Η κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει στα αυθαίρετα τη δικαστική έρευνα για τη φωτιά στο Μάτι

air3

Ο Κοντονής έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να ερευνηθεί εάν είχαν τηρηθεί τα όσα νομοθετικά προβλέπονται για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες

Απροκάλυπτα πλέον τα κυβερνητικά στελέχη προσπαθούν λυσσαλέα με κάθε τρόπο, όχι μόνο να αποποιηθούν τις κακουργηματικές ευθύνες, τις παραλήψεις, την αμέλεια και τους παντελώς λανθασμένους χειρισμούς τους στην φονική φωτιά στην Ανατολική Αττική, αλλά επιχειρούν τώρα να ρίψουν τις ευθύνες στους πολίτες των πληγέντων περιοχών και στις τοπικές Πολεοδομίες.
Δείγμα του Κυβερνητικού πανικού προκειμένου να αποτραπεί να βρεθούν τόσο κυβερνητικά στελέχη, όσο και οι επικεφαλής των αρμοδίων Σωμάτων (που επελέγησαν από την Κυβέρνηση) στο εδώλιο, είναι η σημερινή παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, στην προκαταρκτική έρευνα που ήδη διεξάγεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την πύρινη λαίλαπα της 23ης Ιουλίου που χάθηκα δεκάδες ζωές και περιουσίες.

Στο πλαίσιο της κυβερνητικής προσπάθειας να μετατοπιστεί το βάρος των ευθυνών από την Κυβέρνηση στους πολίτες, ο Σταύρος Κοντονής έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να ερευνηθεί εάν είχαν τηρηθεί τα όσα ο νόμος προβλέπει για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες και στις ακτές.
Παράλληλα, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα αναμένεται να καλέσει όχι μόνο ιδιοκτήτες ακινήτων (σπιτιών, καταστημάτων, κ.λπ.) προκειμένου να ελέγξει εάν έχουν εκδώσει σχετικές οικοδομικές άδειες, αλλά και στελέχη των αρμοδίων τοπικών Πολεοδομιών προκειμένου να απαντήσουν εάν είχαν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι για αυθαίρετα κτίσματα.

Με άλλα λόγια επιχειρείται να στραφεί η εισαγγελική έρευνα στους πολίτες για το εάν είχαν αυθαίρετα κτίσματα μέσα στις περιοχές που κάηκαν, τη στιγμή που η ίδια η Κυβέρνηση με νομοθετικά μέτρα νομιμοποιεί αυθαίρετες κατασκευές, προκειμένου να τροφοδοτήσει τον κρατικό κορβανά με χρήματα από τις νομιμοποιήσεις.
Και ενώ γίνεται όλη αυτή η αποπροσανατολιστική προσπάθεια από το καθ΄ ύλην αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης, λίγες μέρες πριν ξεσπάσει η καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, η Κυβέρνηση δια του αρμοδίου υπουργού της, με Προεδρικό Διάταγμα νομιμοποιούσε αυθαίρετα στο Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας, όπου καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά.
Αλλά πέρα από όλα αυτά τόσα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν έγιναν ελέγχει για την ύπαρξη αυθαιρέτων, κάτι που έχει πολιτικό κόστος, αλλά αντίθετα ψηφιζόντουσαν νόμοι για νομιμοποιήσεις των αυθαιρέτων και μάλιστα δινόντουσαν και παρατάσεις νομιμοποίσης.

Πάντως, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, το μεγαλύτερο ποσοστό των σπιτιών που καταστράφηκαν από την φωτιά στις επίμαχες περιοχές, έχουν νόμιμες οικοδομικές άδειες και ορισμένα αυθαίρετα που υπήρχαν, νομιμοποιήθηκαν επί της παρούσης Κυβερνήσεως.

Πέρα από τις απροκάλυπτες κυβερνητικές προσπάθειες αποπροσανατολισμού, μέχρι στιγμής στην Βαρβάρα Γνεσούλη έχουν καταθέσει οι δήμαρχοι Ωρωπού, Ραφήνας και Μαραθώνα, Θωμάς Ρούσης, Βαγγέλης Μπουρνούς και Ηλίας Ψινάκης, αντίστοιχα, ο γενικός γραμματέας Πολίτικης Προστασίας Γιάννης Καπάκης και αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής.
Τις επόμενες ημέρες έχουν κληθεί ο δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου, ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα Δημήτρης Κατσιγιάννης, ενώ αναμένεται να κληθεί και ο επικεφαλής της ομάδας Ο.Υ.Κ. του Λιμενικού Σώματος Δημήτρης Μπαλτάκος.
Για αύριο, Τετάρτη, κλήθηκε να προσέλθει για να καταθέσει η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα η οποία αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου.
Τέλος, όταν ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των υπηρεσιακών παραγόντων η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα ζητήσει από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα να λάβουν καταθέσεις από συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς.

ΣΧΟΛΙΑ (25)

Αυτά δέν τα μασάμε

Να τα αφήσουν αυτά περί αυθαιρέτων γιατί θα κάνουν τα πράγματα πολύ χειρότερα. Τί σχέση έχουν τα αυθαίρετα με τις φωτιές; Προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους ρίχνοντάς τες στα αυθαίρετα!

Συριζάκιας

Ρε βλαμμένα είστε με τα καλά σας? Βγάζουμε τα μάτια μας με τα χεράκια μας? Οι μισοί ιδιοκτήτες αυτών των σπιτιών είναι ήδη καμμένοι, ενώ σχεδόν όλα τα αυθαίρετα στο Κόκκινο Λιμανάκι τα νομιμοποιήσαμε ΕΜΕΙΣ, με το αζημίωτο φυσικά!

Όσο και να το προσπαθήσετε....

Ομελέτα χωρίς αυγά δεν γίνεται....και ανάληψη Πολιτικής Ευθύνης(!) χωρίς ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ....το ίδιο!!!!!!

Theodore.

Ακούστε κ.κ. δημοσιογράφοι.Αλλο η ανικανότητα των συριζαίων,και άλλο η εγκληματική συμπεριφορά των ιδιοκτητών της περιοχής που είχαν κλείσει δρόμους και παραλίες.Αφήστε λοιπόν τους συριζαίους να γκρεμίσουν σπίτια, γιατί άλλος δεν πρόκειται να το κάνει. Μπορεί να το κάνουν για να γλυτώσουν,αλλά αυτό πρέπει να γίνει.

Αστάθεια να πανε

Δυστυχώς,φοβάμαι,ότι ο ένας κοιτάει πως να κρατηθεί από την καρέκλα και ο άλλος, πως να ανεβεί στην καρέκλα και κανένας δεν ενδιαφέρεται για αυτόν το έρημο τοπο

Μάνος2016

Αν υπήρχαν αυθαίρετα το θέμα δεν είναι να πάρουμε τις μπουλντόζες και να τα γκρεμίσουμε (μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις) το θέμα είναι να πληρώσουν όσοι δεν πλήρωσαν την έκδοση αδείας και να νομιμοποιούνται τα ακίνητα μόνο και εάν εφαρμόσουν οι ιδιοκτήτες όλες τις απαραίτητες από τον νόμο προϋποθέσεις (πολεοδομικό, πυροσβεστική, δήμοι κτλ)...

Τάκης2016

Δλδ φταίει το ότι δεν είχαν σκαλοπάτια τα βράχια και οι ενά μέτρο περιφράξεις που κάηκε ο κόσμος?!

Συριζοσουργελα

Ε,ναι. Φταίνε οι ιδιοκτήτες που έβαλαν φράχτες προ του γκρεμού. Έπρεπε να μην τους είχαν βάλει για να πέφτουν οι άνθρωποι να σκοτώνονται στα βράχια, αντί να καούν. Παράνοια-Συριζα !

Π.Α.

Άλλο η ευθύνες για το πως ήταν χτισμένο , άλλες η ευθύνες για το πως διαχειρίστηκαν την κρίση. Αν φανεί ότι θα μπορούσε να μην υπάρχουν θύματα η να ήταν λιγότερα με την ίδια κατάσταση σαν ρυμοτομία ειναι διαφορετικό απο το πως θα ήταν η κατάσταση αν ήταν αλλιώς η ρυμοτομία. Δεν φοράμε πάνες γιατί δεν γεννηθήκαμε εχθές....

Υπάρχει και κάτι ακόμα.Ποιος έβαλε τις φωτιές;

Γιατί πράγματι δεν γεννηθήκαμε χτες.

Q

Και τι θα καταφερει μ'αυτο. Ο ιδιος ο Σταθακης ομολογησε οτι νομιμοποιησε αυθαιρετο. Η Δουρου ετσι κι αλλιως καιγεται για την ολιγωρια της στην Μανδρα, αλλα και στο Ματι. Οπου και να προσπαθειτε να στρεψετε τις ευθυνες, παλι εσεις βρισκεστε μπροστα. Τα ποδια σας πυροβολειτε ανικανοι!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης