ΠΟΣΔΕΠ: 48ωρη απεργία εν μέσω εξεταστικής περιόδου των φοιτητών

akadimia-630_0

Mε βασικό αίτημα την επίλυση του ζητήματος των χαμηλών μισθών των Καθηγητών των Πανεπιστημίων

48ωρη απεργία μέσα στην εξεταστική των φοιτητών και συγκεκριμένα την Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου αποφάσισε η ΠΟΣΔΕΠ, « Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού» με βασικό αίτημα την επίλυση του ζητήματος των χαμηλών μισθών των Καθηγητών των Πανεπιστημίων.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), Στάθης Ευσταθόπουλος, αναφέρει πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ουσιαστικά τους αγνοεί, υπενθυμίζοντας ότι σε συναντήσεις που είχε εντός του έτους η ΠΟΣΔΕΠ με τον υπουργό Οικονομικών (αλλά και αργότερα με εκπροσώπους του), υπήρξε δέσμευση του υπουργού για επανεξέταση από την κυβέρνηση του μισθολογίου των μελών ΔΕΠ.

Επιπλέον, ο κ. Ευσταθόπουλος επισήμανε πως, «ο υπουργός Οικονομικών είχε δεσμευθεί ότι θα ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με την ΠΟΣΔΕΠ για το πώς θα επιλυθεί το πρόβλημα των χαμηλών μισθών των πανεπιστημιακών καθηγητών».

Τότε μάλιστα η ΠΟΣΔΕΠ είχε ζητήσει από τον κ. Τσακαλώτο να καταθέσει την 1η Σεπτεμβρίου την πολιτική του απόφαση αν είναι διατεθειμένος να διαθέσει κονδύλιο για το ειδικό μισθολόγιο των καθηγητών πανεπιστημίου.

«Δυστυχώς, ο υπουργός δεν άνοιξε μέχρι σήμερα κανέναν δίαυλο επικοινωνίας με την ΠΟΣΔΕΠ, και έκτοτε δεν έχει προβεί σε καμιά συγκεκριμένη ενέργεια που να δείχνει ότι έχει διάθεση να επανεξετάσει το θέμα. Για την ΠΟΣΔΕΠ το θέμα αυτό είναι κορυφαίο και πρώτο στη λίστα των διεκδικήσεών της», τονίζει ο κ. Ευσταθόπουλος.

Κατόπιν τούτων, η διοικούσα επιτροπή της ομοσπονδίας αποφάσισε προειδοποιητική απεργία για τις δύο πρώτες μέρες της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου, στις 3-4/9.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Καθηγητής ΑΕΙ

Διαβάστε εδώ όλοι πριν αρχίσετε να βρίζετε... 1) ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ να κάνουν απεργία μέσα στην εξεταστική. και μάλιστα 48 ώρες (σιγά τα αυγά δηλαδή). Αυτά είναι τελείως χαζομάρες, μόνο για ταλαιπωρία των φοιτητών ΚΑΙ των καθηγητών και τίποτε άλλο. Να'χαμε να λέγαμε. 2) Στους καθηγητές ΑΕΙ έχουν γίνει περικοπές πολλαπλές (και ως ειδικά μισθολόγια, και ως "δημόσιο" - δηλαδή και παππάς και ζευγάς σε ότι αφορά τις περικοπές), κάποιες - λίγες - από τις οποίες το ΣτΕ έκρινε παράνομες πριν αρκετά χρόνια (όπως και άλλες των ένστολων κλπ). 3) Καμία κυβέρνηση, ούτε η ΝΔ, ούτε φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ δε σεβάστηκε την απόφαση του ΣτΕ και αρνείται να την εφαρμόσει και να δώσει πίσω αυτά που παράνομα πήρε. Εντωμεταξύ, τηρεί υπερπλεονάσματα από τέτοιου είδους λαμογιές και υπερφορολόγηση. Ουσιαστικά περιφρονεί το ΣτΕ και λεει στους εργαζόμενους στα ΑΕΙ να πάνε να... 4)Ανώτερο όργανο απο το ΣτΕ δεν υπάρχει για να προσφύγουν, οπότε η μόνη "λύση" για τους καθηγητές είναι η απεργία - τόσο απλά. 5) Η απεργία είναι θεμιτή λύση όταν σε αδικούν τόσο στα μούτρα σου (μιλάω για την απόφαση του ΣτΕ με την οποία το κράτος αρνείται να συμμορφωθεί) αλλά ΟΧΙ 48ωρες στην ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ρε ΑΝΟΗΤΟΙ. Αν θές να κάνεις απεργία, τελειώνεις κανονικά την εξεταστική του Σεπτεμβρίου, να πάρουν οι φοιτητές τους βαθμούς τους, και ΜΕΤΑ ξενικάς ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, και ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΥΡΝΑΣ μέχρι να συμμορφωθεί το κράτος με τη Δικαιοσύνη. Το αντέχεις αυτό; Καλώς. Αλλιώς τα υπόλοιπα είναι χαζομάρες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sant

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για οριακή κατάσταση του νοσοκομειου -  Καταγγέλλει ότι  «πάγωσαν« οι θριαμβευτικές εξαγγελίες Τσίπρα - Με ένα γιατρό λειτουργεί η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας