Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης για Γάλλους πεζοπόρους σε φαράγγι του Ταΰγετου

eli_09

 Eίχαν σταματήσει σε ένα δύσβατο σημείο που δεν ήταν προσεγγίσιμο ούτε από την ομάδα της ΕΜΑΚ

Συναγερμός σήμανε χθες το μεσημέρι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, όταν υπήρξε τηλεφώνημα από τρεις Γάλλους ( δύο άνδρες και μία γυναίκα) που είχαν χάσει τον προσανατολισμό τους στο φαράγγι του Ριντόμου, στον Ταΰγετο.

Αμέσως ομάδα από την Π.Υ. Καλαμάτας καθώς και από τη ΓΑΙΑ, ξεκίνησε την αναζήτηση των Γάλλων, αλλά οι συντεταγμένες που τους είχαν δοθεί ήταν λάθος, έτσι έπειτα από αναζήτηση πολλών ωρών και συγκεκριμένα γύρω στις 11 το βράδυ τελικά εντοπίστηκαν.

Εντοπισμός που όμως δεν ήταν αρκετός για τον απεγκλωβισμό των τριών Γάλλων, αφού είχαν σταματήσει σε ένα δύσβατο σημείο που δεν ήταν προσεγγίσιμο ούτε καν από την ομάδα της ΕΜΑΚ που έφθασε στην περιοχή για αυτό το συμβάν.

Τελικά με το πρώτο φως της ημέρας πέταξε στην περιοχή ελικόπτερο Super Puma όπου διέσωσε τους δύο από τους τρεις Γάλλους, αφού ο τρίτος αποφάσισε να επιστρέψει με τα πόδια σε ασφαλές σημείo με τη συνοδεία των ομάδων διάσωσης.

Πηγή: tharrosnews

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Πολίτης

Αυτοί που σε άλλες περιπτώσεις ζητούσαν να πληρώσουν τα θύματα τον λογαριασμό τώρα πού είναι;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4480305

Το πλήρωμα συνελήφθη για πρόκληση ναυαγίου με πρόθεση - Φέρονται να υποστήριξαν ότι είχαν ξεκινήσει από τη Συρία με προορισμό τη Μάλτα με σκοπό να παραδώσουν το 40μετρο σκάφος- Δεν έπεισαν στις καταθέσεις τους