Καρδίτσα: «Με χορούς από όλο τον Κόσμο ολοκληρώθηκαν τα 51α Καραϊσκάκεια»

Καρδίτσα: «Με χορούς από όλο τον Κόσμο ολοκληρώθηκαν τα 51α Καραϊσκάκεια»

Πρωταγωνιστές στα «51α Καραϊσκάκεια» που διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία στην Καρδίτσα ήταν τα 36 χορευτικά συγκροτήματα (ελληνικά και ξένα) που συμμετείχαν και οι 1.000 περίπου χορευτές τους που έδωσαν την ψυχή τους επί σκηνής και όλοι μαζί έστειλαν το μήνυμα ότι ο πολιτισμός είναι ο μόνος που μπορεί να ενώσει πραγματικά τους λαούς.

KARD3
Με την προσμονή να ανοίξει η αυλαία των 52ων Καραϊσκακείων η Καρδίτσα έκλεισε το φετινό επταήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στέλνοντας το μήνυμα «ότι πατάει γερά, αντιστέκεται και ενώνει» όπως τόνισε στην τελετή λήξης ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Τσιάκος. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος ευχαρίστησε όλους τους συνδιοργανωτές, τους χορηγούς, τους συντελεστές και τους εθελοντές της φετινής διοργάνωσης και ευχήθηκε τα επόμενα Καραϊσκάκεια να στεφθούν από ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία.
Ακολούθησε το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς όπου εμφανίστηκαν διαδοχικά επί σκηνής ο Σύλλογος Αργιθεατών Καρδίτσας «Η ΜΕΡΙΜΝΑ», ο Μορφωτικός Σύλλογος Μυρίνης, το Κέντρο Χορού και Λαογραφίας «Εν Χορώ», ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων και ο Λαογραφικός Όμιλος Χανίων.

KARD2


Στη συνέχεια, το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει για μια ακόμη φορά τα ξένα χορευτικά συγκροτήματα και συγκεκριμένα το «Aswan Folk Dance Troupe» από την Αίγυπτο, το «Suna Arts» από την Κορέα και το «Ballet Folklorico Citlalcoatl Instituto de Torreon» από το Μεξικό που εισέπραξαν το πιο θεσμό χειροκρότημα.



KARD4
Ο χαιρετισμός του Προέδρου
«Είχε μια φαμίλια πέντε ανθρώπους και ήταν τα χέρια του αδειανά, κίνησε μια νύχτα για άλλους τόπους, για άλλο ριζικό έκανε πανιά». Με δάνειο αυτούς τους στίχους του Δημήτρη Ιατρόπουλου στο «Εν Bελγίω», χαιρετίζω την αποψινή βραδιά, τόνισε ο Πρόεδρος των Πολιτιστικών Συλλόγων Μανώλης Στεργιόπουλος.
«Η Ελλάδα, ο Έλληνας, συνέχισε, ξέρει καλύτερα απ΄τον καθέναν να πει τις λέξεις πρόσφυγες και μετανάστες. Τον έχουν ποτίσει μέχρι το κόκκαλο. Αυτόν τον πόνο, αυτό το άχτι και το γιατί τα έκανε δημιουργία. Ρώτησε το Θεό πως έφτιαξε τα λουλούδια και έφτιαξε και αυτός. Και έτσι θα συνεχίσουμε. Δείχνοντας για άλλη μια φορά στην ανθρωπότητα πως η φωτιά και το μολύβι του πολέμου μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αλλιώς. Σε αυτή τη σκηνή στην έναρξη των Καραϊσκάκειων φωνάξανε τα παιδιά των προσφύγων «Φθάνει. Θέλουμε ειρήνη». Και αφού τη φωνάξαμε κοντά μας, τώρα ας της προσφέρουμε το χωράφι να καρπίσει. Γιατί χωρίς αυτήν τα όνειρα και τα χαμόγελα των παιδιών δεν θα ξημερωθούν ποτέ».
Κλείσιμο
Ο κ.Στεργιόπουλος ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν με κάθε τρόπο στις εκδηλώσεις, τους χορηγούς, και το κοινό που στηρίζει διαχρονικά τον θεσμό.


KARD5
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης