Ένταση και χημικά στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Ένταση και χημικά στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Οι άνδρες των ΜΑΤ έριξαν χημικά για να απωθήσουν τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία - Άκαρπη η συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο - Κατέσχεσαν τη ντουντούκα των διαδηλωτών

hfvgw
Ένταση σημειώθηκε έξω από το υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Λίγα λεπτά μετά τις εννέα το πρωί οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και απώθησαν τους εργαζόμενους που από νωρίς το πρωί έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο. 

Μέλη της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία έχουν υψώσει πανό στην είσοδο του υπουργείου στο οποίο αναγράφεται: «κατω τα χέρια από το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας».

Ακόμη έχουν τοποθετήσει καλάθια με αβγά τονίζοντας πως «η κυβέρνηση έχασε τα αβγά και τα καλάθια».

Σε ένα πανό εμφανίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας να φτιάχνει γιατροσόφια τύπου «Τσιπροξίλ», ενώ σε ένα άλλο απεικονίζεται ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας να κάθεται στην «καρέκλα εξουσίας» την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «υπουργείο φτώχειας και ανέχειας».

Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν: Διασφάλιση – Επέκταση και διπλασιασμό του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, Ένταξη στα ΒΑΕ και Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Τέλος να σημειωθεί πως πριν από λίγο μέλη της ΠΟΕΔΗΝ άπλωσαν βλήτα στο πεζοδρόμιο μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών και τοποθέτησαν ένα πλακάτ στο οποίο αναγράφεται η φράση: «δεν τρώμε κουτόχορτο».

Άκαρπη η συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών

Κλείσιμο
Άκαρπη η συνάντηση με τον Ευκλειδη Τσακαλώτο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ ο υπουργός Οικονομικών δεν δεσμεύτηκε για άμεσες λύσεις αναφορικά με τα ζητήματα που του έθεσε η αντιπροσωπεία των εργαζοεμενων στα δημόσια νοσοκομεία.

Παράλληλα ο κ. Γιαννάκος καταγγέλει πως η ντουντούκα των διαδηλωτών κατασχέθηκαν από τις αστυνομικές δυναμεις κατά τη διάρκεια τη έντασης που δημιουργήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί. Όπως σημείωσε στο protothema.gr μεταφέρθηκε στη υποδιεύθυνση ασφαλείας για ταυτοποίηση αποτυπωμάτων. «Τι είμαστε τρομοκράτες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Να σημειωθεί πως και την περασμένη εβδομάδα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ βρέθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Το αίτημα τους ωστόσο τότε δεν είχε γίνει δεκτό με αποτέλεσμα να προκληθεί μικροένταση ανάμεσα στους διαδηλωτές και στους άντρες των ΜΑΤ οι οποίοι τελικά τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.



Πέταξαν και βλήτα στους αστυνομικούς


Oι διαδηλωτές πέταξαν αβγά στους αστυνομικούς


ΠΟΕΔΗΝ χημικά



police1
police2

hv_fhg




spane rola


poedin-4

poedin-1
poedin-2
poedin-3


Στο υπουργείο Οικονομικών οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία


Δείτε βίντεο: Χημικά, βλήτα και αβγά στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Οικονομικών
Χημικά, βλήτα και αβγά στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Οικονομικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης