Πανικός στα κατεχόμενα από την κατάρρευση της τουρκικής λίρας

katexomena

Ψάχνουν διέξοδο στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου

Σοβαρή ανησυχία έχει προκληθεί στους Τουρκοκύπριους
από την κατρακύλα της τουρκικής λίρας και την κακή πορεία της τουρκικής οικονομίας. Το τελευταίο διάστημα έχει καταγραφεί στα κατεχόμενα σημαντική αύξηση στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών με αποτέλεσμα οι Τουρκοκύπριοι να δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες. Οι τιμές στα καύσιμα και το κρέας αυξήθηκαν περίπου κατά 15% ενώ οι τιμές στις υπηρεσίας υγείας κατά 50%. Η οικονομική πίεση έχει μειώσει και τον αριθμό των Τουρκοκυπρίων που καταφεύγουν για αγορές στις ελεύθερες περιοχές, από όπου αγοράζουν προϊόντα τα οποία δεν μπορούν να βρουν στο ψευδοκράτος, καθώς ως μη νόμιμη οντότητα δεν διαθέτει αντιπροσωπείες γνωστών εταιρειών του εξωτερικού. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Τουρκοκύπριοι «δημόσιοι υπάλληλοι» πληρώνονται απευθείας από τη Τουρκία.

Η οικονομική κατάσταση οδήγησε τον λεγόμενο «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους να αναφερθεί στο ενδεχόμενο ακόμα και αλλαγής νομίσματος ώστε να εγκαταλειφθεί η τουρκική λίρα.

Οι Τουρκοκύπριοι σε μια προσπάθεια να διαφυλάξουν τις οικονομίες τους που βρίσκονται κατατεθειμένες σε τουρκικές τράπεζες, επιδεικνύουν ενδιαφέρον για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών σε κυπριακές τράπεζες στις ελεύθερες περιοχές. Τυπικά δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα πλην αυτό της ταυτοποίησης της διεύθυνσης παραμονής, το οποίο όσοι εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές μπορούν να ξεπεράσουν με τη χρησιμοποίηση της διεύθυνσης της εργασίας τους, με τη σύμφωνη γνώμη του εργοδότη τους.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

ioannis

Α, έτσι θα γινόταν με Βαρουφάκη; Θα τρέχαμε στη Βουλγαρία για αγορές και καταθέσεις; Όταν η πραγματικότητα διαψεύδει τις προσδοκίες.

maria

εεετσι βεντουζαααααααααααααα

λαζαρος

κανένα οίκτο στους μογγόλους να θυμάστε και τους φαντάρους που κρατάνε έτσι γιατί γουστάρουν όπως και τον εμβολισμό του πλοίου που απο τύχη δεν είχαμε θύματα

dimitri

Θα πάρεται αυτό που σας αξίζει - ΤουρΚοΜογγόλοι.

Το έχουμε πει

Το είχαμε αναφέρει ξανά.Χτιστε τοίχος να μην περνάει κανένας από τα κατεχόμενα.Να παρακαλάνε να ενσωματωθούν στην Ελεύθερη Κύπρο και όχι να απειλουν σαν κατσαπλιαδες.Και που ειναι ακόμα.. .θα κλάψουν με...μαύρη λύρα.Οι αδερφοί Ελληνοκύπριοι δεν πρέπει να θαμπώθουν από το εφήμερο κέρδος που θα προκύψει από τις αγορές που θα κάνουν οι Τουρκοκυπριοι.Αν η τουρκολυρα ανέβει τότε θα αρχίσουν τις απειλές όπως και παλαιότερα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

POLUTEXNEIO12

Η ΟΙΕΛΕ τονίζεΙ ότι «πίσω από αυτή την ενέργεια των δήθεν αρίστων, δεν κρύβεται η προσήλωσή τους στο αγαθό της… γνώσης, αλλά η ωμή ιδεολογική τους απόπειρα να ξεχαστεί η επέτειος του Πολυτεχνείου»

8
perioliko

Οι συνεχείς προσαγωγές μεταναστών από την παραλιακή ζώνη της πόλης και τα πλάνα που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ασφαλείας στην εξιχνίαση του περιστατικού

uhssyfew

«Πήρατε από κάθε γιατρό από 50-100.000 ευρώ μεικτά τα τελευταία 6 χρόνια, και τώρα πάτε να μας βουλώσετε με μία εφάπαξ δόση» ειπε ο Ηλίας Σιώρας - «Αν δεν τα θέλετε να μην τα πάρετε» η απάντηση Πολάκη