«Να αποδοθούν ευθύνες για τις πυρκαγιές όσο ψηλά και αν ανήκουν», λένε οι Ελληνες δικηγόροι

«Να αποδοθούν ευθύνες για τις πυρκαγιές όσο ψηλά και αν ανήκουν», λένε οι Ελληνες δικηγόροι

Η Συντονιστική Επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, εκφράζει βαθιά οδύνη για τον θάνατο των 91 πολιτών κατά τις πυρκαγιές και τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες τους

police_arthroo
Να αποδοθούν ευθύνες «όσο ψηλά και αν ανήκουν» για τις φονικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική, ζητεί με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή η έρευνα για τα αίτια και για την απόδοση ευθυνών για τις πυρκαγιές «πρέπει να προχωρήσει γρήγορα και σε βάθος» και «δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα ερωτήματα» ενώ «οι ευθύνες όσο ψηλά κι αν ανήκουν θα πρέπει να αποδοθούν».

Συγκεκριμένα, η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρει στην ανακοίνωσή της για το θέμα των πυρκαγιών και της εισαγγελικής διερεύνησης των αιτιών που οδήγησαν σε αυτές: «Η ελληνική Δικαιοσύνη οφείλει άμεσα και ενδελεχώς να διερευνήσει τις συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία, με την ιδιαίτερη σοβαρότητα που επιβάλλει η εκατόμβη των θυμάτων και η τεράστια έκταση των καταστροφών. Η έρευνα για τα αίτια και για την απόδοση ευθυνών πρέπει να προχωρήσει γρήγορα και σε βάθος. Δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα ερωτήματα. Οι ευθύνες, όσο ψηλά κι αν ανήκουν, πρέπει να αποδοθούν. Είτε για πράξεις είτε για παραλείψεις. Για μια τέτοια τραγωδία κάποιοι είναι υπεύθυνοι. Την αναζήτησή τους οφείλουμε ως ελάχιστη ένδειξη τιμής προς τους νεκρούς και τις οικογένειές τους, κυρίως όμως ως χρέος προς την εθνική μας συνείδηση, αλλά και τις νεότερες γενιές, οι οποίες δεν επιτρέπεται να ξαναζήσουν ανάλογα φαινόμενα καταστροφής. Η χώρα δεν μπορεί να πνίγεται ή να καίγεται διαρκώς και να κρύβεται σε διαχρονικά σφάλματα και αδυναμίες. Απαιτείται μια εθνική, λαϊκή αναγέννηση».

Η Συντονιστική Επιτροπή, εκφράζει ακόμη τη βαθιά οδύνη της για τον θάνατο των 91 πολιτών κατά τις πυρκαγιές και τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες τους.

Τέλος, υπενθυμίζει πως οι Δικηγορικοί Σύλλογοι έχουν ήδη λάβει έμπρακτα πρωτοβουλίες για την στήριξη και την ανακούφιση των πληγέντων και θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στην κατεύθυνση αυτή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης