Βεντέτα ξεκίνησε μεταξύ Κοντονή και Βερβεσού

Kontonis_Vervesos

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν διστάζει να αποδώσει στον κ. Βερβεσό ότι «τα συμφέροντα των μεγαλοδικηγορικών γραφείων τα οποία μεταχειρίζονται δεκάδες νέους δικηγόρους ως βοηθητικό προσωπικό με μισθούς ανειδίκευτου εργάτη»

Μια βεντέτα ξεκίνησε ήδη μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους και προέδρου του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσού, μετά την εκτενή δήλωση του τελευταίου με αφορμή την σημερινή παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικολάου Σακελλαρίου.

Ο κ. Κοντονής σε έντονους τόνους απαντά στον κ. Βερβεσό και επισημαίνει ότι η αντίδραση του προέδρου του ΔΣΑ, οφείλεται στην εξαγγελία του για τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών. Μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν διστάζει να αποδώσει στον κ. Βερβεσό ότι «τα συμφέροντα των μεγαλοδικηγορικών γραφείων τα οποία μεταχειρίζονται δεκάδες νέους δικηγόρους ως βοηθητικό προσωπικό με μισθούς ανειδίκευτου εργάτη».

Ειδικότερα, ο κ. Κοντονής αναφέρει ότι ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α. «εκτρέπεται σε συκοφαντίες κάνοντας χρήση της θέσης του ως προέδρου της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων« και προσθέτει:

«Αντιλαμβανόμαστε όμως ότι η σημερινή αήθης και ανερμάτιστη επίθεση συνδυάζεται με την έναρξη της νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης να τριχοτομηθεί το υδροκέφαλο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπως χθες ανακοινώθηκε. Άλλωστε ούτε ο ίδιος το κρύβει».

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής επισημαίνει:
«Δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μεγαλοδικηγορικών γραφείων τα οποία μεταχειρίζονται δεκάδες νέους δικηγόρους ως βοηθητικό προσωπικό με μισθούς ανειδίκευτου εργάτη και τα οποία από το 1981 βυσσοδομούν να αποτρέψουν τη δημιουργία νέων Πρωτοδικείων στην Αθήνα».
«Ας το καταλάβει καλά ο κ. πρόεδρος ότι το Πρωτοδικείο Αθηνών θα τριχοτομηθεί ό,τι συκοφαντία και αν μετέρχεται ο ίδιος και οι όμοιοί του», υπογραμμίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Τέλος, ο κ. Κοντονής καλεί «τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας να πάρουν θέση για όσα ο κ. πρόεδρος εξ΄ ονόματός τους περιγράφει ιδίως αυτούς που μου δηλώνουν άγνοια για όσα αφορώντα το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει».

Η απάντηση Κοντονή

Επανήλθε μέσα σε ελάχιστο χρόνο με νέα δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνη Σταύρος Κοντονής στη βεντέτα που έχει ξεκινήσει ήδη με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσό.

Επεσήμανε ότι «γελοιοποιούμενος μετά την κατακραυγή πλείστων όσων προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α μετέβαλε ιδιότητα και από πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων μας ενημέρωσε ότι συκοφαντεί απλά ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών».

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής, επανέλαβε «για να το γνωρίζει είτε ως πρόεδρος του Δ.Σ.Α είτε ως πρόεδρος της Ολομέλειας των Δ.Σ.» ο κ. Βερβεσός, ότι «η ίδρυση των δύο νέων Πρωτοδικείων στην Αττική θα πραγματοποιηθεί άμεσα» και προσέθεσε: « Η ταλαιπωρία των πολιτών θα σταματήσει, οι συνθήκες γαλέρας των δικαστικών υπαλλήλων θα ανατραπούν και η εκμετάλλευση των νέων δικηγόρων θα αναστραφεί».

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Tsak

Εγω δε ξερω αλλα αυτος ο Κοντονης απο την αρχη που τον εβαζε υπουργο ολο μακακειες ειναι ο τυπος.Βλαχομαγκακος που ερχεται Αθηνα να πουλησει πνευμα σε ηδη εμπειρους επαγγελματιες.Ποιος ομως θα τον θυμαται υστερα απο 5 μηνες που θα πανε ομαδικα στα τσακιδια.

ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΑΣΟΣ

Αντί να φτιάχνουν πρωτοδικεία θα μπορούσαν να υλοποιήσουν μη ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφου που εδώ και τουλάχιστον 5 έτη και δη πρόσφατα βρίσκουν η αμελούν να βρουν τρόπους υλοποίησης της έναρξης λειτουργίας του ΟΣΔΔΥΠ ΠΠ & ΔΔ !! Ποιος και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί το έχει αποδείξει η ιστορία και το γνωστό παρελθόν του Προέδρου τόσο στις δικαστικές αίθουσες όσο και στα δρώμενα του ΔΣΑ !! Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ και η Διεύθυνση πληροφοριακών Συστημάτων του ΔΣΑ είναι σε πλήρη ετοιμότητα για την εξυπηρέτηση των δικηγόρων όχι μόνο της Αθήνας αλλά όλης της Ελλάδας. Συνεπώς ο Πρόεδρος ΔΣΑ εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δικηγόρων όλης της Επικράτειας και τα πρωτοδικεία υποτίθεται των Αθηνών οι οποίοι ήδη δεν προλαβαίνουν να μεταβούν απο δικαστική αίθουσα και δικαστήριο. Ας έρθουν να δικάσουν όπως και ο Πρόεδρος και μετά μιλάμε για το τι εξυπηρετεί και ποια η σκοπιμότητα του ενός και του άλλου. Να ολοκληρωθεί το ΟΣΔΔΥΠ ΠΠ σε όλα τα δικαστήρια και διαδικασίες και να δοθεί η δυνατότητα κατάθεσης και σε ασκούμενους δικηγόρους ακόμη και με ψηφιακή υπογραφή. Η λύση αυτή προφανώς κοστίζει λιγότερο και εξυπηρετεί περισσότερους απ´ ότι η δημιουργεία νέων Πρωτοδικείων τα οποία είναι σχεδόν άδεια.

Κωνσταντίνου Ιωνάθαν

Οι μικροί δικηγόροι είμαστε που αντιδρούμε στην διάσπαση του Πρωτοδικείου.....!!!!! οι μεγάλοι - ακριβώς διότι έχουν "φτηνό" προσωπικό μπορούν άνετα να καλύψουν και 3 και 13 Πρωτοδικεία.... αυτό αποδεικνύει ........... την ανυπαρξία σχέσης των Κυβερνώντων με την μάχιμη δικηγορία.... Αλλο Σταύρο η Ζάκυνθος που είσαστε 13 όλοι κιόλοι... και άλλο η Αθήνα..... Αν δεν ξέρεις.... ρώτα !!!!!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ

δικαιοσυνη με υπουργο και υπουργικο συμβουλιο που διοριζει τους ανωτατους δικαστες οι οποιοι μετα το περας της θητειας τους γινονται συμβουλοι πολιτικων

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kammena0

Ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, προειδοποιεί ότι μετά τις υψηλές θερμοκρασίες και τις πυρκαγιές ακολουθούν έντονες βροχοπτώσεις που συμπαρασύρουν τα ευπαθή υλικά και προκαλούν πλημμύρες  - «Αναγκαία τα αντιπλημμυρικά έργια για να προλάβουμε έντονα καιρικά φαινόμενα» προσθέτει

1