Σύμη: Χείμαρροι έριξαν 12 αυτοκίνητα στη θάλασσα - Έρευνες για εγκλωβισμένους

Σύμη: Χείμαρροι έριξαν 12 αυτοκίνητα στη θάλασσα - Έρευνες για εγκλωβισμένους

Στο έλεος της «Ευρυδίκης» το νησί που έμεινε και χωρίς ρεύμα - Δεν «έδεσε»το Blue Star Paros - Προβλήματα και στη Ρόδο - Πού θα χτυπήσουν τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα 

Σύμη: Χείμαρροι έριξαν 12 αυτοκίνητα στη θάλασσα - Έρευνες για εγκλωβισμένους
Στο έλεος της «Ευρυδίκης» βρίσκεται αυτήν την ώρα το νησί της Σύμης. Λόγω των έντονων φαινομένων έχουν φουσκώσει οι χείμαρροι, ενώ τουλάχιστον 12 αυτοκίνητα κατέληξαν στη θάλασσα, στο λιμάνι του νησιού.

Θέλεις συνεχή ενημέρωση; Την πίσω πλευρά των γεγονότων; Συνεντεύξεις με ουσία; Συντονίσου από τις 20 Νοεμβρίου στον ΘΕΜΑ 104,6 FM

Αρχικά, είχε γίνει λόγος για τρία αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στο νερό, ωστόσο, ο δήμαρχος του νησιού, Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ανέρχονταν στα 10 με 12. Πρόσθεσε ακόμη ότι άλλα 30 ΙΧ αυτοκίνητα λόγω των ορμητικών νερών έχουν παρασυρθεί σε διαφορετικά σημεία του νησιού.
Κλείσιμο

«Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να επιβιώσουμε. Υπάρχουν οχήματα μέσα στη θάλασσα και περιμένουμε δύτες από την Κάλυμνο για να να βουτήξουν να δουν αν υπάρχουν τυχόν εγκλωβισμένοι μέσα στα αυτοκίνητα που είναι ήδη μέσα στο νερό. Κάποια από τα οχήματα δεν ήταν παρκαρισμένα στο λιμάνι αλλά ήταν έξω από τα σπίτια και παρασύρθηκαν από τα νερά κι έπεσαν μέσα στη θάλασσα», λέει στο protothema.gr ο δήμαρχος του νησιού.

«Προσπαθούμε με μηχάνημα του δήμου να ανοίξουμε κάποιους δρόμους όπως μπορούμε αλλά η ζημιά είναι πολύ μεγάλη .Τόνοι από μπάζα έχουν κλείσει τους δρόμους και χρειάζεται πολύ δουλειά . Πιστεύω ότι θα περάσει μήνας ολόκληρος για να καθαριστούν και να ανοίξουν οι δρόμοι» πρόσθεσε ο κ.Παπακαλοδούκας.

Στο σημείο έσπευσαν σκάφη του λιμενικού σώματος, ενώ ήδη εκεί βρίσκονται στελέχη του λιμενικού σώματος-ελληνικής ακτοφυλακής.

Χωρίς ρεύμα όλη τη νύχτα το νησί

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σύμης, το νησί θα παραμείνει χωρίς ηλεκτροδότηση όλη τη νύχτα, καθώς η βλάβη στον σταθμό της ΔΕΗ δεν αναμένεται να φτιαχτεί άμεσα

Το μέγεθος των ζημιών αναμένεται να υπολογιστεί το πρωί αφού οι βροχοπτώσεις ήταν ιδιαίτερα έντονες και πρωτόγνωρες για το νησί. 

Στη Σύμη πρόκειται να βρίσκονται νωρίς το πρωί πυροσβεστικές αντλίες και μηχανήματα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Για το θέμα της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης στο νησί βρίσκεται σε επαφή με τον διοικητή της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκη ο υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Σαντορινιός με σκοπό να μεταφερθεί από τη Ρόδο ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος.



Στη Σύμη ο Σαντορινιός

Στη Σύμη μεταβαίνει και ο υφπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή στη στιγμή είναι στο γιαλό, όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση νερών και λάσπης.

Αναφορικά με τα αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και έχουν πέσει στο λιμάνι, πρόσθεσε ότι με πλωτό του λιμενικού μεταφέρονται από την Κάλυμνο βατραχάνθρωποι του λιμενικού σώματος προκειμένου να ερευνήσουν αν υπάρχει μέσα σε αυτά κάποιο εγκλωβισμένο άτομο.
 
Δήλωσε επίσης, ότι μηχανήματα του στρατού από τη Ρόδο αναμένεται να μεταφερθούν αύριο με το πλοίο της γραμμής στη Σύμη προκειμένου να συνδράμουν στα έργα αποκατάστασης, μετά τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για εγκλωβισμένους μέσα στα αυτοκίνητα. Ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται για κάθε ενδεχόμενο.

Τα αυτοκίνητα βρίσκονταν στο λιμάνι περιμένοντας το πλοίο Blue Star, το οποίο δεν κατάφερε να προσεγγίσει λόγω της έντονης κακοκαιρίας, συνεχίζοντας το ταξίδι του για το λιμάνι της Ρόδου.

Επίσης, στη Ρόδο, έχει ακυρωθεί το δρομολόγιο της εταιρείας Dodekanisos Seaways, που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει σήμερα το πρωί , ενώ δεν κατάφερε να προσεγγίσει το αεροδρόμιο «Διαγόρας» η πτήση της Aegean Airlines A720 προερχόμενη απο Θεσσαλονίκη.

Προβλήματα και στη Ρόδο


 
Σαρώνει όλη τη χώρα το κύμα κακοκαιρίας

Προβλήματα σε όλη τη χώρα δημιουργεί ήδη η «Ευρυδίκη», όπως ονόμασαν οι μετεωρολόγοι το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα μας. Οι δυνατές βροχές προκάλεσαν πλημμύρες στον αργολικό κάμπο, στα περίχωρα του Ναυπλίου, ενώ λίγο μετά τις 11 το πρωί ξέσπασε καταιγίδα και στην Αττική, χειροτερεύοντας τα κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους της πρωτεύουσας. 

Σε ενδιαφέρουν τα gossip news; Τα τελευταία νέα στο life style; Τι γίνεται στα παρασκήνια; Συντονίσου από 20 Νοεμβρίου στον ΘΕΜΑ 104,6 FM


Όπως αναφέρουν οδηγοί στο protothema.gr, η κατάσταση σε αρκετούς οδικούς άξονες είναι πολύ δύσκολη.

Φωτογραφία μεσημέρι Δευτέρας, από λεωφόρο Πεντέλης



Στο Ναύπλιο, φούσκωσαν ρέματα και σκέπασαν δρόμους, ενώ έεντονο είναι το πρόβλημα στην περιοχή του χωριού Αργολικού, όπου, όπως αναφέρει το argolikeseidiseis.gr το ρέμα που περνάει στην περιοχή έχει φουσκώσει με αποτέλεσμα τα νερά να έχουν καλύψει ένα μεγάλο μέρος του οδοστρώματος, ενώ πορτοκαλεώνες και αυλές σπιτιών έχουν καλυφθεί από λασπόνερα.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, τα προβλήματα ήταν μικρής έκτασης και  «δεν υπήρξαν καταστροφές.»

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό που έχει γίνει, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «πλημμύρισε ένα σπίτι στην περιοχή του Αγίου Αδριανού, με αποτέλεσμα να χαλάσει η οικοσκευή.»

Επίσης, ανέφερε ότι «λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης "φούσκωσαν" κάποιοι μικροί χείμαρροι και έφεραν φερτά υλικά, με αποτέλεσμα να διακοπεί σε κάποια σημεία η κυκλοφορία των οχημάτων.»

«Εμείς από την πλευρά μας» συνέχισε ο δήμαρχος, «προχωρήσαμε άμεσα σε εργασίες καθαρισμού, ώστε να μην δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα.»









Από νωρίς το πρωί στην Αθήνα, λόγω και της στάσης εργασίας στο μετρό (έως τις 09:00), η κίνηση ήταν αυξημένη και σε όλους τους κεντρικούς άξονες σημειώνονταν καθυστερήσεις. Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα από την νεροποντή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.


Βροχές και καταιγίδες όλη την εβδομάδα

Η κακοκαιρία, που οι μετεωρολόγοι ονόμασαν «Ευρυδίκη», αναμένεται να συνεχιστεί όλη την εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα:

Σήμερα Δευτέρα η «Ευρυδίκη» θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν από το απόγευμα και τα Δωδεκάνησα.



Την Τρίτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται σε περιοχές της Πελοποννήσου και αργότερα στη Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία.

Το τριήμερο Τετάρτης-Παρασκευής διαδοχικές διαταραχές οφειλόμενες σε έντονη αστάθεια στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα προκαλέσουν βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας, αλλά είναι ακόμα αρκετά νωρίς ώστε να υπάρχει σαφέστερη εικόνα των περιοχών που θα επηρεαστούν περισσότερο.





Καλλιάνος: «Κατά ριπάς» θα εκδηλώνονται οι καταιγίδες τη Δευτέρα
Η εβδομάδα που έρχεται, θα είναι πολύ βροχερή για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, επισημαίνει για την πρόβλεψη των επόμενων ημερών ο μετεωρολόγος Ιωάννης Καλλιάνος. Κατά διαστήματα και κατά τόπους θα εκδηλώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που ίσως δημιουργήσουν ακόμη και πλημμυρικά φαινόμενα στα τμήματα που θα εκδηλωθούν με ιδιαίτερη ένταση και διάρκεια.

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος, η κακοκαιρία θα μας προσεγγίσει από τα νοτιοδυτικά της χώρας και θα κινηθεί μέσα στη μέρα προς τα βορειοανατολικά και ανατολικά τμήματα της επικράτειας. Αναμένονται πολύ ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες και σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Καλό θα ήταν οι καλλιεργητές των περιοχών 
ου βρίσκονται στο εσωτερικό της λευκής καμπύλης να είναι προετοιμασμένοι για πιθανά έντονα φαινόμενα.



Όπως θα δείτε στον σχετικό χάρτη, θα υπάρξουν αρκετά τμήματα στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ελλάδας που θα εκδηλωθούν ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες. Ιδιαίτερη προσοχή λοιπόν στους παρακάτω νομούς η διαμερίσματα:

Από το μεσημέρι της Δευτέρας και έπειτα:
- Κυκλάδες
- Δωδεκάνησα
- Νησιά ανατολικού, από τη Χίο και νοτιότερα

Προς τις προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες, θα υπάρξει και "πέρασμα" με ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες από το νομό Αττικής.

Δείτε βίντεο: «Ευρυδίκη»: Έρχεται η δεύτερη ισχυρή κακοκαιρία του φθινοπώρου


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης