Κάτοικοι Μάνδρας: Μας χτύπησε «τσουνάμι», δεν έχουμε δει ξανά τέτοια καταστροφή

Κάτοικοι Μάνδρας: Μας χτύπησε «τσουνάμι», δεν έχουμε δει ξανά τέτοια καταστροφή

«Το νερό ήρθε ξαφνικά», «μας βρήκε στον ύπνο και γλιτώσαμε τελευταία στιγμή», «η ζωή που ζούμε εδώ στη χώρα δημιουργεί προβλήματα στους ανθρώπους και δεν τους τα λύνει» λένε στην κάμερα του protothema.gr

Κάτοικοι Μάνδρας: Μας χτύπησε «τσουνάμι», δεν έχουμε δει ξανά τέτοια καταστροφή
Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι τη Μάνδρας ένα 24ωρο μετά την ανείπωτη καταστροφή από τη φονική πλημμύρα
που άφησε πίσω της 15 νεκρούς.

Κλείσιμο
Μιλούν για «τσουνάμι» που χτύπησε την περιοχή, για πρωτοφανή καταστροφή τα τελευταία 25 χρόνια ενώ την ίδια στιγμή προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν μέσα από τις λάσπες και τα νερά.

Πολλοί δρόμοι δεν υπάρχουν καθώς έχουν αποκλειστεί από τα αυτοκίνητα που έχουν σχηματίσει άμορφες μάζες αφού παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.



«Ίσα που γλυτώσαμε μέσα στον ύπνο μας. Ανεβήκαμε στην ταράτσα για να γλιτώσουμε» λέει συγκλονισμέμη στην κάμερα του protothema.gr μια κάτοικος της περιοχής.



«Το νερό ήρθε ξαφνικά. Δεν έβρεξε εδώ, έβρεξε στα βουνά. Ήρθε σαν τσουνάμι αυτό που μας χτύπησε. Η μητέρα μου γλίτωσε γιατί άκουσε έναν θόρυβο και πήγε επάνω» περιγράφει ό,τι έγινε κάτοικος της περιοχής που προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμμια από το σπίτι του.



«Αυτό που ζήσαμε δεν το έχω ξαναζήσει 25 χρόνια που βρίσκομαι εδώ» εξομολογείται μια άλλη γυναίκα.



Για βιβλική καταστροφή κάνει λόγο ένας κάτοικος της οδού Δήμητρος και προσθέτει με δάκρυα στα μάτια: «το θέμα είναι ότι η ζωή που ζούμε εδώ στη χώρα δημιουργεί προβλήματα στους ανθρώπους και δεν τους τα λύνει, τους παιδεύει».



Σε άλλο ένα βίντεο που κατέγραψαν οι ρεπόρτερ του protothema.gr φαίνεται η καταστροφή στην περιοχή της Μάνδρας.



Το δράμα της οικογένειας της οδού Κοροπούλη
Συγκλονίζει η μαρτυρία της κυρίας Βασιλικής Οικονόμου η οποία είδε την Πέμπτη να χάνεται η θεία της -το πρώτο θύμα της φονικής πλημμύρας- στην οδό Κοροπούλη και τη μητέρα της να μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένη.

«Δυστυχώς δεν καταφέραμε να σώσουμε τη θεία μου. Ο άνδρας μου που ήταν στο σπίτι προσπάθησε και έβγαλε τη μητέρα μου τελευταία στιγμή και παλεύει τώρα να κρατηθεί στη ζωή στο νοσοκομείο. Ο χείμαρρος είχε παρασύρει και τον άνδρα μου και νόμιζα ότι ήταν μεταξύ των αγνοουμένων μέχρι που ύστερα από ώρες μιλήσαμε. Ζούμε έναν εφιάλτη, το σπίτι και οι δικοί μας άνθρωποι χάθηκαν» είπε στο protothema.gr η άτυχη γυναίκα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης