Εισβολή κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά - Επίθεση στην καθηγήτρια Μπόση

Εισβολή κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά - Επίθεση στην καθηγήτρια Μπόση

Αναρχικοί: Φροντίσαμε για τον καλλωπισμό της - Η καθηγήτρια από την πλευρά της έκανε λόγο για κοινωνική παρέμβαση

Εισβολή κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά - Επίθεση στην καθηγήτρια Μπόση
Περίπου 10 κουκουλοφόροι εισέβαλαν το πρωί της Πέμπτης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στην αίθουσα που έκανε μάθημα στους τριτοετείς φοιτητές του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών πανεπιστημίου Πειραιά 
η καθηγήτρια Μαίρη Μπόση. Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στην καθηγήτρια περιλούζοντάς την με μπογιές, ενώ την απείλησαν ότι την επόμενη φορά «θα πάθει χειρότερα»! 

Από την πλευρά της, η κ. Μπόση επιχείρησε να κατεβάσει τους τόνους. Μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε: «Δεν υπάρχει επίθεση. Ηταν μια κοινωνική παρέμβαση. Ο καθένας έχει την άποψη του και είναι σεβαστή. Γίνονται ορισμένα τέτοιας φύσεως κοινωνικά γεγονότα και συμβαίνουν διαρκώς». Αναφορικά με τους κουκουλοφόρους εισβολείς και τη στοχοποίησή της, η καθηγήτρια αρνήθηκε να σχολιάσει λέγοντας μόνο πως «αυτά θα τα πούμε κάποια άλλη στιγμή».

Κλείσιμο
Μετά την επίθεση αναρτήθηκε κείμενο στην ιστοσελίδα Indymedia όπου αναφέρεται ότι αναρχικοί, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συντρόφους τους που διώκονται ως «ατομικοί τρομοκράτες» έκαναν «παρέμβαση στο μάθημα» της καθηγήτριας Μπόση.

Οπως γράφουν: «Κατά την διάρκεια της παρέμβασης διακόπηκε το μάθημα, φωνάχτηκαν συνθήματα, ανοίχτηκε πανό, πετάχτηκαν τρικάκια, διαβάστηκε και μοιράστηκε το κείμενο που ακολουθεί. Τέλος αναγνωρίζοντας την προσφορά της κυρίας Μαρίας Μπόση στην "αντιτρομοκρατική" πολιτική φροντίσαμε για τον καλλωπισμό της, αφού την περιλούσαμε με χρώματα».

Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την καταδίκη του για όσα συνέβησαν στο πανεπιστήμιο Πειραιά εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι τέτοιου είδους ενέργειες «στρώνουν τον δρόμο σε λογικές αυταρχισμού και ιδιωτικοποίησης».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η επίθεση στην καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιά, Μαίρη Μπόση, είναι απολύτως καταδικαστέα.

Ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο και στρώνουν τον δρόμο σε λογικές αυταρχισμού και ιδιωτικοποίησης.

Καταδικάζει το περιστατικό το υπουργείο Παιδείας 
 
Την καταδίκη του στο περιστατικό εξέφρασε το υπουργείο Παιδείας, που επισημαίνει ότι τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση ούτε στην κοινωνία, ούτε στον πανεπιστημιακό χώρο. 

«Το υπουργείο Παιδείας  καταδικάζει την εισβολή κουκουλοφόρων σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Πειραιώς και την επίθεση εναντίον της καθηγήτριας Μαίρης Μπόση την ώρα της διδασκαλίας.Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση ούτε στην κοινωνία ούτε στον πανεπιστημιακό χώρο», αναφέρει η ανακοίνωση. 

Ανακοίνωση από ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: «Η ανομία στα πανεπιστήμια καλπάζει μέρα με τη μέρα,όλοι οι φοιτητές άναυδοι είδαμε κουκουλοφόρους να χυδαιολογούν με απίστευτους χαρακτηρισμούς και να πετούν μπογιές σε καθηγήτρια του πανεπιστημίου μας.Επιτέλους οι νόμοι της κοινωνίας και του ελληνικού συντάγματος πρέπει να εφαρμοστούν μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια όπως σε ολόκληρο τον κόσμο. Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή επίθεση και οποιαδήποτε επίθεση στο παρελθόν σε μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας,καθηγητές και φοιτητές. Επιτέλους πρέπει να σταματήσουν όλοι αυτοί οι κουκουλοφόροι να βιάζουν τα όνειρα των φοιτητών και ολόκληρης της Ελλάδας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης