Δικαστές και Αθηναίοι δικηγόροι έλαβαν αποφάσεις υπέρ των πυρόπληκτων

kokkino_limani_26_nekroi

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έλαβε απόφαση για οικονομική στήριξη των πληγέντων και καλεί τους δικαστές σε αιμοδοσία για τους εγκαυματίες - Εθελοντική αιμοδοσία και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για τους τραυματίες

Δικαστές και Αθηναίοι δικηγόροι στο πλευρό των πληγέντων από την πύρινη λαίλαπα στην Αττική.
Τόσο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) όσο και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) έλαβαν αποφάσεις για την υποστήριξη και ενίσχυση των θυμάτων των καταστροφικών πυρκαγιών που έχουν πλήξει την Αττική.

Αφού, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας, η μεν ΕΔΕ έλαβε απόφαση για οικονομική στήριξη των πληγέντων, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών και εξειδικευτούν οι ανάγκες.
Παράλληλα, η ΕΔΕ καλεί τους δικαστές, που έχουν τη δυνατότητα, σε έκτακτη αιμοδοσία για τους εγκαυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής.
Από την άλλη πλευρά, ο ΔΣΑ την αμέριστη συμπαράστασή του σε όλους τους πυρόπληκτους, και συγχαίρει τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας που μάχονται με υπεράνθρωπη προσπάθεια και αυτοθυσία.
Επισημαίνει ο ΔΣΑ ότι θεωρεί αναγκαίο να προβλεφθεί νομοθετικά η αναστολή των πλειστηριασμών και εν γένει των καταδιωκτικών μέτρων και μέτρων εκτέλεσης στις πληγείσες περιοχές μέχρι τις 30-9-2018.

Ακόμη, οι Αθηναίοι δικηγόροι ως ένδειξη αλληλεγγύης και ουσιαστικής στήριξης στους πυροπλήκτους αποφάσισαν:

1. Να διοργανώσουν εθελοντική αιμοδοσία από αύριο και κάθε μέρα από 8.30 έως και 19.30 στο νοσοκομείο «Ελπίς» που συνεργάζεται με την Τράπεζα αίματος του ΔΣΑ, υπέρ των πληγέντων. Μετά από συνεννόηση με το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», οι δικηγόροι μπορούν- την Πέμπτη 26-7-2018 να δίνουν αίμα και στο τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου, από τις 8.30 ως τις 15.30, για την τράπεζα αίματος του ΔΣΑ, υπέρ των πυροπλήκτων.

2. Να αγοραστούν είδη πρώτης ανάγκης αξίας 5.000 ευρώ τα οποία θα υποδείξουν οι αρμόδιοι φορείς.

3. Να ανοιχτεί ειδικός τραπεζικός λογαριασμός του Δ.Σ.Α. υπέρ των πυρόπληκτων, μέσω του οποίου θα μπορούν οι συνάδελφοι, τόσο των Αθηνών όσο και των περιφερειακών Συλλόγων να συνδράμουν οικονομικά τους πυρόπληκτους. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν προς ενίσχυση των πυροπλήκτων στην κατεύθυνση που θα υποδείξουν οι αρμόδιοι φορείς.

4. Να κληθούν οι δικηγόροι να συνδράμουν περαιτέρω, με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, ιδίως με είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία συγκεντρώνονται στο Κέντρο Logistics της περιφέρειας Αττικής (Εσπλανάδα – Πλατεία Νερού, δίπλα στο Τάε Κβο Ντο του Φαλήρου), στο ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5, Μαρούσι) και στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού (Λυκαβηττού 1).

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Μια αγκαλιά όλη η Ελλάδα

Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση και στην περιοχή της Μακεδονίας όπου ζω. Δήμοι, σύλλογοι και πολίτες στέκονται δίπλα στους ανθρώπους που δοκιμάζονται. Ακυρώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις. Το ελάχιστο για τα θύματα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

seis

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε  15 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά της Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ το εστιακό της βάθος ήταν 2 χιλιόμετρα

Matsios

«Ποτέ δεν περίμενα να δεχτώ τέτοιο bullyίng από έναν αριστερό πρωθυπουργό, τον οποίο είχα  ψηφίσει» ανέφερε ο Θωμάς Μάτσιος που έγινε αντικείμενο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΝΔ

34
simaia_main

Εκτεταμένα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων - Κουκουλοφόροι έσπασαν και έκαψαν τα πάντα - Βροχή από μολότοφ με ορμητήριο το Πολυτεχνείο - Χημικά και ρίψεις νερού από «αύρα» για να σβήσουν οι φωτιές μέσα στο χώρο του ιδρύματος - Επεισόδια και στη Λ.Αλεξάνδρας με έναν τραυματία και οκτώ προσαγωγές

162