Παπαζάχος στο ΘΕΜΑ 104,6: Η Αθήνα δεν κινδυνεύει από σεισμούς, δείτε την Ακρόπολη

Παπαζάχος στο ΘΕΜΑ 104,6: Η Αθήνα δεν κινδυνεύει από σεισμούς, δείτε την Ακρόπολη

«Στην Αθήνα δεν έχουμε σεισμό ανά 15 χρόνια, οι σεισμοί είναι σε επίπεδο 100ετιών» δήλωσε ο καθηγητής Γεωφυσικής και ζήτησε να είναι όλοι επιφυλακτικοί με το σεισμό των 4,8 Ρίχτερ βόρεια του Κιλκίς

Παπαζάχος στο ΘΕΜΑ 104,6: Η Αθήνα δεν κινδυνεύει από σεισμούς, δείτε την Ακρόπολη
Έκκληση να είναι όλοι επιφυλακτικοί μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα βόρεια του Κιλκίς
απηύθυνε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6
Κλείσιμο
ο καθηγητής Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαζάχος.

«Είναι μια περιοχή που έχει σημαντικά ρήγματα με διεύθυνση ανατολή προς δύση που έχει υψηλό σεισμικό δυναμικό» εξήγησε ο κ. Παπαζάχος.

Όσον αφορά την Αθήνα ο καθηγητής Γεωφυσικής δήλωσε ότι είναι μια «μια από τις πιο ευνοημένες περιοχές όσον αφορά τον σεισμικό κίνδυνο, αρκεί να δείτε την Ακρόπολη που στέκει όρθια τόσες χιλιάδες χρόνια».

«Ακόμα και από σεισμούς μεγάλους όπως του Κορινθιακού η Αθήνα έχει υποστεί μικρές βλάβες. Τα ρήγματα γύρω από την πρωτεύουσα είναι μικρά και με μικρό σεισμικό δυναμικό εξ ου και βρίσκεται στην πρώτη ζώνη με τις λιγότερο αυστηρές αντισεισμικές προβλέψεις» πρόσθεσε ο κ. Παπαζάχος.

«Στην Αθήνα δεν έχουμε σεισμό ανά 15 χρόνια, οι σεισμοί είναι σε επίπεδο 100ετιών. Άρα δεν θα είχα ιδιαίτερη ανησυχία για την Αθήνα αν σκεφτούμε ότι έχουμε περιοχές που κάθε 20-30 χρόνια με σεισμούς μεγαλύτερους των 6 Ρίχτερ» πρόσθεσε.

Αντίθετα για τη Θεσσαλονίκη είπε ότι είναι μια δύσκολη περιοχή καθώς έχει «κανονικά ρήγματα από ανατολή προς δύση. Είναι μια περιοχή που έχει σημαντικούς σεισμούς σε μια περιφέρεια γύρω από την πόλη».

Καταλήγοντας ο Κώστας Παπαζάχος έστειλε το μήνυμα ότι «οι σεισμοί στο Κιλκίς και στον Κορινθιακό πρέπει να μας θυμίσουν ότι ο σεισμός υπάρχει και δεν γνωρίζει από πρωτοχρονιές και αργίες».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης