Ξέσπασμα βίας: Επιθέσεις σε τράπεζες, γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο πανεπιστήμιο Πειραιά

Ξέσπασμα βίας: Επιθέσεις σε τράπεζες, γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο πανεπιστήμιο Πειραιά

Επιτέθηκαν με μπογιές στην καθηγήτρια Μπόση - Το απόγευμα έχουν πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Μετά την εισβολή κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και την επίθεση με μπογιές στην καθηγήτρια Μαίρη Μπόση
και την καταδρομική επιχείρηση κουκουλοφόρων σε τραπεζικά καταστήματα στην πλατεία Κάνιγγος ήρθε η ανάληψη ευθύνης για τις δύο ενέργειες σε γνωστό σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου. Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη αναρχικοί εισέβαλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στη συμβολή της Εγνατίας με την Αριστοτέλους.

Το ξέσπασμα βίας, το υπογράφουν η ομάδα «Αναρχικοι/ αναρχικές» αναφέροντας πως στην περίπτωση της καθηγήτριας Μπόση πραγματοποίησαν «παρέμβαση στο μάθημα της καθηγήτριας Μ. Μπόση στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, από αναρχικούς/ες σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους που διώκονται ως ατομικοί τρομοκράτες» επισημαίνοντας στις επόμενες γραμμές πως «αναγνωρίζοντας την προσφορά της κυρίας Μαρίας Μπόση στην "αντιτρομοκρατική" πολιτική φροντίσαμε για τον καλλωπισμό της, αφού την περιλούσαμε με χρώματα».

Για την επίθεση δε, στις τράπεζες, τις «σπασιματικές» όπως τις χαρακτηρίζουν αναφέρουν πως «Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε ως μια πρώτη επιθετική απάντηση στην εκκένωση των αναρχικών καταλήψεων Ματρόζου 45, Gare και Ζαΐμη 11, το πρωί της Δευτέρας 12 Μαρτίου. Επίσης, σε αλληλεγγύη με τα συντρόφια της Ματρόζου 45, που συνελήφθησαν κατά την εκκένωση, υπερασπιζόμενα την κατάληψή τους, και τα οποία υπέστησαν τη γνωστή μπατσική ''φιλοξενία'' στη ΓΑΔΑ». 

Οι αναρχικοί έχουν «κηρύξει» την σημερινή ως «πανελλαδική ημέρα δράσης για την Ηριάννα και τον Περικλή». Μάλιστα το απόγευμα έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στα Προπύλαια «ενάντια στην αυθαίρετη χρήση του DNA ως αποδεικτικού μέσου και ενάντια στον τρομονόμο». 

Εισβολή αντιεξουσιαστών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Τα μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης αφού ανήρτησαν πανό και πέταξαν τρικάκια αποχώρησαν από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και προσήχθησαν στο ΤΑ Λευκού Πύργου.

Σύμφωνα με ανάρτησή τους στο athens.indymedia «οδηγήθηκαν στο ΑΤ Λευκού Πύργου για προσαγωγή και εξακρίβωση στοιχείων. Εκεί, αρνήθηκαν να δώσουν ταυτότητες στους αστυνομικούς και τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να γίνει σύλληψη».

Δείτε φωτογραφίες:Επιθέσεις σε τράπεζες
Ηταν λίγο πριν τις δέκα το πρωί, όταν ομάδα κουκουλοφόρων έκανε καταδρομική επίθεση στους δρόμους γύρω από την πλατεία Κάνιγγος. Οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν ζημιές σε υποκαταστήματα τραπεζών που βρίσκονται στο σημείο και σε καταστήματα. Την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση σε δύο τράπεζες ανέλαβε ομάδα αναρχικών, με προκήρυξή της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Όπως αναφέρουν στην προκήρυξη, η καταδρομική επίθεση πραγματοποιήθηκε «ως μια πρώτη επιθετική απάντηση στην εκκένωση των αναρχικών καταλήψεων Ματρόζου 45, Gare και Ζαΐμη 11» το πρωί της περασμένης Δευτέρας. Επίσης, αποτελεί έκφραση αλληλεγγύης στα «συντρόφια της Ματρόζου 56, που συνελήφθησαν κατά την εκκένωση», ενώ καταγγέλλουν ότι υπέστησαν «τη γνωστή μπατσική “φιλοξενία”».

Φωτογραφίες από τα «χτυπήματα»
Επίθεση στην καθηγήτρια Μπόση μέσα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά
Το πρωί της Πέμπτης περίπου 10 κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στην αίθουσα που έκανε μάθημα στους τριτοετείς φοιτητές του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών πανεπιστημίου Πειραιά η καθηγήτρια Μαίρη Μπόση. Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στην καθηγήτρια περιλούζοντάς την με μπογιές, ενώ την απείλησαν ότι την επόμενη φορά «θα πάθει χειρότερα»! Από την πλευρά της, η κ. Μπόση επιχείρησε να κατεβάσει τους τόνους. Μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε: «Δεν υπάρχει επίθεση. Ηταν μια κοινωνική παρέμβαση. Ο καθένας έχει την άποψη του και είναι σεβαστή. Γίνονται ορισμένα τέτοιας φύσεως κοινωνικά γεγονότα και συμβαίνουν διαρκώς». Αναφορικά με τους κουκουλοφόρους εισβολείς και τη στοχοποίησή της, η καθηγήτρια αρνήθηκε να σχολιάσει λέγοντας μόνο πως «αυτά θα τα πούμε κάποια άλλη στιγμή».

Μετά την επίθεση αναρτήθηκε κείμενο στην ιστοσελίδα Indymedia όπου αναφέρεται ότι αναρχικοί, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους τους που διώκονται ως «ατομικοί τρομοκράτες» έκαναν «παρέμβαση στο μάθημα» της καθηγήτριας Μπόση.

Οπως γράφουν: «Κατά την διάρκεια της παρέμβασης διακόπηκε το μάθημα, φωνάχτηκαν συνθήματα, ανοίχτηκε πανό, πετάχτηκαν τρικάκια, διαβάστηκε και μοιράστηκε το κείμενο που ακολουθεί. Τέλος αναγνωρίζοντας την προσφορά της κυρίας Μαρίας Μπόση στην "αντιτρομοκρατική" πολιτική φροντίσαμε για τον καλλωπισμό της, αφού την περιλούσαμε με χρώματα».

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την καταδίκη του για όσα συνέβησαν στο πανεπιστήμιο Πειραιά εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι τέτοιου είδους ενέργειες «στρώνουν τον δρόμο σε λογικές αυταρχισμού και ιδιωτικοποίησης». Η ανακοίνωση έχει ως εξής: Η επίθεση στην καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιά, Μαίρη Μπόση, είναι απολύτως καταδικαστέα. Ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο και στρώνουν τον δρόμο σε λογικές αυταρχισμού και ιδιωτικοποίησης.

Όσα έγιναν στο πανεπιστήμιο καταδίκασε και το υπουργείο Παιδείας, που επισημαίνει ότι τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση ούτε στην κοινωνία, ούτε στον πανεπιστημιακό χώρο. «Το υπουργείο Παιδείας  καταδικάζει την εισβολή κουκουλοφόρων σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Πειραιώς και την επίθεση εναντίον της καθηγήτριας Μαίρης Μπόση την ώρα της διδασκαλίας.Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση ούτε στην κοινωνία ούτε στον πανεπιστημιακό χώρο», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Απερίφραστα» καταδικάζει και η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Πειραιώς την επίθεση που δέχθηκε η καθηγήτρια Μαίρη Μπόση, εν ώρα διδασκαλίας, σήμερα το πρωί.

Σε σχετική ανακοίνωση, η πρυτανική αρχή χαρακτηρίζει «προσβλητική» την ενέργεια των ατόμων που εισήλθαν στον χώρο του πανεπιστημίου.

«Το Πανεπιστήμιο βρίσκεται σύσσωμο στο πλευρό της συναδέλφου και συνεχίζει να επιτελεί το ακαδημαϊκό του έργο όπως κατά κανόνα πράττει. Τονίζεται δε ότι το Πανεπιστήμιο είναι χώρος που προάγει τη γνώση και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και όχι φερομένων σκοπιμοτήτων και ξένων προς το έργο του αντιπαραθέσεων» καταλήγει η ανακοίνωση της πρυτανείας του ΠΑΠΕΙ. 

ΣΧΟΛΙΑ (98)

Πεδίο δόξης λαμπρό

Να πως εκκολάπτονται οι νέοι Τεμπονέρες, να πως νέοι γόνοι αναρχοκομμουνιστών θα γινουν ΓΓ. ΣΗΜ. Αν δεν ύπαρξη καμία αντίδραση μάλλον θα γινουν απλοί Καρανικαίοι.

Βαλεντίνη

Το είπε ο Σαμαράς,σας παρεδωσα έθνος,κοιτάξτε πως κατάντησαν την Ελλάδα οι αλητοσυριζαιοι . Κανένας όμως δεν τον άκουγε τότε!.....

boye

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΒΟΜΒΙΣΤΗ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΟΥ ! ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΗΤΗ ( ΠΟΛΙΤΗ ) Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΒΙΑΖΟΤΑΝ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΧΑΣΙΚΛΗΔΕΣ .

Τεμπερας

Μπραβο παιδια! Ο αγωνας θα συνεχειστει με αμειωτη ενταση! Καμια υποχωριση μπροστα στον ταξικο εχθρο και καθε ειδους τσιρακια του! Σειρα εχουν τωρα, ολοι αυτοι που γραφουν μαλακιες εδω μεσα!

@22.12!

KAΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΣ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΣ ....

Μαρκος

Αφου μας θεωρεις ταξικους εχθρους, δεν θα εχεις αντρρηση, να παρουμε και εμεις τα ροπαλα και να σας ξεπαστρεψουμε εεε; Ταξικος πολεμος ειναι αυτος!(Κατα τα λεγομενα σου). Θα εισαστε οι παραπλευρες απολειες!

Τάσος

Οι μισθοφόροι πράκτορες επι το έργον, ο Τσίπρας βολεύεται γιατί αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη. Οι δε Έλληνες βλέπουν να χάνουν τη χώρα κάτω απο τα πόδια τους, φοβούνται νέους θανάτους όπως έγινε στη Μαρφίν και στην Ηλεία.

Vaggos

Ακροδεξιοί και ακροαριστεροί είναι το ίδιο και το αυτό ! Αρέσκονται στην βία ,χωρίς αρχές ξκα8 αξίες ! Τα αποτελέσματα είναι μπροστά μας καθημερινά !

του κώλου τα 9μερα

τα φουστράκια του τσίριζα, απλά εξευμενίζουν το λαϊκό συναίσθημα!

Τυχαρπαστος Ελλην

Δεν καταλαβαίνω, γιατί το κανουν;

xarhs

ΤΟΥΣ COMBAT 18 ΗΞΕΡΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ...SYRRRIZA...

Ήξεραν γι αυτό δεν τους έβρισκαν

Περισσότερες από 30 τρομοκρατικές επιθέσεις είχαν στο ιστορικό τους οι καθυστερημένοι φασίστες και αν δεν γινόταν το περιστατικό που οι χρυσαυγίτες έστειλαν στο νοσοκομείο την δικηγόρο του Φύσσα (δεν γνώριζαν ποια είναι) στην επίθεση στην Φαβέλα, δεν θα τους είχαν καλέσει να απολογηθούν και να ζητήσουν συγνώμη! Γιατί δεν λες ότι τους ακούμπησαν καν, αντίθετα με τους αναρχικούς που για μία τράπεζα τους σακάτεψαν στο ξύλο και έφαγαν 10+χρόνια ο καθένας.

ΕΛΛΑΔΙΤΗΣ

Συντροφια έκαναν και καλά κατάληψη στα άλλα συντροφια, ο βουτσης και ο σκουρλετης το χαβα τους, βλέπετε είναι και τα παιδιά τους στην ομάδα αυτή των αγωνιστών και δεν τους πειράζει κανείς. Συντροφια, μέχρι που θα πάει η βαλίτσα? Άντε είστε μειοψηφία πια, εκτός αν νομιμοποιήσετε τους 800000 λάθρο που χέζουν εχμ συγχωρήστε με, που ζούν στη χώρα μας για να κρατήσετε το κόμμα σας δεύτερο. Πάντος δεν φαντάζεστε σε πόσους έχουν δώσει ταυτότητες και διαβατήρια για να τους ψηφίζουν. Τα ξέρω από πρώτο χέρι, ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΔΙΑΠΡΑΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fotia1

Στην περιοχή Κάστρο το αρχικό μέτωπο - Πολύ κοντά σε κατοικίες - Ενημέρωση της πυροσβεστικής στην αστυνομία να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας κάτοικοι, ώστε να εκκενώσουν, αν κριθεί απαραίτητο, τις οικίες τους

4
korydallos

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι από σωφρονιστικούς υπαλλήλους - Για την επιχείρηση ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Επόπτης, ενώ προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής

ste--2-thumb-large-thumb-large

Η γραμμή θα ξεκινά από το Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, θα περνάει από την Κυψέλη, τα δικαστήρια, τα Εξάρχεια, τον Ευαγγελισμό, την Πανεπιστημιούπολη, τα Ιλίσια και θα καταλήγει στου Γουδή

xristodoulidis

 Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι να περνούν συστηματικά στην κατοχή οίκων δημοπρασίας του εξωτερικού, κυπριακά αρχαιολογικά αντικείμενα, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη