενο, αφού εκτιμάται ότι οκτώ στους δέκα ταλαιπωρούνται από αυτή την ανασφάλεια, για το τι θα γίνει τις επόμενες μέρες, τις επόμενες εβδομάδες», λέει ο καθηγητής.

Οι τέσσερις στους δέκα αρρωσταίνουν στη διαδρομή

Όπως τονίζει ο καθηγητής, οι τέσσερις στους δέκα πρόσφυγες αρρωσταίνουν στη διαδρομή, με συχνότερο πρόβλημα να είναι οι λοιμώξεις του αναπνευστικού. «Δεν έχουμε επαρκή στοιχεία για το εμβολιασμό στο 80% αυτών των ανθρώπων, ενώ γνωρίζουμε ότι το Αφγανιστάν και το Πακιστάν είναι χώρες με υψηλά ποσοστά φυματίωσης, και μάλιστα αρκετά συχνά η φυματίωση αυτή είναι πολυανθεκτική. Επίσης όταν φτάνουν στις κλινικές μας δεν μιλάνε ελληνικά, δεν ξέρουμε την κουλτούρα τους, τις διατροφικές τους συνήθειες και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν πώς ακριβώς να αποταθούν στο ΕΣΥ. Αυτά είναι από τα πιο συνήθη προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Το ΕΣΥ καλείται συν τοις άλλοις να αντιμετωπίσει τις σημαντικότατες ψυχοτραυματικές εμπειρίες των προσφύγων, καθώς και τις πολιτισμικές και γλωσσικές διαφορές κατά την παροχή βοήθειας».

Η ανασκόπηση, όπως αναφέρει ο κ. Γουργουλιάνης καταλήγει ότι κρίνεται επιβεβλημένη η ενίσχυση του ΕΣΥ, ώστε να παρέχεται μια πιο ανθρώπινη και αποτελεσματική ιατρική περίθαλψη του εγγενούς και προσφυγικού πληθυσμού. «Προγράμματα καταγραφής και ακριβή συστήματα επιτήρησης των νοσημάτων, κατάρτιση των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης με σκοπό τη βελτίωση των ψυχοκοινωνικών και επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων, ιατροφαρμακευτική ενίσχυση των Κέντρων φιλοξενίας για την παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών πρωτοβάθμια φροντίδας, καθώς και του μηχανισμού άμεσης παραπομπής σε δομές του ΕΣΥ, και κυρίως προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης του ΕΣΥ, είναι απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των πολλαπλών αναδυόμενων προκλήσεων του Ελληνικού συστήματος υγείας», επισημαίνει ο καθηγητής.

ΣΧΟΛΙΑ (43)

zz

600 εκατ ΕΥΡΩ για τους ΣΚΑΤΟΜΟΥΣΟΥΛΜΆΝΟΥΣ ?Στο λαιμό να σας κάτσουν καραγκιόζηδες αριστεροκωλοκουλτουριάριδες .

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ //ΞΕΕΜΒΟΛΙΑΣΘΗΚΑΝ//.ΝΑΠΑΡΕΜΒΕΙ Η ΔΗΜΩΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ.

ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΓΕΛΟ

ΟΣΟ ΘΑ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΜΕ ΒΑΠΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΨΑΡΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ .ΛΙΓΟ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΛΑ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ...ΘΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ . ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΦΥΛΑΝΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΦΥΛΑΓΑΝ ΕΠΙ ΧΟΤΖΑ ΚΑΙ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ .ΟΛΟΣ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ .ΞΕΡΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΩΣ Η...ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΑΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΚΕΦΑΛΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ...ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ...ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΕΝΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΝΕΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΜΕ..ΝΑ ΠΑΝΕ ΩΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥΣ .

ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ

ΣΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΟΙ ΟΥΡΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΦΡΙΚΑΝΟΑΣΙΑΤΩΝ ΦΘΑΝΟΥΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ .ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ 401 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΥΤΕ Ε Ν Α Σ ΨΥΚΤΗΣ ΝΕΡΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΝ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ .ΑΥΤΟ ΜΑΡΤΥΡΑ ΠΩΣ ΟΤΙ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ .ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΙΣΛΑΜΟΥΠΟΛΕΙΣ ...ΥΠΗΡΞΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΥΠΗΡΕΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΥΠΕΡ ΙΣΛΑΜΕΠΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΜΕΝ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΕΤΑΞΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥΣ...ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΠΕΜΨΑΝ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΩΤΕΡΟΥ .ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ Ο ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ...ΙΕΡΗ ΑΓΕΛΑΔΑ ΚΙ Ο ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ .

ΚΟΜΜΕΝΗ Η ΠΑΡΑΜΥΘΑ

ΤΑ ΠΕΡΙ...ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΑΦΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣΤΙΓΑ .ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΜΗ ΕΜΠΟΛΕΜΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΕΜΠΟΛΕΜΕΣ ΧΩΡΕΣ .ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΚΑΚΩΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΜΗ ΕΜΠΟΛΕΜΕΣ ΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΣΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ .ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΟΡΟΣ ΤΩΡΑ ΔΑΣΚΑΛΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ...ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ .

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ ...ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ ΠΟΥ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΑΝ ΩΣ ...ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΨΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΩΝ .ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΩΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΦΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ...ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ Μ.Κ.Ο ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ ΟΝΟΜΑΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΤΟΚΟ ΤΟΥ ΓΙΟ..ΚΑΡΟΛΟ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΜΑΡΞ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΝΑΔΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ...ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ .ΤΩΡΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΓΩΝΑΣ Η ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ...ΟΛΥΜΠΟ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ Η ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑ ...ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ...ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ... ΣΕΒΕΤΑΙ .O MAKΑΡΙΤΗΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΙΜΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥ .

ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ

ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ 10.000.000 ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΗΣΑΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ .ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΑΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ .ΠΑΛΙΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΚΙ ΕΠΑΙΡΝΑ ΔΕΚΑΔΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ .ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΤΟ ΕΓΓΟΝΙ ΜΟΥ ΠΗΡΑ ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΑΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΩΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ ΤΣΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΝΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΝ .ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ? ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΕΑΝ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΣΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΤΣΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ? ΕΓΩ ΩΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΗΘΕΛΑ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ .ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ Η ΘΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΟΥΝ...ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ? ΔΑΓΚΩΤΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ Η ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝΟΦΑΦΟΙ ? ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΜΑΣ Η ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ? ΟΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΑΣΙΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΟΡΤΕ ΤΟΥΣ .ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΑΤΕ .

ΡΗΤΟΡΙΚΗ...ΜΙΣΟΥΣ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ...ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΛΛΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣΤΙΓΑ .ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΔΡΟ ΠΟΥ ΟΙ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΑΣΠΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΞ ΠΕΡΙ ΞΕΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΑΛΑΕΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ .ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΟΖΑΛ ΜΕΣΩ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΙΣΛΑΜΕΠΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ .ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΕ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ...ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΟ .ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ....ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ . ΘΕΩΡΩ ΚΑΘΕ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟ ΩΣ...ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ .ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΝΑΣΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ .ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΥΠΗΡΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΡΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΙΣΛΑΕΠΟΙΚΩΝ .ΕΚΕΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΚΙ ΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠ ΟΨΗΝ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΑΥΞΗΘΗΚΕ...ΤΟΤΕ ΤΟ...ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ...ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΕ...ΑΥΝΑΝΙΣΤΑΝ .

Η ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΙ ΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠ ΟΨΗΝ ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ...ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ . Η ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΒΑΛΕ ΕΞΤΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΑΡΑΤΣΙ 6% ΣΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 60 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ .ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΜΑΣΤΙΓΑΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΩΝ ΤΣΑΜΠΑΤΖΗΔΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΤΩΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ .ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΝΑΙ...ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ .

93% ξου ρε γίδια ξου !!!!

έτσι πρέπει. Να είσαι άνεργος, να πληρώνεις ΕΝΦΙΑ, για να έχει περίθαλψη ο "κατατρεγμένος"..... το σωστό να λέγεται.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gavroglou_8

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις συνέργειες ΑΕΙ και ΤΕΙ και οι τροπολογίες του για το νέο σύστημα του διορισμού των εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών Α.Σ.Ε.Π. έτους 2008

danellis_nai

Δύο άτομα που κινούνταν κοντά στο σπίτι του βουλευτή, θεωρήθηκαν ύποπτα και ελέγχθηκαν από αστυνομικούς, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα το επιλήψιμο - Δεν βρέθηκε και κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός, έπειτα από την έρευνα ανδρών του ΤΕΕΜ στο σημείο

17