Υποσχέσεις Τσακαλώτου για βελτίωση των μισθών των πανεπιστημιακών

Υποσχέσεις Τσακαλώτου για βελτίωση των μισθών των πανεπιστημιακών

Ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει άμεσα το θέμα – Υποσχέθηκε ότι θα απαντήσει σύντομα για τα θέματα ειδικού επιδόματος διδασκαλίας και έρευνας για λέκτορες και για τις εκκρεμότητες με οφειλές μελών ΔΕΠ στους ΕΛΚΕ

tsakalwtos
Τη δέσμευση ότι θα εξετάσει άμεσα το πώς θα επιλυθεί το πρόβλημα των χαμηλών μισθών των πανεπιστημιακών δασκάλων ανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος, στη συνάντηση με την Ε.Γ. της ΠΟΣΔΕΠ, ενώ όπως ανακοίνωσε γίνονται προσπάθειες να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που προκύπτουν από την εισαγωγή των ΕΛΚΕ στο δημόσιο λογιστικό.

Το ζήτημα των εξευτελιστικών επίπεδων των συντάξεων των μελών ΔΕΠ ο κ. Τσακαλώτος το παρέπεμψε στο αρμόδιο υπουργείο από το οποίο θα ζητηθεί συνάντηση.

Στην ίδια συνάντηση παρέπεμψε ο υπουργός Οικονομικών και το θέμα της επιβολής εισφορών ΕΦΚΑ στο κλινικό επίδομα και σε αμοιβές για ερευνητικό έργο μελών ΔΕΠ.

Όσον αφορά στα θέματα του ειδικού επιδόματος διδασκαλίας και έρευνας για τους Λέκτορες και των εκκρεμοτήτων με οφειλές μελών ΔΕΠ στους ΕΛΚΕ ο κ. Τσακαλώτος δεσμεύθηκε ότι θα τα εξετάσει και θα απαντήσει σύντομα για τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ

Σύμφωνα με την ΠΟΣΔΕΠ «η Ομοσπονδία διαμαρτυρήθηκε έντονα και παρουσίασε τις θέσεις της για τις συνεχείς μειώσεις και την υποβάθμιση των αποδοχών των πανεπιστημιακών καθηγητών, παρά την απόφαση του ΣτΕ η οποία τις έκρινε αντισυνταγματικές. Διαμαρτυρήθηκε έντονα επίσης για την ανακολουθία της κυβέρνησης μέχρι σήμερα καθώς το νέο μισθολόγιο των Πανεπιστημιακών δεν ήταν προϊόν διαβούλευσης αλλά μονόπλευρου (κυβερνητικού) αιφνιδιασμού, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις πριν ένα χρόνο πριν τη νομοθέτηση του.

Κλείσιμο
Η ΠΟΣΔΕΠ δήλωσε ότι το ισχύον μισθολόγιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τους πανεπιστημιακούς καθηγητές. Η ευθύνη από τις επιπτώσεις των όποιων αντιδράσεων που θα προκαλέσουν αναταραχή στη λειτουργία των πανεπιστημίων, βαρύνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση. Σε ότι αφορά στη χρηματοδότηση τέθηκε από την ΠΟΣΔΕΠ το θέμα της δραματικής προχρηματοδότησης των πανεπιστημίων η οποία οδηγεί τα ιδρύματα σε αδυναμία κάλυψης ακόμη και των ανελαστικών δαπανών που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία τους. Ζητήθηκε να εκτιμηθούν με βάση τις ανάγκες και να καλυφτούν τουλάχιστον οι ανελαστικές δαπάνες λειτουργίας των πανεπιστημίων. Οποιαδήποτε έκτακτη χρηματοδότηση να αφορά στον τακτικό προϋπολογισμό των ιδρυμάτων και όχι στο ΠΔΕ. Ο υπουργός δήλωσε ότι θα συζητήσει το θέμα με τον Υπουργό Παιδείας.

Συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της γραφειοκρατικής λειτουργίας των ΕΛΚΕ που εισάγει το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τους. Ο υπουργός υποστήριξε ότι αποτελεί υποχρέωση η εισαγωγή των ΕΛΚΕ στο δημόσιο λογιστικό η οποία προκύπτει από την ΕΛΣΤΑΤ και γίνονται προσπάθειες να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα που προκύπτουν. Η ομοσπονδία έθεσε το θέμα των εξευτελιστικών επίπεδων των συντάξεων των μελών ΔΕΠ. Το θέμα παραπέμφθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο από το οποίο θα ζητηθεί συνάντηση. Στην ίδια συνάντηση παραπέμφθηκε και το θέμα της επιβολής εισφορών ΕΦΚΑ στο κλινικό επίδομα και σε αμοιβές για ερευνητικό έργο μελών ΔΕΠ.

Τέθηκαν επίσης και συζητήθηκαν τα θέματα του ειδικού επιδόματος διδασκαλίας και έρευνας για τους Λέκτορες και των εκκρεμοτήτων με οφειλές μελών ΔΕΠ στους ΕΛΚΕ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης